KFC Kontich

0 - 9

Zat. 01/07/2017 14:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Duffelsesteenweg

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Bavo Verstraeten

Lijnrechters: Erik Serneels - Mohamad Jarkas
 
Bezoekers overdonderen jarige K Kontich FC in de score

Elf keer verdedigde hij het rood-witte shirt, vanmiddag maakte hij zich voor de zevende keer als tegenstander op om te schitteren tegen de Great Old. Voor Olivier Claessens lijkt daarmee de cirkel rond: begonnen aan zijn jeugdopleiding in geel-rood, moest hij nu opnieuw proberen te scoren voor K Kontich FC. Daarmee zou hij beter doen dan de recente tegenstanders van zijn gewezen club. De mooiste herinnering bewaart hij allicht toch aan zijn (korte) invalbeurt in de Galawedstrijd van 3 augustus 2005 tegen Manchester United FC voor een volgepakte Bosuil. De Galamatch van deze zaterdag moest ook de nodige luister bijzetten aan het 75-jarige jubileumfeest van Koninklijke Kontich FC.

Royal Antwerp FC had alvast haar uitgedunde kern aangevuld met enkele beloftevolle jonge spelers uit de kern van Ken Bastin. Larry Ofosuhene, Glenn Jacobs en Arnis Latifaj verbeten hun ongeduld in de dug-out, terwijl Younes Achter in de startersrij liep. Antwerpcoach Laszlo Bölöni stuurde met Tuur Dierckx en Stallone Limbombe alvast twee snelle jongens over de flanken en zou pas na het uur zijn invallersbank gebruiken. Oud-Antwerpspeler Bimbo Fatokun stond mee aan de aftrap, maar liet het sportieve gedeelte toch over aan de jongere generatie. Greep de Great Old naar de bal en lukte het de Ploeg van 't Stad ook vroeg te scoren via William Owusu Acheampong, K Kontich FC bood fel, maar niet onsportief weerwerk.

Het grootste aantal overtredingen kwam vlotjes achter de namen van de rood-witte spelersgroep. William Owusu zocht de snelle verdubbeling, al moesten de rood-witte fans nog wachten tot op het half uur om opnieuw te juichen na een strafschop van Stallone Limbombe in de linkerbenedenhoek. Nul tegen twee was meteen de ruststand. Na de kampwissel kwam de scoremachine pas echt op gang. Werd William Owusu in de tweede minuut nog geveld in de zestien, de vrijschop buiten de rechthoek leverde niet op. De spits was er twee minuten later zelf vliegensvlug bij om een assist van Stallone Limbombe te verzilveren. Net voor het uur rondde de spits een achtmanscombinatie af waarin ook hijzelf en Jannes Vansteenkiste betrokken waren.

De lokalen probeerden nog wel weerwerk te bieden, maar gingen in het laatste kwartier helemaal door de knieën. Larry Ofosuhene strafte balverlies van de lokalen keihard af. Vervolgens plaatste Geoffry Hairemans in een reeks van drie strafschoppen in de rechterbenedenhoek. Ook Björn Vleminckx besloot doelrijp vanop de stip, maar niet nadat ook Glenn Jacobs zijn eersteling op rebound in de rechterhoekje knalde. Met het doelpunt van Nico Binst, gelift over de doelman, kwamen dubbele cijfers even in beeld, maar daarvoor was er uiteindelijk geen tijd meer. Antwerpdoelman Kevin Debaty kwam nauwelijks een handjevol keren in het stuk voor...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/07/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
30 Antonijo Jezina
27 Frédéric Duplus (K)
3 Maxime Biset
6 Isaac Kone
5 Jannes Vansteenkiste
55 Tuur Dierckx
32 Younes Achter
38 Faris Haroun
39 Stallone Limbombe - 29' (P)
10 Fabien Camus
19 William Owusu Acheampong - 6' - 49' - 57'
 
46' 30 Antonijo Jezina (uit)/
89 Kevin Debaty (in)
46' 32 Younes Achter (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in) - 78'
60' 55 Tuur Dierckx (uit)/
33 Larry Ofosuhene (in) - 75'
60' 27 Frédéric Duplus (uit)/
8 Joren Dom (in)
60' 10 Fabien Camus (uit)/
43 Glenn Jacobs (in) - 74' - 86'
60' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
2 Dimitri Daeseleire (in)
60' 38 Faris Haroun (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
60' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
18 Björn Vleminckx (in) - 88'
60' 39 Stallone Limbombe (uit)/
23 Nico Binst (in) - 89'
60' 3 Maxime Biset (uit)/
4 Steve Colpaert (in)
KFC Kontich
1 Jari De Clippeleir
5 Nico Meys
4 Jan Verachtert (K)
18 Dries Meeuws
12 Anthony Gabriels (K)
29 Muray Ocak
7 Arman Sucu Ozan
15 Murat Kocak
19 Jonas Somers
10 Olivier Claessens
9 Ben Van Hooydonck (K)
 
46' 4 Jan Verachtert (uit)/
16 Angafon Bunow (in)
46' 1 Jari De Clippeleir (uit)/
27 Sam Verhoeven (in)
59' 29 Muray Ocak (uit)/
6 Jaimy Schallenberg (in)
59' 7 Arman Sucu Ozan (uit)/
17 ??? (in)
77' 9 Ben Van Hooydonck (uit)/
11 Elmoussa Ben Hammou (in)
77' 5 Nico Meys (uit)/
20 Noah Orveta (in)