R.S.C. Anderlecht

2 - 1

Zon. 11/03/2018 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Constant Vanden Stock

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Laurent Conotte - Kristof Meers

Vierde official: Denis Vanbecelaere
 
Geen loon naar werken in het Vandenstockstadion

Eigen bericht - Geen selectiezorgen bij de tegenstander. RSC Anderlecht kon beroep doen op dezelfde elf die voorgaande speeldag een lucky overwinning boekten aan de Gaverbeek. Vooral de herboren Teodorczyk moest een troef worden voor coach Vanhaezebrouck, wiens startersrij slechts in beperkte mate afweek van de basiself van de openingsspeeldag op de Bosuil. Medische bijstand voor enkele defensieve krachten van de Great Old, meer bepaald voor Dino Arslanagic en Matheus Borges, maar de selectiezorgen voor de rood-witte technische staf situeerden zich eerder in het aanvallende compartiment. Volgeboekt, moest Ivo Dos Santos Rodrigues deze laatste speeldag van de reguliere competitie toekijken. Ritchie De Laet schoof zo, zij het op een andere positie en allicht met een andere opdracht, de basisrij in. Het belang van de partij voor de thuisploeg bekend richting landstitel, speelde Royal Antwerp FC haar laatste troefkaarten uit in strijd voor Play Off 1, al was dat eigen resultaat wel afhankelijk van de uitslagen in Oostende en Kortrijk.

De ereronde van de afscheidnemende voorzitter afgelopen, mocht Zetterberg de aftrap doorgeven aan R.A.F.C. Geen afwachtende houding. Balverlies bij RSC Anderlecht. Stallone Limbombe, bal aan de voet, richting Sels, randje zestien meter, Dendoncker aan het shirtje bij de spurtbom. Vrijschop voor rood-wit en de aanvoerder van RSC mocht meteen zijn band doorgeven. Heet standje voor het paars-witte doel. De Anderlechtdoelman had beide vuisten nodig om de vrijschop van Geoffry Hairemans te weren. Haroun kopte de hoekschop van de linkspoot naast. Aurélio Ulineia Buta zou menig duel uitvechten met Saief. De vrijschop van Kums af de linkerflank viel zomaar in handen van Sinan Bolat. Het was zelfs geen echte doelpoging of aan de overkant knalde William Owusu Acheampong keihard tegen Obradovic aan. Amper elfde minuut of de Great Old was alweer gevaarlijk. Stallone Limbombe mikte tegen de paal en zo caprioleerde het leer met enig geluk in de grijphanden van Sels.

RSC had het inderdaad knap lastig met de tempoversnellingen van R.A.F.C. Toch klom de thuisploeg nog voor halverwege op voorsprong! Teodorczyk kreeg de fout mee uit het duel met Geoffry Hairemans. Kums smeet knap naar de eerste paal en de rijzige Pool kopte eerder dan wie ook in de rood-witte zestien. Hij nette meteen zijn zesde in drie wedstrijden. Couckenbak. R.A.F.C. reageerde, maar de paars-witte driemansachterhoede bleef overeind tijdens de belegering van de bezoekers. De kopbal van Faris Haroun op aangeven van Stallone Limbombe klom boven het doel van Sels. De kopbal van William Owusu Acheampong eindigde naast het Anderlechtdoel. Het schot met links van Stallone Limbombe vond Sels op zijn weg. Kums devieerde de poging van Siani in het zijnet. Er hing een doelpunt in de lucht en dat kwam er ook. Faris Haroun buffelde, Sels weerde op of achter de lijn, Stallone Limbombe controleerde de rebound met de borst om vervolgens keihard raak te treffen met links. De Great Old had zo toch loon naar werken bij de kampwissel.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd terug, al had RSC Anderlecht de rustpauze beter verteerd. De thuisploeg eiste een groter aandeel op. RSC trok driehoekjes, maar Antwerpdoelman Sinan Bolat echt bedreigen lukte niet. Sébastien Siani had tijdens de onderbreking ander schoeisel aangetrokken en deed samen met Geoffry Hairemans aardig zijn best om de wedstrijd in de andere richting uit te sturen. Obbi Oulare moest het offensief van de Great Old komen versterken, maar liep al onmiddellijk tegen de gele kaart aan in duel met Kums. Hoewel het centrale rood-witte duo in strijd met Teodorczyk secuur stond te verdedigen, kwam Morioka, in de heenronde nog bij Waasland-Beveren, een enkele keer los in de rood-witte zestien. Het duel met Sébastien Siani eindigde op de stip. Invaller Ganvoula zette Sinan Bolat op het verkeerde been en brak met de lokale traditie door de elfmeter feilloos om te zetten. In de slotfase werd ook Kums na een werkelijk smerige overtreding, voet vooruit op het scheenbeen van Stallone Limbombe, nog uitgesloten.

RSC trok zich terug op eigen helft. De Great Old had werkelijk te veel energie verbruikt om nog een productief slotoffensief te lanceren. Sels moest zijn ploeg nog wel een paar keer bijspringen. De knal van Pitroipa was werkelijk goed gericht, maar die verdiende gelijkmaker bleef dus in de lucht hangen van het Constant Vandenstockstadion. De Antwerpfans maken zich op voor Play Off 2 en verlekkeren zich op de komende stadsderby's tegen FCO B.-Wilrijk.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/03/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
25 Alexander Corryn - 31'
22 Ritchie De Laet
38 Faris Haroun (K)
17 Sébastien Siani - 76'
9 Stallone Limbombe - 42'
20 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong
 
58' 22 Ritchie De Laet (uit)/
60 Obbi Oulare (in) - 59'
83' 17 Sébastien Siani (uit)/
99 Jonathan Pitroipa (in)
89' 25 Alexander Corryn (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
R.S.C. Anderlecht
1 Matz Sels
12 Dennis Appiah
5 Uros Spajic
32 Leander Dendoncker (K) - 3'
37 Ivan Obradovic
25 Adrien Trebel
20 Sven Kums (K) - 81'
8 Pieter Gerkens
10 Ryota Morioka
91 Lukasz Teodorczyk - 22'
15 Kenneth Saief
 
69' 91 Lukasz Teodorczyk (uit)/
35 Silvere Ganvoula M'boussy (in) - 77' (P)
80' 10 Ryota Morioka (uit)/
2 Josué Gonçalves Leal De Sá (in)