K.V. Kortrijk

4 - 0

Zat. 10/02/2018 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 7.854
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Patrick Plumes

Vierde official: Denis Vanbecelaere
 
Geen gulden sporen voor rood-witte debutanten

Eigen bericht - Er zijn zo van die momenten, kantelmomenten in een seizoen. Drie op twaalf in het nieuwe jaar is niet veel en zo brak in achtervolging op Royal Antwerp FC de strijd om play off 1 opnieuw open. Dino Arslanagic kwam vorige zomer, deelde in de opmars van de Ploeg van 't Stad, maar viel lange tijd uit. Maandenlange revalidatie volgde. Putje winter is hij opnieuw alive and kicking. Hij heeft het allemaal al eens meegemaakt in de Vurige Stede. Het verschil tussen play off 1 en 2 is immens vertelde hij in aanloop naar de mogelijk alles beslissende confrontatie in rood en wit tussen KV Kortrijk en Royal Antwerp Football Club. De Kerels en de Bosuilen stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar. Het werd een knaller in Deurne-Noord. De bekerconfrontatie draaide uit in het voordeel van de Kortrijkzanen, maar geen van beide clubs zou ook de finale bereiken. Heel wat andere namen na de wintermercato in vergelijking met die bekerconfrontatie van eind november, al zou je de samenstelling van KVK bijna een doorslag kunnen noemen van toen.

Voor het eerst tussen de palen in 's lands hoogste voetbalafdeling: Kevin Debaty. Er was de afgelopen seizoenen met Nicaise Kudimbana, Antonijo Jezina en Sinan Bolat bijna altijd wel iemand hoger in de pikorde, maar hij figureerde wel tijdens de beslissende fase van 'Take Us Home'. Nu dus voor het eerst tussen de palen in de Jupiler Pro League. Het eerste balcontact kwam er al na anderhalve minuut. De familie was daar om te ondersteunen en ook een vol bezoekersvak. Dat was beslist nodig, de Kerels gingen immers blitz van start. Gevaarlijk was het al echt in de derde minuut. Perbet miste de richting. Helemaal moeilijk werd het enkele minuten later als Sambou Yatabaré vanop de achterlijn teruglegde op zijn doelman. Slechte controle, het Kortrijkse vizier stond opnieuw niet scherp bij de afwerking. Daar kwam R.A.F.C. goed weg. Die andere rood-witte debutant was goed anderhalve week aan de slag in Deurne-Noord, maar kreeg in het gezelschap van Faris Haroun en Sambou Yatabaré nauwelijks voet aan grond op de Kortrijkse kouter.

De Antwerpfans hadden (te) weinig om zich aan op te warmen, tenzij de adem in te houden bij de zoveelste gevaarlijke flankvoorzet. Matheus Borges was ter plekke om de bal weg te werken. Er hing een rood-wit doelpunt in de lucht en dat volgde ook nog voor halverwege de eerste periode. Chevalier stuurde vanop de rechterflank voor doel. Matheus Borges kon er net niet bij, Ouali zette via de vingertoppen van Kevin Debaty en de paal de voorsprong op het indrukwekkende scorebord. Reactie van 'Golden Goal' Ivo Dos Santos Rodrigues uit de aftrap van Faris Haroun, via het hoofd van de marathonloper tot bij Obbi Oulare. Het vluchtschot gaat naar de verkeerde kant van de staak. Ook Sambou Yatabaré ging zijn kans, maar die leek bij het afdrukken hinder te ondervinden van zijn felingepakte benen. Bal hoog over doel tot plezier van de Kortrijkse fans. Nog meer vreugde voor de lokalen in aantocht. R.A.F.C. had de macht in balans, maar net dan benutte de thuisploeg zijn snelheid van uitvoering.

Een lage schuiver van Van Der Bruggen belandde bij Chevalier die zijn eerste van de avond over Kevin Debaty liftte.

Had Kortrijkcoach De Boeck zijn eerste wissel al vroeg moeten gebruiken, ook bij R.A.F.C. een eerste vervanging bij de kampwissel. Het aanvallende compartiment werd aangevuld met Jonathan Pitroipa. Dat liet zich gevoelen in de rood-witte spelopbouw. De bezoekers palmden het vijandelijke terrein in. Vooral Ivo Dos Santos Rodrigues kreeg meer actieradius. Hij flitste een persoonlijke actie net naast de kooi van Kami?ski. Met Ritchie De Laet in zijn rug, had Stallone Limbombe met weinig succes de rechterflank belopen voor de rust. Zijn flankvoorzet zorgde bijna voor de aansluitingstreffer. Faris Haroun kon er onvoldoende bij en draaide net voor de tweede paal voorlangs. In afwezigheid van Geoffry Hairemans, nam Stallone Limbombe de zoveelste hoekschop voor zijn rekening. De kopbal van Ritchie De Laet aan de eerste paal waaierde over doel. Wind en regen teisterden enkel de voetballerslijven, beschut als het publiek was op de tribunes. Een tweehoekscombinatie tussen Stallone Limbombe en Jonathan Pitroipa, werd door Ivo Rodrigues naast getikt.

KVK loerde ondertussen, maar wachtte een gunstig moment af. Zo eentje kwam er twintig minuten voor tijd. KVK snoepte de rood-witte hoekschop af, Van Der Bruggen stuurde secuur diep. Alexander Corryn kon in het duel niet verhinderen dat Chevalier solo richting Kevin Debaty liep, voorbij de Antwerpdoelman dribbelde en zijn tweede van de avond aantekende. KVK door het dolle heen. Daarmee was het bezoekende leed nog niet geleden. Ondanks de inbreng van Romain Habran (geel bij zijn eerste 'overtreding' als Antwerpspeler!) en William Owusu Acheampong, moest de kelk tot op de bodem leeg. Ouali rondde zijn avond af met een assist, Chevalier bezorgde met een knal hoog in doel KVK, zijn derde, een feestavond en zichzelf een welverdiende applausvervanging. Alexander Corryn deed nog een poging tot eerredder, maar scheerde helaas bovenkant van de dwarsbalk. Tandengeknars in het bezoekende kamp na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Laforge. De knop moet snel om, volgende week maakt KV Oostende de oversteek naar de Bosuil voor een confrontatie met ex-aanvoerder Sébastien Siani.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/02/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
24 Ritchie De Laet
16 Moustapha Bayal Sall - 88'
2 Matheus Borges Domingues
25 Alexander Corryn
9 Stallone Limbombe
37 Faris Haroun (K)
17 Sébastien Siani
60 Sambou Yatabaré
8 Ivo Rodrigues
58 Obbi Oulare
 
46' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
99 Jonathan Pitroipa (in)
63' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
10 Romain Habran (in) - 76'
71' 58 Obbi Oulare (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
K.V. Kortrijk
28 Thomas Kaminski
20 Larry Azouni
2 Bennard Yao Kumordzi
4 Gary Kagelmacher
30 Kristof D'Haene
3 Evgen Makarenko
14 Hannes van der Bruggen (K)
9 Teddy Chevalier - 38' - 70' - 83'
8 Abdul Ajagun
27 Idir Ouali - 20'
43 Jeremy Perbet
 
26' 20 Larry Azouni (uit)/
23 Bryan Verboom (in)
73' 43 Jeremy Perbet (uit)/
15 Christophe Lepoint (in)
85' 9 Teddy Chevalier (uit)/
10 Thanasis Papazoglou (in)