K.V. Oostende

3 - 1

Zat. 19/05/2018 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Versluys Arena

Toeschouwers: 5.360
 
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters: Christophe Baillieul - Tom Vanpoucke

Vierde official: Kevin Van Damme
 
Rood-wit noodelftal gehavend terug van de kust

Eigen bericht - Sébastien Siani verruilde de afgelopen wintermercato de Versluys Arena voor de sfeer van Deurne-Noord. De ervaren middenvelder bracht grinta mee, maar stond na deze eindeseizoenswedstrijd opnieuw in het verliezende kamp. De rood-witte technische staf had mede door toedoen van de scheidsrechterij en de Geschillencommissie nauwelijks zestien spelers over, van wie amper (na heel goed kijken) twee het predicaat verdediger op het naamkaartje mochten vermelden. Tot overmaat van ramp werd Ritchie De Laet in een onbestraft duel geblesseerd en moest nog in de aanvangsfase van plaats ruilen met Geoffry Hairemans. Aanvoerder Faris Haroun zakte een rij en nam tussen Reda Jaadi (rechtsachter) en Nader Ghandri de defensieve taak over.

Op linksachter was Yehor Nazaryna en die werd niet geheel onverwacht overlopen door Franck Berrier. Het was overigens de Fransman die na de kampwissel de score hoogstpersoonlijk wist om te buigen met een hoekschop, binnengekopt door Vandendriessche. Royal Antwerp FC bereikte inderdaad, ondanks de ingreep van de VAR, het rustsignaal met een kleine voorsprong. De hoekschop kwam van de voet van Geoffry Haiemans en Nader Ghandri kopte staalhard aan de eerste paal voorbij Dutoit. De rood-witte armada ging uit het dak, maar waren die vuurpijlen rond en op het terrein nu echt nodig? De rijzige 'verdediger' geraakte in de slotfase van die eerste periode nog betrokken in een incident in de eigen zestien. Een duwfout was het zeker niet, maar schandelijk heftig lokaal protest inspireerde de VAR om de scheidsrechter richting beeldscherm te lokken.

Toevallig (?) viel de beslissing alweer in het nadeel van de Great Old uit, al stond jonge doelman Jens Teunckens paraat om de elfmeter van Milic te onderscheppen. Yehor Nazaryna had net voor inrukken nog een dot van een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar dat lukte de jonge linksachter net niet.

In de tweede periode werd de onervarenheid en het gebrek aan echte defensieve sterkhouders de bezoekers fataal. Veel plezier werd Ivo Rodrigues niet gegund. Amper op het terrein of het lukte KVO op corner de score om te buigen nadat eerder Zivkovic in solovlucht en met een opwippertje Antwerpdoelman Jens Teunckens een eerste keer had geklopt. In het slotkwartier was er ook nog Musona die een doorgekopte hoekschop vanop de doellijn mocht verlengen. En daar waren ze in Oostende (te) blij mee. Reda Jaadi kreeg in al zijn ijver in de laatste (!) minuut nog een onnuttige gele kaart te slikken. Het sierde de lokale wedstrijdleiding niet. Laatste opdracht in rood-en-wit mislukt, maar Royal Antwerp FC en haar supporters hebben tijdens de reguliere competitie en de twee stadsderby's van zich laten spreken. En dat was toch de bedoeling, niet?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/05/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
39 Jens Teunckens
7 Reda Jaadi - 90'
24 Ritchie De Laet
18 Nader Ghandri - 12'
29 Yehor Nazaryna
11 Gouné Niangadou
17 Sébastien Siani
38 Faris Haroun (K)
31 Tino-Sven Sušić
19 William Owusu Acheampong
98 Laurent Mendy
 
8' 24 Ritchie De Laet (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
63' 31 Tino-Sven Sušić (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
71' 98 Laurent Mendy (uit)/
10 Romain Habran (in)
K.V. Oostende
21 Mike Van Hamel
27 Brecht Capon
3 Rocky Bushiri
44 Antonio Milic
22 Logan Ndenbe
10 Franck Berrier
14 Aristote Nkaka
26 Kevin Vandendriessche - 67'
11 Knowledge Musona - 78'
9 Richairo Zivkovic - 53'
17 Joseph Akpala (K)
 
77' 17 Joseph Akpala (uit)/
93 Zinho Gano (in)
79' 10 Franck Berrier (uit)/
29 Robbie D'Haese (in)
84' 9 Richairo Zivkovic (uit)/
25 Jelle Bataille (in)