R. Antwerp F.C.

2 - 0

Vrij. 09/11/2018 20:30 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 13.500
 
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters: Yves De Neve - Mathias Hillaert

Vierde official: Nathan Verboomen
 
Dieumerci lacht zijn tanden bloot

Eigen bericht - Niet eens half november en gelukkig ook nog geen winterse koude in Deurne-Noord voor deze al vijftiende speeldag van de nationale competitie. Wel integendeel, een goed gevuld stadion zorgt altijd voor een krul in de temperaturen in en rond het Bosuilstadion. Ook deze ongewone vrijdagavond trok het rood-witte volk massaal uit om de liefdevolle kleuren aan te moedigen en ook enkele tientallen fans uit het verre Oostende waren komen aanrijden. Zou Laszlo Bölöni beroep doen op een ongewijzigd elftal en daarmee een gulden voetbalregel volgen? Yehor Nazaryna werd na zijn sobere, maar oordeelkundige prestatie in Luik bevestigd in de startersrij. Amara Baby maakte dit keer plaats voor snelle Ivo Dos Santos Rodrigues. Ook werden drie van zijn vier spelers met vier kaarten achter de naam door de nieuwe stadionomroeper aangekondigd.

Een nieuw geluid, een wat vernieuwde stijl, het wordt wennen in Deurne-Noord om Daniël Vuylsteke te vergeten. Aanwezig was de stem van Deurne-Noord wel, geheel ontspannen heeft hij de wedstrijd meegemaakt. Of toch niet? KV Oostende had uiteraard de verre verplaatsing niet gemaakt om zich zomaar op de uitstekende grasmat van Royal Antwerp FC te laten vermalen. Oudgediende Lombaerts werd van onder het stof gehaald en centraal in defensie geposteerd naast Faes. De jeugdinternational werd alvast hartelijk onthaald door doelman Jens Teunckens, beiden allicht actief voor Jong-België tijdens het (komende) vrije voetbalweekeinde.

Dieumerci Mbokani moest het defensieve duo en liefst nog een veel groter aantal tegenstanders van KVO het leven zuur maken, maar moest daarvoor wachten tot na de aftrap van Sandro da Silva. De ex-speler, klein van gestalte maar groots van daden, was inderdaad in de middencirkel aanwezig om de partij op gang te trappen. KVO mocht de beweging nog eens overdoen, maar moest de bal nog op de eigen helft inleveren. Eerste doeltrap van Dieumerci Mbokani volgde vlug, maar die poging zocht te snel hoogte. De strakke kopbal van de gereputeerde spits op vrijschop van Lior Refaelov knalde tegen de vuist van doelman Ondoa Ebogo aan. Het resulteerde in twee kort opeenvolgende hoekschoppen in een te hoog gerichte kopbal van Jonathan Bolingi aan de tweede paal. Ondertussen was ook de VAR onder Oostendse druk (!) al tussenbeide gekomen en wat dat kan betekenen weten de rood-witte fans maar al te goed, maar zij niet alleen.

Het incidentje met de aangeschoten bal tegen de hand van Ivo D.S. Rodrigues werd besloten met een eerste hoekschop voor KVO. De bezoekende coach voelde zich achteraf wel een beetje bekocht. Welkom in de echte wereld, mijnheer Verheyen! De bezoekende organisatie hield geredelijk stand, maar op de twintigste minuut moesten de bezoekers toch buigen onder het beulswerk van de rood-witte elf. Het gevaar kwam van een corner ter rechterzijde van Lior Refaelov, centraal onorthodox weggewerkt door Ondoa Ebogo en ietwat links van het doel gecontroleerd met de borst en besloten met een overhoekse flits van Dieumerci Mbokani in de verste hoek. De voorsprong stond op het bord. Ook benieuwd of en hoe de Kustboys zouden reageren? Nogal flauwtjes, zo zou blijken. Een schimmig poginkje van Canesin volgde weldra, maar dan was het opnieuw R.A.F.C. dat richting aan de partij en aan de bal gaf.

Het leverde weliswaar een hele resem hoekschoppen op, maar echt gevaarlijke standjes bleven helaas uit. Dieumerci Mbokani probeerde nog een hoekschop van Lior Refaelov te richten, maar kwam te hoog uit. Diens landgenoot Jonathan Bolingi speelde een schaduwrol, maar ging wel als eerste in het opschrijfboekje van Van Driessche, driest in het uitdelen van flappen, zo zou later nog blijken. Studs op het onderbeen en stukgetrapte kousen van Aurélio Ulineia Buta in duel met Nkaka was weer een VAR-momentje, beslecht met een terechte rode kaart voor de bezoekers. De eerste geweigerde overtreding bracht de bal opnieuw richting Ondoa Ebogo. Werd uiteindelijk besloten met een trap aan het doel voorbij van Faris Haroun. Ook in drie inhaalminuten bleef de score ongewijzigd.

Haroun in combinatie zingen met kampioen, het was een leuke vondst van tribune 2. De fans gingen er opnieuw helemaal achterstaan, al moest Sinan Bolat wel vlug na de kampwissel handelend optreden, dit keer niet met het hoofd en binnen de rechthoek op schot van Vanlerberghe. Jonathan Bolingi beantwoordde namens Royal Antwerp FC, maar richtte te hoog. Ook over het doel van Sinan Bolat, de botsende kopbal van Lombaerts op hoekschop van Vandendriessche. Bij Royal Antwerp FC waren William Owusu Acheampong, Didier Lamkel Ze en Amara Baby bezig aan hun voorbereiding op mogelijke speelminuten. Weinige minuten later werd de opgeschoten flankspeler tussen de lijnen gestuurd ter vervanging van Ivo Dos Santos Rodrigues, bedolven onder een fraaie publieke uitgeleide. Tijdelijk op de linkerflank werd hij tot twee keer toe in het ongelijk gesteld in duel met de tegenstander en scheidsrechter.

Faris Haroun bekocht zijn inzet in de middencirkel lastens Canesin met de gele kaart. Hij moet noodgedwongen forfait geven voor de uitstap naar de Ghelamco Arena. KVO sleepte er nog een hoekschop uit met ingreep van Sinan Bolat op een verre poging van Coopman. De inbreng van Didier Lamkel Ze gaf het rood-witte middenveld een nieuw elan. Balverlies van De Bock werd door Amara Baby opgepikt. In een vloeiende beweging werd Didier Lamkel Ze gelanceerd. De invaller sneed in legde breed en goedgevolgde Dieumerci Mbokani zette dubbele voorsprong op het scorebord. De wedstrijd zat op slot en wat KVO ook nog ondernam, Sinan Bolat gaf zijn clean sheet niet meer prijs, al moest de Antwerpdoelman wel scherp tussenkomen op een verre vrijschop van Vandendriessche. Royal Antwerp FC is ook na herdenkingsdag top drie! Antwerp Clubblad kijkt verder naar de toekomst van de club, maar laste ook een moment van bezinning in naar aanleiding van 11 november 2018, honderd jaar na het einde van WO I.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/11/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues
29 Yehor Nazaryna
38 Faris Haroun - 66'
11 Lior Refaelov
9 Jonathan Bolingi - 39'
70 Dieumerci Mbokani - 21' - 83'
 
58' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
14 Amara Baby (in)
70' 11 Lior Refaelov (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in) - 90'
90' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
K.V. Oostende
1 Fabrice Ondoa
3 Laurens De Bock
4 Wout Faes - 7'
6 Nicolas Lombaerts
27 Brecht Capon
14 Aristote Nkaka - 42'
26 Kevin Vandendriessche (K)
17 Jordi Vanlerberghe
55 Fernando Canesin
9 Richairo Zivkovic - 90'
43 Sander Coopman
 
75' 43 Sander Coopman (uit)/
25 Jelle Bataille (in)
80' 55 Fernando Canesin (uit)/
7 Fashion Sakala (in)