R.S.C. Anderlecht

1 - 1

Zon. 02/09/2018 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Constant Vandenstockstadion

Toeschouwers: 23.000
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Dirk Gilon - Ruben Wyns

Vierde official: Wesley Alen
 
William Owusu Acheampong treft alweer raak!

Eigen bericht - Amper zes speeldagen ver en de Great Old kreeg met RSC Anderlecht al een derde Play-Off een club van vorig seizoen te bekampen. De terugrit vanuit het Anderlechtstadion met de historische naam verliep in het verleden meermaals in mineur, zo ook op de laatste speeldag van de vorige campagne. De rood-witte technische staf had er een wijze les uit gepuurd en zette vooral in op organisatie. Ondanks paniekerige persberichten, kwam Daniël Opare gewoon aan de aftrap. Verrassend genoeg stuurde Laszlo Bölöni ook Sambou Yatabaré en... Dylan Batubinsika tussen de lijnen. De pas van blessure herstelde verdediger kreeg een opdracht net voor de rood-witte afweer waarvan ook Jelle Van Damme en Dino Arslanagic deel uitmaakten. Royal Antwerp FC had zich in zicht van de transfer deadline nog laten gelden, maar hield nieuwelingen Lior Refaelov en Amara Baby achter de hand in de dug-out.

Al zou die andere spits de voetbalgoden in de slotfase aanroepen, ex-Gouden Schoen en Anderlechtspeler Dieumerci Mbokani werd gespaard voor latere opdrachten. Naast het kruim van de nationale voetbalverslaggevers, keken ook Jonas De Roeck (ex-RAFC en thans trainer in de jeugdopleiding bij de recordkampioen) en Rudi Smidts (ex-RAFC) aandachtig toe vanop de persbanken. Wim Smet kreeg de taak de wedstrijd in goede banen te leiden en dat zou de Great Old allicht alweer op een karrenvracht gele kaarten komen te staan...

Terwijl de Scheldestad zich kon vergapen aan de Antwerp Port Epic, trok de rood-witte armada in combiticket-regeling naar Anderlecht. Royal Antwerp FC had weliswaar de aftrap, maar moest al spoedig en gedurende langere tijd de bal inleveren bij de recordkampioen. Selectiezorgen en het verlies op de vorige speeldag tegen Club Brugge KV, waren van geen tel in paars-witte rangen. Rechtsachter Najar was de eerste om het vijandelijke doel te bestoken. De kopbal van Dino Arslanagic na vrijschop van Geoffry Hairemans kwam er al een stuk dichter bij, belandde in het zijnet en werd prompt afgevlagd. Dimata onderstreepte de Brusselse geldingsdrang met een schot vanop afstand. Sinan Bolat reageerde met zijn ijzersterke vuisten. Het leverde de tegenstander de eerste hoekschop (van vier) op. Sambou Yatabaré moest een slag van Gerkens incasseren. De wedstrijdleiding stond erbij en keek ernaar. Niet zo even later voor Faris Haroun.

Bij eerder onschuldige fout kreeg de Antwerpspeler naar verwachting wel de gele prent toegestoken. Tot overmaat van ramp kopte Gerkens bij de eerste echte mogelijkheid de voorzet van Saelemaeckers strak tegen de tent van Sinan Bolat. Het bezoekersvak viel even stil, maar niet voor lang. Al veroverde RSC nog een volgende hoekschop, de mogelijkheden waren en bleven schaars. In een nutteloze discussie met de wedstrijdleiding werd Laszlo Bölöni weggestuurd. De Belgische arbitrage bewees daarmee eens te meer dat ze niets te zoeken hebben op een wereldbeker. Even voorbij het half uur verscheen op appel van de wedstrijdleiding de draagberrie op het terrein. Na een botsing met ploeggenoot Dylan Batubinsika, ging de Antwerpdoelman neer. Minutenlange herstellingswerken bleken uiteindelijk voldoende voor verdere deelname, weg draagberrie. Het inspireerde de Great Old tot aanvallend werk.

William Owusu verlengde via Sambou Yatabaré de inworp van Simen Juklerod tot bij Jonathan Bolingi. Het schot met rechts was helaas te breed uitgemeten. Anderlechtdoelman Didillon moest de handen uit de mouwen steken bij pogingen van Sambou Yatabaré en Simen Juklerod. Het vluchtschot van Geoffry Hairemans klom over het lokale doel. De verre knal van Faris Haroun was hetzelfde lot beschoren. Rusten met lokale voorsprong en dat leek wel logisch, al was de fout in de zestien op Simen Juklerod stof voor discussie!

Er was duchtig gesproken en lichtjes bijgestuurd in de rood-witte kleedkamer tijdens de onderbreking, zo vertelde interim-coach Wim De Decker tijdens de persbabbel. De Great Old pikte snel het tempo op en schoot als een raket uit de startblokken. Faris Haroun vuurde vanop afstand, maar trof geen raak. Simen Juklerod werd zwaar aangepakt door Trebel, maar ook dan geen reactie bij de wedstrijdleiding, zeer tot ongenoegen van Sinan Bolat. In tegenstelling tot zijn aanvallende ploeggenoten, werd de Antwerpdoelman in zijn zestien wel voldoende beschermd tegen de woeste luchtduels van Dimata. Aangespeeld door Sambou Yatabaré, verlengde Jonathan Bolingi de bal buiten het kader. In een duel met Trebel liep ook de rood-witte middenvelder tegen geel aan. In weinige minuten kwam R.A.F.C. tot twee keer toe opzetten. De hoekschop van Geoffry Hairemans schoot doorheen de zestien. Faris Haroun kon de moeilijke bal niet kaderen.

Ook de kopbal van Jonathan Bolingi op corner van diezelfde Geoffry Hairemans was niet optimaal gericht. Aan de overzijde trapte Saelemaeckers de hoekschop van Trebel hoog over. Anderlechtdoelman Didillon moest gevat ingrijpen op verre poging van Geoffry Hairemans. Aan de zijlijn waren Lior Refaelov, Ivo Dos Santos Rodrigues en Amara Baby dan al druk doende hun invalbeurt voor te bereiden. De ex-Bruggeling was nauwelijks op het terrein onder een drammerig fluitconcert van de lokale aanhang, of RSC brak door. Bakkali leek te gaan beslissen, maar trapte onhandig zacht in de grijphanden van Sinan Bolat. Onder impuls van Ivo Dos Santos Rodrigues en Lior Refaelov persten de bezoekers uit de Scheldestad er een gesmaakt slotoffensief uit. Vier minuten extra speeltijd volstonden voor de offensieve tandem om schade aan te richten. Ivo Dos Santos Rodrigues vond Ilor Refaelov ter linkerzijde.

Zonder de bal te raken zette Jonathan Bolingi de hele paars-witte verdediging op het verkeerde been. De eerste controle was niet optimaal bij William Owusu Acheampong, maar hij buffelde desondanks de bal voorbij Didillon. De Ploeg van 't Stad blijft meegaan in de slipstream van 's lands topclubs!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/09/2018)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat - 49'
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
6 Simen Juklerød
9 Jonathan Bolingi
60 Sambou Yatabaré - 61'
38 Faris Haroun (K) - 13'
37 Jelle Van Damme
10 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong - 93'
 
78' 10 Geoffry Hairemans (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
84' 4 Daniel Opare (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
88' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
14 Amara Baby (in)
R.S.C. Anderlecht
16 Thomas Didillon
7 Andy Najar
3 James Lawrence
44 Antonio Milic
56 Alexis Saelemaekers
25 Adrien Trebel (K)
5 Evgen Makarenko
99 Zakaria Bakkali - 77'
8 Pieter Gerkens - 16'
9 Nany Dimata
19 Ivan Santini
 
82' 56 Alexis Saelemaekers (uit)/
Bubacar Sanneh (in)
86' 99 Zakaria Bakkali (uit)/
Sven Kums (in)
89' 9 Nany Dimata (uit)/
Dennis Appiah (in)