K. St.-Truidense V.V.

2 - 0

Zat. 22/09/2018 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stayen

Toeschouwers: 7.133
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Karel De Rocker - Philippe Vandecauter

Vierde official: Ben Mesotten
 
S.T.V.V. won wedstrijd op de tekentafel

Eigen bericht - Het spel van STVV vertaalde zich voorlopig nog niet in een royale puntenoogst. De Kanaries pakten tien punten uit 7 wedstrijden en dat is sinds de terugkeer naar de JPL in 2015 het op een na slechtste resultaat in dit stadium van de competitie. Anderzijds verloren de Haspengouwers slechts één duel. Enkel het kop peloton met Club Brugge KV, KRC Genk en Royal Antwerp Football Club doen beter. Waar Marc Brys terug een beroep kon doen op linksachter Casper de Norre, wijzigde zijn collega Laszlo Bölöni zijn succesformatie van de vorige speeldag ook op een positie. Verrassend kreeg Daniel Opare de voorkeur op Aurélio Ulineia Buta. Op de bank geen Govea, herstellende van een blessure, er was wel een zitje gereserveerd voor Didier Lamkel Ze.

Het was 12 graden en het regende boven Stayen. Er was een hoge luchtvochtigheidsgraad. Het vermaledijde kunstgrasveld lag er belabberd bij. Op uitzondering van de half-hysterische stadionomroeper, lieten de supporters van de thuisclub het helemaal afweten. Het uitvak daarentegen zat zoals steeds bomvol. De rood-witte gezangen schalden tot ver na de wedstrijd in de Limburgse lucht. Het was de zaterdagavondwedstrijd met meeste aandacht en interesse, de Bosuiljongens konden zich immers op de tweede plaats op de JPL-ranking nestelen.

Hoewel Lior Refaelov de wedstrijd op gang mocht trappen, was de thuisploeg in de eerste 30 minuten de dominante partij. Veel uitgespeelde kansen kwamen er niet, mede door een misverstand tussen De Sart en woelwater Boli, die een 2 tegen 1 situatie barslecht uitspeelden. Voor de Great Old dreigden een erg matig spelende Daniel Opare en Ivo Rodrigues met afstandsschoten. Het vuurwerk dreigde toen Lior Refaelov het gehele middenveld mocht oversteken en vanop 25 m een afstandschot wist te lossen. Doelman Steppe kon de pegel met bravoure uit de doelmond houden. Enkele hoekschoppen brachten evenmin soelaas voor de Bosuilen. Net voor rusten kon ook Simon Juklerod zijn duit in het zakje doen met een uithaal ver over het doel. Met een correcte weergave van het wedstrijdverloop gingen de tweeëntwintig rusten.

Na de citroentjes en het uitdelen van nieuwe dekens kwamen de gladiatoren opnieuw het veld op. Stamnummer 1 oogde gretiger in de eerste minuten, maar het was de thuisclub, die de score zou openen. Een mislukte laterale pass van Sambou Yatabaré ging buiten. Er volgde een snelle inworp. Via tussenstations Botaka en Ceballos belandde de bal in kansrijke positie voor de voeten van De Norre. De Limburgse linksachter twijfelde geen moment en versloeg Sinan Bolat met een prachtig gekrulde bal in de bovenhoek. Ondanks het aanmoedigen door de stadionomroeper liet het zogeheten sfeervak van Stayen zich pas voor de eerste keer gelden. Stamnummer 1 ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Kansen voor Ivo Rodrigues en Jonathan Bolingi leverden niet het gewenste resultaat op. Met het inbrengen van Geoffry Hairemans en Dieumerci Mbokani zorgde de technische staf voor nog meer aanvallende power. Alle voorzetten van nieuwe rechtsachter Sambou Yatabaré vielen ten prooi aan de grijpgrage handen van een secure Steppe.

Het tactische plaatje van Brys werkte uitmuntend, zijn ploeg stond met een lage verdedigingsgordel te counteren bij ieder Antwerps balverlies. Terwijl voor de roodhemden Jelle Van Damme een teenlengte te kort kwam om de bal in doel te werken, ging thuisspeler Botaka voor eigen succes in plaats van een beter gepositioneerde medemaat te bedienen. In de laatste minuut kon een aanval via Ivo Rodrigues en Dieumerci Mbokani de Ghanees William Owusu bereiken. De targetman kon evenwel onvoldoende kracht zetten achter zijn inzet. Tot overmaat van ramp kon aan de overzijde De Sart de bal ontfutselen en De Norre vrijspelen. De assist van de linksachter belandde bij de vrijstaande invaller Kamada. De Japanner bleef koelbloedig, speelde Sinan Bolat uit en plaatste beheerst de 2-0 tegen de touwen.

Na de euforie van voorgaande week stond de Great Old terug met de voeten op de grond. Een bekersucces op KV Mechelen kan echter veel goedmaken alvorens de topper van volgende zondag tegen AA Gent aan te vatten. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/09/2018)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic - 58'
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerød
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré - 67'
11 Lior Refaelov
9 Jonathan Bolingi
19 William Owusu Acheampong
 
60' 11 Lior Refaelov (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
73' 4 Daniel Opare (uit)/
70 Dieumerci Mbokani (in)
85' 9 Jonathan Bolingi (uit)/
14 Amara Baby (in)
K. St.-Truidense V.V.
1 Kenny Steppe
7 Jordan Botaka (K)
26 Jorge Teixeira
3 Takehiro Tomiyasu
4 Pol Garcia - 77'
12 Samuel Asamoah
19 Cristian Ceballos - 71'
24 Casper De Norre - 47'
5 Alexis De Sart
33 Wataru Endo
11 Yohan Boli
 
75' 19 Cristian Ceballos (uit)/
15 Daichi Kamada (in) - 90'
86' 4 Pol Garcia (uit)/
23 Sascha Kotysch (in)
89' 11 Yohan Boli (uit)/
77 Buva Turay (in)