K.F.C. V.W. Hamme

0 - 2

Din. 11/07/2017 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportstadion Hamme

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Glenn Claes

Lijnrechters: Robby Keuleers - Timmy Vande Velde
 
Rood-wit te bescheiden in het duel na nare ervaringen in Kapellen

De Antwerpfans hebben in drie maanden 'zomerrust' hun stem blijkbaar verloren. Ook in het Gemeentelijk Sportstadion van de Wuitens was er geen stormloop op tickets en bleef het heel lang heel stil. Er was af en toe een aanzet tot samenzang, maar het waren toch vooral Dimitri Daeseleire en Björn Vleminckx die een individuele aanmoediging scoorden vanop de ere-tribune. Nieuweling Reda Jaadi werd bij zijn vervanging onder applaus bedolven door de achterban. Ook dat gebeurde allemaal na de kampwissel na een wat flauwe eerste periode.

Vleugelflitsers Tuur Dierckx en Stallone Limbombe werden uit voorzorg uit het strijdgewoel gehouden. Joeri Dequevy en de van KV overgekomen Reda Jaadi moesten voor aanvoer zorgen. De Great Old begon nog wel redelijk, maar de grote goesting tot tempo maken ontbrak. Het kostte thuisploeg KFC VW Hamme te weinig moeite om de uitvoering van de Great Old te ontregelen, al had doelman Kevin Debaty pas op het kwartier een eerste balcontact. Oude rot Griffin De Vroe moest wel enkele keren de handen uit de mouwen steken. De afwerking van o.a. Geoffry Hairemans, William Owusu Acheampong, Reda Jaadi en Joeri Dequevy was over 't algemeen in de breedte en de hoogte van het doel van de tegenstanders niet precies genoeg uitgemeten. In de slotfase moest de lokale doelman zich wel nog een keer met lijf en leden in de baan van de uithaal van William Owusu Acheampong werpen om zo met de voeten redding te brengen op het goedgeplaatste overhoekse schot. De Wuitens konden zodoende met een billijke brilscore naar binnen.

Nieuweling Zotsara Randriambololona speelde een wat frêle partij. Hij bleef net als doelman Kevin Debaty en Maxime Biset bij de kampwissel binnen. Invallersdoelman Van Haver werd onmiddellijk aan de tand gevoeld. De jonge doelman voelde eerst nog de zucht van de bal van Fabien Camus die de bovenkant van de lat streelde. Een eerste poging op corner leverde niets op, maar een weinig later was een lichte deviatie op hoekschop van Fabien Camus net voldoende om William Owusu Acheampong aan de tweede paal vrij te zetten. Tegen diens slimme tik bleek de blauw-zwarte defensie uiteindelijk niet bestand. Nauwelijks drie minuten later mocht Fabien Camus aanleggen vanop vrijschop en hij borstelde de botser feilloos in de korte hoek. Daarmee stond de eindstand op het bord. De vele wissels bevorderden de amusementswaarde allerminst, al moest ook Antwerpdoelman Antonijo Jezina een keertje heel accuraat met de vuist tussenbeide komen op de reboundpoging van centrale verdediger Dasilva.

Een keer nog haalde Joeri Dequevy fors uit na lokaal balverlies, maar kwam in het zijnet uit. Antwerpcoach Laszlo Bölöni had nog een experimentje voor de slotfase bewaard. Younes Achter kwam Reda Jaadi vervangen en werd prompt de achterste rij ingeschoven. Isaac Koné verhuisde naar de middenzone, maar dat veranderde uiteindelijk niets meer aan het verdere verloop van de (tegengevallen) partij.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/07/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
27 Frédéric Duplus (K)
3 Maxime Biset
6 Isaac Kone
25 Alexander Corryn
43 Zotsara Randriambololona
38 Faris Haroun
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
41 Reda Jaadi
19 William Owusu Acheampong - 58'
 
46' 89 Kevin Debaty (uit)/
30 Antonijo Jezina (in)
46' 43 Zotsara Randriambololona (uit)/
10 Fabien Camus (in) - 61'
46' 3 Maxime Biset (uit)/
2 Dimitri Daeseleire (in)
62' 27 Frédéric Duplus (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
62' 25 Alexander Corryn (uit)/
5 Jannes Vansteenkiste (in)
62' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
71' 41 Reda Jaadi (uit)/
32 Younes Achter (in)
K.F.C. V.W. Hamme
1 Griffin Devroe
6 Jari Marien
16 Jelle D'Heer
22 Alexander Dasilva
2 Brian Vercruysse (K)
10 Yoshi Marien
4 Arne Ivens
12 Liou Ben
14 Olivier Speltdooren (K)
11 Jules Vits
9 Stijn De Wilde (K)
 
16' 6 Jari Marien (uit)/
23 Sander Klaeys (in) - 61'
46' 14 Olivier Speltdooren (uit)/
26 Mitch Dekuyper (in)
46' 9 Stijn De Wilde (uit)/
7 Matthys Vergeylen (in)
64' 16 Jelle D'Heer (uit)/
5 Erdine Kutulus (in)
75' 4 Arne Ivens (uit)/
19 Jamaïque Van Damme (in)