Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Kevin Dhondt - Nick Senecaut

Vierde official: Lawrence Visser

Swingende Kerels slopen Antwerps kaartenhuisje

Het duel om de Croky Cup met het in degradatienood verkerende KV Kortrijk moest voor een vertimmerd Antwerpelftal een makkie zijn, dit in tegenstelling tot het bezoek zondagmiddag in Sclessin. Met het oog op de wedstrijd in de Vurige Stede koos de ervaren coach Laszlo Bölöni voor enkele spelers die tot op heden weinig speelminuten vergaarden. Zo stonden Kafoumba Touré, Nader Ghandri en Zotsara Randriambololona aan de aftrap. De tot op heden succesrijke thuiscoach De Boeck trad wel met zijn sterkste formatie aan en werd gesteund door de clowneske, corpulente doelman van R.E. Durbuy. Fabrice Genchi was de trommelaar van dienst tussen de Kortrijkse spionkop.

Joeri Dequevy stak de lont aan het vuur, een eerste corner verdween in de grijpgrage handen van Kaminski en in het eerste kwartier was de Great Old het vaakst in balbezit. Aan de overzijde kwamen Kovacevic met een kopbal en Perbet met een afgeblokt schot dreigen voor de kooi van Sinan Bolat. Een warrig fluitende scheidsrechter Boterberg liet zich opmerken door Sambou Yatabaré en Joeri Dequevy in een tijdspanne van 6 minuten een geel karton te bezorgen. Een schot van de op de flank spelende William Owusu Acheampong werd onschadelijk gemaakt door doelman Kaminski. Een pass naar de vrijlopende Kafoumba Touré had een betere optie geweest. Nog in dezelfde minuut kon middenvelddynamo Sambou Yatabaré met een diagonale pass rechtsachter Aurélio Buta isoleren, maar de voortzetting van de kwieke verdediger was ondermaats.

Nadat ook Zotsara Randriambololona zijn schot afgeblokt zag, vonden de gastheren het welletjes en trokken eindelijk een offensieve kaart. Met succes! Zo kopte de altijd degelijke Dylan Batubinsika de bal pardoes in de voeten van Stojanovic. De Servische box-to-box aarzelde geen moment en zette zijn ploeg vijf minuten voor rusten op voorsprong. De Great Old reageerde direct en furieus. Ref Boterberg zag geen strafschopfout op de doorgebroken Joeri Dequevy. Dank zij die foutieve beslissing gingen de Kerels rusten met een Arsenalscore.

Wat dan in de eerste 20 minuten na het rustsignaal gebeurde, tartte alle verbeelding. Een uitpuilend uitvak zag hoe de degradatiekandidaat met mooi voetbal in een mum van tijd de score opdreef naar overdreven 4-0 cijfers. Eerst was er een strafschop omgezet door goaltjesdief Perbet na handspel (??) van William Owusu. Nog geen 240 seconden later kon Sinan Bolat de bal opnieuw uit zijn net halen. Chevalier dweilde zijn rechterflank af om met een precisievoorzet de opportunistische Perbet zijn tweede van de avond te laten optekenen. Rood-wit moest de kelk tot op de bodem ledigen wanneer Ouali aan de tweede paal ongehinderd een fraaie aanval kon afwerken. Laszlo Bölöni had ondertussen met Roberto Nunez, Joaquin Ardaiz en youngster Younes Achter heel zijn wisselcontingent aangesproken om de bakens te verzetten. En of dat vruchten afwierp!

Een late remonte zag Nader Ghandri en William Owusu Acheampong voor stamnummer 1 nog milderen tot 4-2. Een tijdrekkende thuisploeg kwam in de slotfase nooit meer in gevaar. Fabrice Genchi zag dat het goed was en trommelde dat het een lieve lust was. De late remonte zorgde ervoor dat Het Antwerplegioen niet in blinde woede ontstak en de spelers mochten met een beleefd applaus de kleedkamers opzoeken. De irritaties en woede bij sommige spelers waren wel aanwezig. De Antwerpenaars hadden zich voorbereid op een stormloop van de Kerels, maar kregen tot hun eigen verbazing alle tijd en ruimte om zich in de wedstrijd te spelen en richting het doel van Kaminski op te stomen. Toen de thuisploeg gevleid op een 1-0 voorsprong kwam, kondigde zich de tweede helft aan als een zware dobber.

Dat bleek ook wanneer de thuisploeg 20 minuten vol gas ten aanval trok en het Antwerpse blok bezweek als een kaartenhuisje. Nu mag de irritatie na deze nederlaag niet nazinderen, bijzaken mogen geen hoofdzaken worden. Dan kan de Bosuilploeg misschien voor een stunt zorgen in de Hel van Sclessin op zondagmiddag. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/11/2017)

19 William Owusu Acheampong - 84'

57' 14 Kafoumba Touré (uit)/
28 Roberto Núñez Mañas (in)
62' 11 Joeri Dequevy (uit)/
23 Joaquín Ardaiz (in)
63' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
9 Teddy Chevalier

46' 11 Jovan Stojanovic (uit)/
3 Yevhenii Mamarenko (in)
70' 27 Idir Ouali (uit)/
7 Stijn Desmet (in)
87' 8 Abdul Ajagun (uit)/