R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 25/08/2018 20:00 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.600
 
Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Jeroen Walschap

Vierde official: Denis Van Becelaere
 
Met de groeten van een kersvers international

Eigen bericht - Vijfde speeldag van de Jupiler Pro League en opnieuw verscheen een voetbalmonument op de Bosuil. Na Club Brugge KV, dat met de halve buit tevreden moest zijn, mocht stadsgenoot Cercle aankloppen aan de Bosuilpoort. Inzet van de wedstrijd was dit keer niet de toppositie van de liga, wel een verlengd verblijf in de top zes. Zowel de bezoekers als Royal Antwerp FC zagen de opener van het seizoen bekroond met acht punten. De winnaar van de avond schoof een eindje op richting top van de rangschikking. De groen-zwarten hadden naast Benjamin Lambot (die verrassend een plaatsje in de knappe dug-out van de Bosuil moest opzoeken, ook nog de ex-rood-witte kampioenen Johanna Omolo en Isaac Koné in de rangen. Beiden kregen een sfeervolle ontvangst. Bij Royal Antwerp FC nam ex-Cercle-man Faris Haroun de honneurs waar. Hoewel lange tijd dominant in de regio Brugge, leeft de Vereniging sedert het laatste kwart van de vorige eeuw in de schaduw van de blauw-zwarte buren. Het vertaalde zich in de aanwezigheidscijfers en allicht ook in de voorbereiding van de ordemachten. Dit keer geen geklapwiek van de politiehelikopter, al kleurde scheidsrechter Dierick in hun plaats de avonturen in Deurne-Noord.

Het was niet echt een verrassing: de club kondigde vanavond de overkomst van Dieumerci Mbokani aan en de Bosuil maakte deze avond kennis met die andere nieuweling: Omar Govea Garcia. Wel verrassend de korte looptijd van de jonge rood-witte middenvelder. Zijn optreden werd door de wedstrijdleiding in de tijd beperkt tot iets meer dan een kwartier. Of de beslissing van Dierick helemaal terecht was, zal worden afgemeten aan de strafmaat die de Geschillencommissie zal opleggen. Royal Antwerp FC was overigens als een speer uit de startblokken geschoten. Cercle trok zich naar aloude gewoonte terug op de eigen speelhelft en hield enkel Dylan De Belder (in de belangstelling van Sporting du Pays de Charleroi?) in de punt. Toch kwam Antwerpdoelman ook dat eerste kwartier enkele keren in het stuk voor, zij het enkel om een terugspeelbal van een zijner verdedigers met de voeten te beroeren. Geoffry Hairemans bood kersvers international William Owusu Acheampong een mooie gelegenheid, maar het Antwerpspeerpunt viseerde de buitenkant van de linkerpaal. Hij zou net als zijn spitsbroeder Jonathan Bolingi op weinig bescherming mogen rekenen van de wedstrijdleiding.

Duel in de middencirkel en debutant Omar Govea Garcia keek meteen tegen een rood karton aan. Royal Antwerp FC zou nochtans niet inbinden. Simen Juklerod struinde in combinatie met Ivo Rodrigues zijn linkerflank af en werd neergehaald in de zestien. Geoffry Hairemans liet zich aan de bezoekende afleidingmanoeuvres vangen en knalde prompt tegen doelman Nardi aan. De Great Old hield er een eerste van drie heel kort opeenvolgende hoekschoppen aan over. Werk dus voor Geoffry Hairemans en doelman Nardi, die ook die belegering ongeschonden doorkwam. Pas in de vijfentwintigste minuut moest Sinan Bolat handelend optreden. Het schot van Bruno belandde via diens vuisten in hoekschop, de allereerste voor de Vereniging. Aangekondigd als de sympathiekste van het Brugse ommeland, stonden ze ook al met twee gele streepjes achter de naam. Bruno probeerde het bij het ingaan van het derde kwartier nog een keertje, maar kwam in het wolkendek boven de Bosuil uit. Mercier was iets preciezer, maar de lat speelde dit keer dwarsligger voor de bezoekers.

De dubbele nul bij de kampwissel inspireerde geen van beide coaches al tot ingrijpen. Er zat meteen vuur in de partij, al bleef het pyrotechnisch materiaal dit keer in de broekzakken, ook na de voorsprong van de Ploeg van 't Stad! Jonathan Bolingi verlengde aan de tweede paal een inswinger van Geoffry Hairemans en William Owusu Acheampong stond klaar om zijn tweede van het seizoen te netten over doelman Nardi, die enkel beteuterd kon toekijken. Terwijl bij de Great Old de grote opwarming volop bezig was, greep bezoekend coach al meteen in met een dubbele wissel, nadat De Belder voor de zoveelste keer in de buitenspelval gevangen was. In samenspel met invaller Bongiovanni vuurde Bruno voluit in de grijphanden van Sinan Bolat. Faris Haroun moest nu op de tellen passen, al zou ook hij niet veel later opgeschreven worden. Terwijl de bezoekers met onpreciese voorzetten en losse flodders probeerden wat aan de achterstand te doen, haalde Daniël Opare gevaarlijk uit. Zijn vluchtschot knalde over het doel van Nardi. De achterban ondersteunde voluit het rood-witte verweer. De Great Old moest inderdaad tijdelijk inzetten op organisatie, Jelle Van Damme eiste daarbij zonder meer een bijzonder opvallende rol op.

Op het half uur ging invaller Bongiovanni zomaar in de slipstream van de rijzige verdediger neer. Ook de Brugse aanvaller keek tegen de gele kaart aan. De duels waren immer scherp, maar de manier waarop Dierick de aanslag op Jonathan Bolingi vergoelijkte met een gele kaart, was hemeltergend. Sinan Bolat moest nog een keer ingrijpen en kon ook na bijna vijf minuten extra speeltijd met een clean sheet naar binnen. De Great Old kreeg tijdens een vaak verstoorde persbabbel complimenten van bezoekend coach Guyot. Ook Laszlo Bölöni strooide met bloempjes, maar wel in de richting van zijn spelers en fans.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/08/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic - 41'
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K) - 64'
23 Omar Govea - 16'
10 Geoffry Hairemans
9 Jonathan Bolingi
19 William Owusu Acheampong - 48' - 79'
 
62' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
29 Yehor Nazaryna (in)
79' 10 Geoffry Hairemans (uit)/
18 Nader Ghandri (in)
Cercle Brugge K.S.V.
1 Paul Nardi
8 Lloyd Paulun
4 Jérémy Taravel (K) - 86'
24 Naomichi Ueda
30 Khamis Abud
10 Xavier Mercier
5 Isaac Koné
15 Johanna Omolo
9 Gianni Bruno
21 Arnaud Lusamba
12 Dylan De Belder - 19'
 
54' 12 Dylan De Belder (uit)/
27 Adrien Bongiovanni (in) - 75'
54' 15 Johanna Omolo (uit)/
20 Kevin Hogas (in)
78' 30 Khamis Abud (uit)/
17 Yoann Etienne (in)