Club Brugge K.V.

5 - 1

Zon. 23/12/2018 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 25.600
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Frédéric Godelaine - Florian Lemaire

Vierde official: Kevin Van Damme
 
Rood-wit platgewalst door Jan Breydel

Eigen bericht - Met twee doelpunten voor de kampwissel en drie erna heeft de Brugse pletwals Royal Antwerp FC volledig platgedrukt. Jelle Van Damme, beste krijger in rood-witte uitrusting zorgde diep in de tweede periode voor een eerredder, die er dank zij de VAR toch nog kwam. De vlag van de eerste assistent inspireerde zwakste man op het terrein Wim Smet nog bijna tot annulatie van het doelpunt. In tegenstelling tot Lior Refaelov die met warmte werd onthaald, kregen Dieumerci Mbokani en vooral Jelle Van Damme de hele grote Brugse aanhang van bij aanvang over zich heen. Dat pestgedrag werd door de wedstrijdleiding getolereerd, het inspireerde Wim Smet nog in zijn dwaze gebruik van de gele kaart. Lior Refaelov werd al heel vroeg opgeschreven, vier ploegmaats volgden in de laatste drie (!!) minuten van de reguliere speeltijd. Met minder dan vijf gele kaarten komt R.A.F.C. zelden tot nooit weg! De rood-witte technische staf moest al voor deze zondagmiddag met de pionnen schuiven en dat zal dus niet anders zijn voor de laatste opdracht van het kalenderjaar op tweede kerstdag.

Moeilijkheden op rechtsachter voor Laszlo Bölöni en Wim De Decker. Er werd gespeculeerd, maar uiteindelijk viel de keuze op Sambou Yatabaré. De geboren middenvelder met de grote actieradius, overigens pas heel recent terug uit blessure, zou net als z'n collega's een lastige middag beleven. Hoewel Royal Antwerp FC de aftrap had, ging de thuisploeg al vlug met het leer aan de haal. Moraes stuurde de eerste doelpoging van de middag gestrekt over het doel van Sinan Bolat. Het gewezen blauw-zwarte nummer acht kreeg een geweldige ontvangst en applaus, maar dat stond in schril contrast met de verwelkoming van ook nog Sinan Bolat en de geelzucht bij scheidsrechter Smet. Bij elk vermeend foutief duel werden de rood-witte spelers uitgefloten zonder weerga! William Owusu Acheampong werd bij z'n eerste gevaarlijke uitbraak in de buitenspelvlag gevangen. Sinan Bolat had desondanks tot halverwege de eerste periode, weinig moeite met de voorzetten van Club. Een licht toegekende vrijschop zwabberde de zestien door en verdween in de verste hoek. Sein voor Club om de wurggreep op de tegenstander niet meer te lossen.

Blauw-zwart verdubbelde nog voor de kampwissel de voorsprong. Mata stuurde Schrijvers over rechts de diepte in, een lichte aarzeling bij Sinan Bolat en de bal caprioleerde in het dak van het doel. Wedstrijd op slot, wedstrijd gespeeld? 2-0 bij de rust.

De rood-witte technische staf stuurde een ongewijzigd elftal tussen de lijnen. Het drukke overleg tussen Moraes en scheidsrechter Smet was opmerkelijk. Jelle Van Damme moest al vlug een hoekschop toestaan, maar die leverde niets op. Ondanks het fellere verweer, kon Club de score vrijwel onmiddellijk opdrijven via Rits. De thuisploeg was net op nog grotere voorsprong via kopbal van Dennis op vrijschop van Schrijvers, of Jonathan Bolingi zette de wisselcarroussel in gang. Laszlo Bölöni had eerder al beroep gedaan op invaller Didier Lamkel Ze en zou ook nog Ivo Dos Santos Rodrigues tussen de lijnen sturen. Halverwege de tweede periode leek de eerredder in de maak. Dieumerci Mbokani mangelde het doorlopend aan bescherming van de wedstrijdleiding, zette Faris Haroun vrij, maar de knal spatte op de linkerpaal uiteen. In de rebound stuurde de rood-witte aanvoerder de bal met links over het doel van Horvath. Even later moest de Brugse doelman zijn nul toch inleveren. Het verhaal van de vlag en de VAR is ondertussen bekend en dus staat er naast die (zesde) gele kaart ook een doelpunt achter de naam van Jelle Van Damme.

Mooie, krachtige kopslag overigens van de krachtpatser op vrijschop van Ivo Dos Santos Rodrigues na zware fout op Dieumerci Mbokani die de hele blauw-zwarte defensie splijtte. Seconden voor tijd mocht Vanaken nog naar de stip voor zijn zevende van het seizoen, waarna scheidsrechter Smet nog een stevig nummertje opvoerde ten nadele van de statistieken van de Great Old. De rood-witte technische staf heeft werk op de plank voor Boxing Day en lang daarna!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/12/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
6 Simen Juklerřd
21 Dylan Batubinsika
37 Jelle Van Damme - 80' - 87'
2 Matheus Borges Domingues
19 William Owusu Acheampong
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
29 Yehor Nazaryna
11 Lior Refaelov - 13'
70 Dieumerci Mbokani - 90'
 
58' 29 Yehor Nazaryna (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in)
65' 6 Simen Juklerřd (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in) - 90'
70' 6 Simen Juklerřd (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in) - 89'
Club Brugge K.V.
22 Ethan Horvath
5 Benoit Poulain
44 Brandon Mechele
15 Matej Mitrovic
77 Clinton Mata
26 Mats Rits - 54'
18 Marvelous Nakamba
42 Emmanuel Dennis - 21' - 65'
16 Siebe Schrijvers - 39'
7 Wesley Moraes
20 Hans Vanaken (K) - 87' (P)
 
66' 42 Emmanuel Dennis (uit)/
21 Dion Cools (in)
68' 16 Siebe Schrijvers (uit)/
6 Sofiyan Amrabat (in) - 90'
78' 7 Wesley Moraes (uit)/
80 Ikoma-Lois Openda (in)