R. Antwerp F.C.

3 - 3

Maa. 02/04/2018 14:30 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.791
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Laurent Conotte - Quentin Blaise

Vierde official: Ken Vermeiren
 
Propagandaduel op de Bosuil eindigt onbeslist
Een nieuwe grasmat en de rare snuiters van het Rave Event konden de 8.791 toeschouwers wel bekoren. Dat was maar een voorbode van wat een gedeeltelijk experimenteel elftal zou opvoeren op Paasmaandag. Met de 20-jarige Malinese middenvelder Gouné Niangadou en de 19-jarige Senegalese spits Laurent Mendy werd er jong, dynamisch elan in de ploeg gepompt. Ook de vertrouwde gezichten, die op 15 minuten van het laatste fluitsignaal van de reguliere competitie nog in aanmerking kwamen voor een PO1-ticket, toonden zich present. Bezoekend coach Adnan Custovic nam geen risico’s door met een ervaren ploeg de wedstrijd te starten.

The Great Old begon furieus aan de wedstrijd. In het eerste kwartier noteerden we halve kansen voor Alexander Corryn, Faris Haroun, Ivo Rodriguez en een poging van jonkie Laurent Mendy. Ook moest doelman Dutoit alert reageren bij aandringen van een weer met zijn krachten woekerende targetman William Owusu. Halfweg kon Vandendriessche voor de Kustboys even tegenprikken. Rood-wit dreigde wederom via Laurent Mendy, de Senegalees werd van een doelpunt gehouden door een uitmuntende voetreflex van Dutoit. Dan werd rood-wit op een zeldzame counter langs Canesin koud gepakt op een zomerse paasdag. Akpala in het straatje en koel afwerkend voorbij een kansloze Sinan Bolat.

De thuisploeg toonde grinta en een uitstekende wedstrijdmentaliteit. In een mum van tijd hingen de bordjes weer in evenwicht. Ervaren krijger Lombaerts gaf William Owusu onbehouwen een stevige por in de rug in het strafschopgebied, scheidsrechter Boucaut wees resoluut naar de stip. Het was verrassend Laurent Mendy, die de penalty in de rechterbenedenhoek prikte. KVO had overigens veel overtredingen nodig om de Antwerpse offensieve pletwals te ontregelen. Matheus Borges en Nader Ghandri konden de thuisclub net niet met een verdiende bonus de kleedkamers insturen.

In de tweede helft werden Laurent Mendy en kapitein Faris Haroun vervangen door Geoffry Hairemans en Joaquin Ardaiz. Een zeer bedrijvige Alexander Corryn kreeg de kapiteinsband. Twee offensieve wissels, maar het was KVO dat opnieuw op voorsprong kwam. Een snel uitgevoerde vrije trap belandde op het achterwerk van Nader Ghandri en het Nederlandse groeibriljantje Zivkovic nam het geschenk met beide handen aan. Lang kon de kustploeg niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later verloor Tomasevic de bal aan Ivo Rodrigues. De Portugees bediende ploegmaat Joaquin Ardaiz en de Uruguayaan prikte de gelijkmaker koelbloedig in het net. R.A.F.C. greep het momentum.

Geoffry Hairemans stuurde Alexander Corryn diep. De kapitein had oog voor de mee opgerukte William Owusu. De Ghanees zette de Bosuil in vuur en vlam met een atoomschot in het dak van het doel. Niets leek stamnummer 1 dan nog van de winst te houden. Tot een comedy-capers variant van Nader Ghandri roet in het eten kwam gooien. De rijzige Fransman kreeg een tweede gele kaart na een communicatiefout met keeper Sinan Bolat bij een te nemen vrije trap op eigen speelhelft. Coach Custovic had inmiddels de ervaren Fransman Berrier ingebracht om de lakens op het middenveld uit te delen. Die regisseerde als was het een lieve lust.

Net voor affluiten kon invaller Bataille van de moegestreden Ivo Rodrigues een sprintduel winnen en ging neer rond het zestienmeterpunt. Wederom strafschop. De derde Oostendse invaller Zinho Gano zette de elfmeter feilloos om. Een gevleide 3-3 stand voor de West-Vlamingen en zelfs in ondertal wist de thuisclub nog een laatste kans na drie opeenvolgende corners te creëren via Dylan Batubinsika. De Fransman kon de bal echter niet voorbij een uitstekende doelman Dutoit werken.

Trainer Laszlo Bölöni moet zich zorgen maken over de verdedigende wanorde in zijn team. Hij noemde na afloop vooral de tweede helft een ren- en vliegwedstrijd. Dat was het ook. Wie de coach een beetje kent, weet dat hij dat verschrikkelijk vindt. Controle biedt een mate van zekerheid en die controle had R.A.F.C. niet meer toen het tot tien man herleid werd. Natuurlijk creëerde het zelf veel doelpogingen (21), maar KVO kreeg die ook (11) en dat mag een topclub in wording niet overkomen. Die onvolwassenheid in het bewaken van de afstanden en de organisatie typeert dit Royal Antwerp FC van na de winterstop toch wel een beetje.

The Great Old heeft scorend vermogen nodig om duels te kunnen blijven beslissen. Of beide debutanten daarin een vooraanstaande rol zullen spelen zal de toekomst duidelijk moeten maken. Zij moeten vooral snel aan de nieuwe club, de omgeving en het Jupiler Pro League voetbal wennen. Propaganda voor het voetbal van PO? Het bestaat. Nu nog hopen een succesvol vervolg op Stayen om dan met een gerust gemoed de derby aan te vatten. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/04/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
25 Alexander Corryn (K)
19 William Owusu Acheampong - 60' - 85'
38 Faris Haroun (K)
18 Nader Ghandri - 48' - 71'
11 Gouné Niangadou
8 Ivo Rodrigues - 42'
98 Laurent Mendy - 36' (P)
 
46' 98 Laurent Mendy (uit)/
23 Joaquín Ardaiz (in) - 55'
46' 38 Faris Haroun (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
76' 11 Gouné Niangadou (uit)/
15 Dino Arslanagic (in)
K.V. Oostende
28 William Dutoit
27 Brecht Capon - 60'
12 Emmanuel Banda
4 Nicolas Lombaerts (K)
33 Zarko Tomasevic
16 Aleksandar Bjelica - 82'
26 Kevin Vandendriessche
55 Fernando Canesin Matos
14 Aristote Nkaka
9 Richairo Zivkovic - 52'
17 Joseph Akpala - 28'
 
65' 12 Emmanuel Banda (uit)/
10 Franck Berrier (in)
65' 14 Aristote Nkaka (uit)/
25 Jelle Bataille (in)
80' 9 Richairo Zivkovic (uit)/
93 Zinho Gano (in) - 88' (P)