K. St.-Truidense V.V.

1 - 1

Zat. 22/07/2017 16:45 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stayen

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Tom Lamberigts

Lijnrechters: Tim De Keyzer - Tirso Boon
 
Laaste test voor start avontuur in 1A
"S.T.V.V. - voetbal, volk en vuur", is dé slogan in en rond het imposante Stayen. Drie spiksplinternieuwe tribunes, helaas bijna zonder volk. De (oude) sfeertribune rechtover het Sporthotel was niet afgeladen vol, maar de Antwerpfans keken op geen inspanning om hun team voor het laatst voor de competitiestart te komen aanmoedigen. En ze waren met velen, de rood-witten. Dit keer geen bengaals vuur rond het Truiense kunstgras, want ten strengste verboden vanwege brandgevaar, maar wel sfeer, heel veel vocale steun voor de elf van Bölöni, De Decker, Renotte en Runje. En dat was ook nodig, want S.T.V.V. begon in overdrive aan de partij. Wie van de nieuwelingen bij de Great Old zou zich staande weten te houden tegen het geweld van de eersteklasse tegenstander?

De keuzes waren gemaakt door coach Laszlo Bölöni. Reda Jaadi trok de wacht op in de vijandelijke zestien, al draaide het in de tweede helft zoveel beter met het spitsenduo Björn Vleminckx in steun van William Owusu Acheampong. Op links toonde nieuweling Ivo Rodrigues ruim een uur flitsen van grote kunnen. Opvallend: hij schuwde het defensieve werk zeker niet. Aan de overkant liep Stallone Limbombe gaten in het kunstgras, al moest hij momenten in achtervolging op zijn directe opponent Kytsion. Een fel baasje op linksachter bij de tegenstander met aanvallende kwaliteiten. De snelheid van uitvoering lag bij S.T.V.V. ruim hoog en dus moesten ook Faris Haroun en Geoffry Hairemans inzetten op verdedigend werk. Dylan Batubinsika vormde mee het schild voor nieuweling-in-doel Sinan Bolat. Hij speelde een onberispelijke partij en was inderdaad het sluitstuk van de defensie. Hoewel de Great Old al vroeg de neus over de middellijn stak en met Stallone Limbombe zelfs tot in de zestien kwam met een afgekeurd doelpunt tot gevolg, het was de Antwerpdoelman die zich met een half dozijn spectaculaire tot sublieme reddingen in de picture speelde. Even voorbij het kwartier had hij inderdaad een reuze reflex klaar op kopbal van Ventokele. Zo hield hij in de 20e minuut De Sart met de vuisten en heel S.T.V.V. in de rebound nogmaals van de openingstreffer met een scherpe beenveeg. Alweer applaus op alle banken voor de Antwerpgoalie zo'n tien minuten voor inrukken. In de rebound had Alexander Corryn de volle breedte van zijn rug nodig om de bal van Botaka af te stoppen. In de slotfase kwam Stallone Limbombe op snelheid dicht bij doel, maar hij zette zijn mogelijkheid rakelings naast het doelkader van jonge doelman Pirard.

In de tweede periode en met de beginscore op het bord maakte Steppe zijn opwachting onder de lat. Hem werd zijn verleden bij de stadsconcurrent nog eens duchtig onder de neus gewreven. Antwerpcoach Laszlo Bölöni had Mamoutou N'Diaye mee ter vervanging van Fabien Camus. Ook Joeri Dequevy en William Owusu Acheampong mochten al vlug aan hun invalbeurt beginnen. Lang bleef het nieuwe duo niet van onheil gespaard. Nauwelijks op het terrein of het lokale volume ging even over dat van de bezoekers. Op gebied van sfeer haalden de rood-witten fans overigens nu al een dikke tien! Hoekschop van de rechterkant op het voorhoofd. Losgelaten, plaatste Gueye zijn krachtige kopbal net naast de rechterstaak. De hand van Sinan Bolat reikte voor een keer niet ver genoeg. S.T.V.V. probeerde door te drukken, al moest aanvoerder Kotysch met handen en voeten en koste van de gele kaart William Owusu Acheampong van een rush richting doel afhouden. Twee stevige ingrepen later waren ook Faris Haroun en Frédéric Duplus opgeschreven. Aanvallende wissels bij de tegenstander, maar het was wel Faris Haroun die in combinatie met William Owusu Acheampong de beslissende opening creëerde. Joeri Dequevy profiteerde om overhoeks ex-Antwerpjeugdspeler Steppe het nakijken te geven. Bij R.A.F.C. mocht ook Zotsara Randriambololona nog wat met de bal. In de slotfase kwam daar bovenop nog de beste doelkans van de tweede periode. Joeri Dequevy knalde voorlangs. Fysiek steekt dit rood-witte geheel goed in elkaar, nu vrijdag beginnen met een resultaat tegen uittredend kampioen RSC Anderlecht en wie weet wat is er dan allemaal mogelijk...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/07/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
26 Sinan Bolat
23 Frédéric Duplus (K) - 68'
21 Dylan Batubinsika
6 Isaac Kone
25 Alexander Corryn
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun - 66'
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues
10 Fabien Camus
7 Reda Jaadi
 
46' 10 Fabien Camus (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
51' 9 Stallone Limbombe (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
51' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
11 Joeri Dequevy (in) - 76'
70' 7 Reda Jaadi (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
75' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
21 Zotsara Randriambololona (in)
79' 6 Isaac Kone (uit)/
5 Jannes Vansteenkiste (in)
80' 38 Faris Haroun (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
86' 23 Frédéric Duplus (uit)/
22 Younes Achter (in)
K. St.-Truidense V.V.
21 Lucas Pirard
20 Damien Dussaut
26 Jorge Teixera
23 Sascha Kotysch (K) - 65'
15 Stylianos Kitsiou
7 Jordan Botoka
5 Alexis De Sart
6 Steven De Petter
19 Christian Ceballos
12 Samuel Asamoah
14 Igor Ventokele
 
46' 14 Igor Ventokele (uit)/
9 Babacar Gučye (in) - 58'
46' 21 Lucas Pirard (uit)/
1 Kenny Steppe (in)
59' 5 Alexis De Sart (uit)/
8 Charis Charisis (in)
65' 7 Jordan Botoka (uit)/
11 Yohan Boli (in)
84' 6 Steven De Petter (uit)/
4 Lorenzo Matarrese (in)
84' 26 Jorge Teixera (uit)/
24 De Norre (in)