R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 17/02/2018 18:00 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.787
 
Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Tom Dens

Vierde official: Lawrence Visser
 
Geen tevreden klanten: dubbele nul op het scorebord

Eigen bericht - De lentebloesems en vroegbloeiers mogen dan al een aardige poging hebben gedaan, met nul op zes was de rood-witte oogst voor de maand februari niet indrukwekkend. Antwerpcoach Laszlo Bölöni wilde in de pre-wedstrijd babbel niet bepaald weten van verzachtende omstandigheden. "De spelers hebben het recht niet vermoeid te zijn. We zullen en willen dus met z'n allen lessen trekken uit dit dipje." De offday op de Guldensporenakker en enkele blessures hadden zo hun gevolgen op de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Zo moest Faris Haroun voor het eerst dit seizoen genoegen nemen met een zitje in de dug-out. Ook Matheus Borges en Sambou Yatabaré betaalden leergeld. Zij vielen eveneens uit de basisrij. Jelle Van Damme nam de aanvoerdersband over en kreeg buiten Dylan Batubinsika en Moustapha Sall, ook... Dino Arslanagic naast zich in een nieuwgevormede rood-witte afweer. Ritchie De Laet kreeg een meer offensieve rol in de rug van Stallone Limbombe, uitblinker en man van de match een weekje eerder.

Jonathan Pitroipa kreeg opnieuw het vertrouwen vanaf het eerste fluitsignaal van Christof Dierick. Sinan Bolat stond weer te blinken onder het avondlicht van de Bosuil.

KVO mag dan al uit de bijna dood zijn rechtgestaan in de loop van de campagne, hun achterban oogde aan de flauwe kant. Royal Antwerp FC had de steun van een groot aantal legendarische oud-spelers, maar oogde vooral een beetje minder vol. Didier Segers en Rudi Smidts kregen desondanks de handen op elkaar bij hun aftrap. Een nieuwe omroepersstem loodste de toeschouwers doorheen de voetbalavond. KVO had vervolgens de bal. Rechtsachter Rezaeiansemeskandi heeft niet alleen een onwaarschijnlijk lange naam, hij joeg al vlug het Bosuilpubliek tegen zich in het harnas. Jelle van Damme de eerste gele zondaar van de avond, al waren we dan al een eind onderweg. Het eerste minuscule gevaartje kwam van bezoeker Akpala, die een lichttoegekende vrijschop met een schot over doel besloot. KVO had ook de eerste hoekschop, maar die verhouding zou heel vlug in de richting van Geoffry Hairemans overhellen. Strak getrapt, maar heel gevaarlijk werden ze echter zelden. Eerste echt gevaarlijke dreiging kwam van een vluchtschot vertrokken bij Obbi Oulare en aangebracht door Geoffry Hairemans.

Een kopbal van Dino Arslanagic na een corner ter linkerzijde, werd door doelman Dutoit op de doellijn gepareerd. Na een stevig, maar helaas onbestraft luchtduel ging Obbi Oulare neer en moest bijgewerkt worden met de wonderspons. Een overtreding zag de wedstrijdleiding er niet in, in tegenstelling tot de 'bescherming' die de rechtstreekse tegenstander(s) wel te beurt viel. Jelle Van Damme richtte op zijn beurt naast met het hoofd. Het overkwam Ritchie De Laet eveneens, maar dan middels een doelpoging met de rechter. Net voor het half uur liep Jelle Van Damme tegen een projectiel van Dierick aan, net erna onderging Jali hetzelfde lot. Ritchie De Laet kon langdurig rood-wit balbezit weliswaar kaderen, maar doelman Dutoit neerhalen lukte hem niet. Enkele minuten voor het rustsignaal kwam KVO wel heel goed weg. Het schot van Jonathan Pitroipa strandde op de paal. Antwerpdoelman Bolat had bij enkele gelegenheden de armen uit de mouwen moeten steken bij een plukbal en had voor het overige de nieuwe wielerkalender doorgenomen...

Geen verse krachten na de kampwissel, al leek het er wel op dat Sébastien Siani een andersgekleurd paar voetbalschoenen had aangetrokken. De ex-Seasider bracht een karrenvracht verwittigingen mee naar Deurne-Noord. Ook hij liep opnieuw tegen het gele gevaar Dierick aan. KVO nam ondertussen iets meer initiatief richting het Antwerpdoel van Sinan Bolat. Centrale verdediger Milic richtte zijn vrijschop de wolkenhemel tegemoet. Obbi Oulare probeerde het met een omhaal, maar kreeg geen vrijgeleide van de wedstrijdleiding. Hoewel de muur voor een keer min of meer op de reglementaire afstand stond, kon ook Jonathan Pitroipa niet doelgericht besluiten. De rood-witte verdediging kwam in de omschakeling nu wel vaker in beeld. Moustapha Sall breide de gaten dicht en stuurde de diepte aan. Geen eenvoudige klus voor Stallone Limbombe tegen de luchtspecialisten in het centrum van de bezoekende afweer, al richtte Geoffry Hairemans wel een kanonskogel op de vuisten van Dutoit.

KVO benutte de corner om vliegensvlug uit te breken. Sinan Bolat stormde zijn doel uit en ontzette. Het grote gevaar was daarmee slechts tijdelijk geweken. De Antwerpdoelman moest inderdaad net voor het uur uitpakken met een spectaculaire duikplukbal. Canesin kon even later niet profiteren van de geboden vrijheid. Hij krulde zijn uithaal naast. Halverwege de tweede periode net voorbij, pakte KVO uit met een dubbele wissel en stuurde met Gano extra lengte in het Antwerpse luchtruim. Daar hadden de lange jongens bij R.A.F.C. niet van terug, al waren vooral Capon en Özkan stuwende krachten in de Oostendse poging tot slotoffensief. Stallone Limbombe liet zich tweemaal op rij betrappen op buitenspel en werd gewisseld voor Ivo Dos Santos Rodrigues. Zijn doelpunt van het jaar was mede beslissend over de uitkomst van de heenwedstrijd in de Versluysarena. Was de heenwedstrijd gekruid met zeven doelpunten, nu lag de weg naar een scoreloos gelijkspel helemaal open, zo leek het wel.

Toch moest Sinan Bolat zich een kwartier voor tijd stevig strekken om een schot van Zivkovic tegen te houden en met de hulp van een voortreffelijke Dylan Batubinsika was het gevaar helemaal overwonnen. Een klein kwartier voor tijd gunde de rood-witte technische staf ook Joaquin Ardaiz nog speelminuten, maar van een geordende bestorming van de bezoekende speelhelft was helaas geen sprake meer. De Seasiders deden nog wel een futiele poging, maar hadden vooral de bedoeling zonder kleerscheuren het einde te halen. "Match nul over de hele lijn", was helaas de weinig flatterende samenvatting van bezoekend coach Custovic.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/02/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
15 Dino Arslanagic
16 Moustapha Bayal Sall
21 Dylan Batubinsika
37 Jelle Van Damme (K) - 29'
22 Ritchie De Laet
17 Sébastien Siani - 49'
20 Geoffry Hairemans
99 Jonathan Pitroipa
9 Stallone Limbombe
58 Obbi Oulare
 
75' 9 Stallone Limbombe (uit)/
23 Joaquín Ardaiz (in)
80' 99 Jonathan Pitroipa (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
K.V. Oostende
28 William Dutoit - 90'
24 Ramin Rezaeiansemeskandi
44 Antonio Milic
6 Nicolas Lombaerts (K)
33 Zarko Tomasevic
55 Fernando Canesin Matos
15 Ernest Jali Andile - 31'
14 Aristote Nkaka
16 Aleksandar Bjelica
9 Richairo Zivkovic
17 Joseph Akpala
 
66' 17 Joseph Akpala (uit)/
93 Zinho Gano (in)
66' 24 Ramin Rezaeiansemeskandi (uit)/
27 Brecht Capon (in)
82' 9 Richairo Zivkovic (uit)/
36 Hasan Özkan (in)