R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 04/08/2018 20:00 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 13432
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Philippe Vandecauter

Vierde official: Jan Boterberg
 
Werkeloze doelman zoekt bal
Eigen bericht - De pandoering die KVK te incasseren kreeg op de openingsspeeldag had zo zijn gevolgen op de tactiek die de Kerels opgelegd kregen van hun trainer. Een vijfmansverdediging en daarvoor nog een viertal defensief ingestelde spelers moesten de opmars van de Great Old op het veld en in de rangschikking op z'n minst ophouden, maar liefst nog blokkeren. Bij Royal Antwerp FC had de technische staf zich aan die aanpassingen verwacht. Zo stuurden Laszlo Bölöni en Wim De Decker met Ivo Dos Santos Rodrigues, in het Stade du Pays de Charleroi nog een volle wedstrijd aan de invallersbank gekluisterd, in de startersrij om vanop de rechterflank aanvoer te verzekeren richting het spitsenduo William Owusu Acheampong en Jonathan Bolingi. De spitsbroeders lagen er op gebrand om hun productie in de nieuwe jaargang op gang te trekken. Voor het overige geen wijzigingen in het effectief. In de dug-out zat met Didier Lamkel Ze de allernieuwste aanwinst van de Ploeg van 't Stad. Geïnterviewd door een lokale krant, onderschreef de nieuweling de torenhoge ambities van het clubbestuur en de verwachtingen van de overtalrijke rood-witte fans. Of hij ook zijn debuut mocht vieren in het rood-witte shirt, moest dan nog blijken en is nu (al) geweten.

Slechts enkele tientallen bezoekende supporters. Zij waren dus geen challenge voor de 13.000+ rood-witte fans. Oudst-levende landskampioen Louis Lambert leverde de aftrap in bij Jonathan Bolingi. De achterwaartse trap zette meteen de lokale aanvalsmachine in gang. Ivo Rodrigues besloot al meteen zijn gang te gaan. Doelman Kaminski moest al de eerste keer plat. Minder geluk voor Sambou Yatabaré. Hij was de eerste om afgevlagd te worden. Een gevaarlijke tactiek. Royal Antwerp FC claimde ook de eerste van een hele lange reeks corners voor Geoffry Hairemans. Jonathan Bolingi kon zich nauwelijks overeind houden tegen zoveel defensief overwicht en werd in het persoonlijke duel nauwelijks beschermd door de wedstrijdleiding. Telkens bij de bal, ging het grillige voordeel naar de bezoekers. Een vermoeden van handspel na de zoveelste corner werd (terecht?) weggewuifd door de wedstrijdleiding en ook de VAR wilde er niet aan! Daar kwam Kagelmacher goed weg. Ook doelman Kaminski moest met een reuzereflex uitpakken om de doelpoging van William Owusu Acheampong te keren. Het leek zo'n wedstrijd te zullen worden. Net het kwartier voorbij of de Great Old kon tot drie keer toe aanleggen.

Het begon bij een vrijschop van Ivo Rodrigues zo'n 26 meter voor doel. Jonathan Bolingi was de eerste om te proberen, uit de rebound gevolgd door Geoffry Hairemans en ten derde male door Daniël Opare, die het leer over doel joeg. Vastgehouden bij de shirt kreeg Simen Juklerod wel de vrijschop en zijn belager Golubovic de gele kaart. Het leverde met enige vertraging alweer een aardige doelpoging van Daniël Opare op. De grijphanden van Kaminski voorkwamen onheil voor KVK, dat inmiddels nog geen enkele keer voor Sinan Bolat was verschenen. Ook Ivo Rodrigues ging in de grijptang van de KVK-verdediging. Er kwam zelfs geen uitbrander, wel een hele precieze vrijschop vanop afstand van Geoffry Hairemans die rakelings naast de linkerpaal uitkwam. Net voorbij halverwege stond het hoofd van Kagelmacher zomaar onbewust in de weg van de uithaal van Ivo Rodrigues. Betrokken in de combinatie over links, richtte Simen Juklerod zijn schot voorlangs. Ook de kopbal van Jonathan Bolingi op hoekschop van G.H. zocht de verkeerde kant van de staak. Nauwelijks werk in verdediging en dus stond Dino Arslanagic klaar om een rush van Ivo Rodrigues af te ronden. Helaas, ook de kopbal van de rijzige verdediger was net te breed uitgemeten.

Simen Juklerod knalde een lange eigen inspanning in de vlucht naast. Ook Geoffry Hairemans kon even later zijn doelpoging niet kaderen. De aanvallen bleven aanrollen. "Het ontbrak ons aan een tikkeltje precisie in de box, maar een scoringsprobleem hebben we niet", counterde coach Laszlo Bölöni journalistieke kritiek. De laatste doelpoging van de eerste periode van Daniël Opare belandde op de nieuwe, nog niet-gebruikte blauwe zitjes van tribune vier.

De fans waren alvast opgetogen over de eerste periode. De technische staf allicht ook. Dezelfde elf verschenen o.l.v. Faris Haroun met enige vertraging op de (bijgewerkte) groene rechthoek. De groendienst van de club tackelt de hitte op een hele efficiënte manier. Dan nog scoren om de supporters te plezieren. "All we are singin', is give us a goal", rolde door het stadion. Iedereen, behalve het bezoekersvak, deed mee, terwijl de KVK-tactiek evenmin bijgesteld was. Alle krachten terug en dus leverden vier corners op rij voor Geoffry Hairemans geen succes op. Simen Juklerod was als laatste in deze belegering voor twijfelachtig buitenspel afgevlagd. Rood-wit had opnieuw overwicht, maar de laatste dertig meter bestormen, lukte minder goed. Jonathan Bolingi stak pas vuur aan de lont in de twaalfde minuut, maar stak de bal voorlangs. Zette KVK het rondje tijdrekken alle kracht bij, met Azouni stuurde De Boeck een extra defensieve buffer in de cirkel. Faris Haroun heroverde de bal en knalde naast. Nauwelijks was Rolland op het terrein of zijn rug was net breed genoeg om een ferme knal van Geoffry Hairemans in hoekschop te laten afwijken.

Voor het eerst betrokken in de actie met Daniël Opare of Didier Lamkel Ze knalde onbesuisd over. Dat had pas een binnenkomer geweest! Verder met dubbel blanke score en dat zorgde voor een gevoel van onrust tussen en naast de lijnen. De smeekbede tot de voetbalgoden had nog niet opgeleverd en klonk eens te meer loeiend hard. "Een goeduitgevoerde omschakeling van de bezoekers en zelfs dat ene puntje was nog verloren gegaan", concludeerden de fans. Yehor Nazaryna en even later ook Zotsara (Zout) Randriambololona moesten voor een bijkomende inspiratie zorgen. Daar kwam ook stadionomroeper Daniël Vuylsteke zonder kleerscheuren onderuit. Hoewel er nog een supplement van vijf volle minuten, door KVK bijna volledig misbruikt voor eigen profijt, bijgeteld werd, kwam R.A.F.C. nog slechts een keer dreigend opzetten. De supporters hielden de adem in, maar ook nu ging de kopslag van Dino Arslanagic buiten het kader. Uiteenlopende reacties bij beide coaches, al stond Laszlo Bölöni wel pal achter de prestatie van zijn poulains.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/08/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
6 Simen Juklerød
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré - 62'
10 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong
9 Jonathan Bolingi
 
72' 10 Geoffry Hairemans (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in)
80' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
29 Yehor Nazaryna (in)
86' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
27 Zotsara Randriambololona (in)
K.V. Kortrijk
28 Thomas Kaminski
13 Brendan Hines-Ike
15 Christophe Lepoint
4 Gary Kagelmacher (K)
30 Kristof D'Haene
8 Abdul Jeleel Ajagun
72 Petar Golubovic - 19'
9 Teddy Chevalier
10 Rubenilson Dos Santos Da Rocha - 37'
27 Idir Ouali
7 Ilombe Mboyo
 
59' 27 Idir Ouali (uit)/
8 Larry Azouni (in)
69' 8 Abdul Jeleel Ajagun (uit)/
26 Rolland Elohim (in)
78' 10 Rubenilson Dos Santos Da Rocha (uit)/
14 Hannes Van Der Bruggen (in)