S.V. Zulte Waregem

1 - 2

Zat. 19/01/2019 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Regenboogstadion

Toeschouwers: 7.294
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Koen Thijs

Vierde official: Jan Boterberg
 
Wondermooie doelpunten leiden naar driepunter aan de Gaverbeek

In dit soort wedstrijden zie je vaak dat er uiteindelijk wel een keer iemand zijn mannetje laat lopen, maar zaterdagavond in het Regenboogstadion gebeurde het bij de Great Old alvast niet. Met een keiharde, gedisciplineerde werkprestatie kwamen alle bezoekende spelers het tactische plan van hun ervaren coach na en dan haal je de drie punten binnen aan de ijskoude Gaverbeek. Dat is de mentaliteit van deze ploeg, daar wordt door Laszlo Bölöni op geselecteerd en door de wederom voortreffelijke verdedigingstandem Jelle Van Damme en Dino Arslanagic op gecorrigeerd. Het is natuurlijk menselijk om te verslappen, maar de ploegdiscipline is enorm en de acceptatie om elkaar onderling aan te pakken is er als iemand even minder scherp dreigt te worden. Dat waren de belangrijkste redenen waarom stamnummer 1 zaterdagavond zich terug van de derde plaats in de Jupiler Pro League verzekerde na de late winst van de Rouches in de match van de vooravond.

Met 46 tegendoelpunten in 21 matchen en een hopeloos negatieve sportieve statistiek tegen de Great Old, moesten de manschappen van coach Dury het over een andere boeg gooien. Een kwaliteitsinjectie kwam er al vroeg in deze wintermercato. Met Peeters, Seck en Sylla werden spelers binnen gehengeld die het klappen van de zweep kennen op het hoogste echelon van het nationale voetbal. Ondanks het surplus aan kwaliteit kon dit trio zich echter door een gebrek aan automatismen onvoldoende doorzetten tegen een georganiseerde rood-witte falanx. Bij stamnummer 1 ontbraken kilometervreter Faris Haroun en de geschorste Ivo Dos Santos Rodrigues. Wel aanwezig waren in oranjekleurige outfits de 'manne van de dok'. Ze zagen hun team na een schoorvoetend afwachtende openingsfase langzaam het laken naar zich toetrekken en de beste kansen creëren.

De thuisploeg nam met een steriel overwicht het initiatief. Een corner van Peeters werd door kapitein De Fauw aardig verlengd aan de eerste paal. Wederom secure Sinan Bolat hield zijn netten schoon. Even later een combinatie via rechtsachter De Fauw naar zijn teammaat De Pauw, de flankspeler schoot huizenhoog over. De bezoekers lieten even betijen. De thuisploeg claimde het balbezit zonder dreigend te worden. Vooral op het middenveld werden er vele robbertjes uitgevochten. De strijd tussen de werkmieren Seck en Sambou Yatabaré was een lust voor het oog. Niet voor fijnproevers! Het was wachten tot de Reds vanaf de 26e minuut een offensieve kaart trokken. De mee opgerukte Matheus Borges Dominigues vond in Jonathan Bolingi een welwillend hoofd om zijn voorzet te verlengen. De kopbal van de Congolees was te slap om thuisgoalie Bossut te verontrusten. Het was slechts de aanzet voor een dol kwartier vol aanvallende intenties vanwege Royal Antwerp FC.

Linksachter Simen Juklerod vond met een van zijn splijtende passes de infiltrerende Didier Lamkel Ze. De Kameroener kapte fraai twee tegenspelers uit. Bossut kon met een reflex de achterstand verijdelen. Niet getreurd. Vier minuten voor rusten kregen de manschappen van Laszlo Bölöni loon naar werken. Een fantastische doorsteekpass van Sambou Yatabaré vond op de rechterflank de vrijstaande Aurélio Buta. De Portugees aarzelde geen seconde, trok tot op de achterlijn en bediende panklaar de instormende Dieumerci Mbokani. Voor de ex- gouden schoen was het een makkie om zijn zesde goal van het seizoen te netten. Een georganiseerd, moedig en bij momenten goed spelend Royal Antwerp FC trok met de kleinste voorsprong naar het rustsignaal.

De bezoekers gingen door op hun elan. Nog geen 240 seconden op de klok of de dubbele voorsprong was een feit. Het was Lior Refaelov die met een ingestudeerd nummertje de netten deed trillen. De Israëliër knalde vanop twintig meter loepzuiver in de linkerbenedenhoek nadat hij met een unieke pirouette de West-Vlaamse defensie in de maling had genomen. Een passend ‘Lior is a red’ galmde vanuit het weer volgelopen bezoekende vak over de tribunes. Fijn dat de Great Old nog twee extra jaren kan genieten van de rasartiest! Na het doelpunt kon rood-wit naar hartenlust counteren, al ontbrak de precisie in de finale pass om de score verder uit te diepen. Dury soupeerde zijn hele wisselcontingent op, maar meer dan een treffer in blessuretijd van een imponerende Bongonda leverde dat niet op. Opvallendste statistiek: de bezoekers ondernamen zes doelpogingen en alle zes waren ze binnen het kader.

Negatief waren de drie (!!) gele kaarten en de zeven buitenspelposities voor de rood-witte kleuren. Royal Antwerp FC bevestigde haar uitreputatie met een nieuwe driepunter en wacht nu vol ongeduld op de komst van R Standard de Liège in het volgende competitietreffen aan de Bosuil. Just be there next Friday!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/01/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
2 Matheus Borges Domingues
9 Jonathan Bolingi - 44'
60 Sambou Yatabaré - 75'
11 Lior Refaelov - 49'
21 Didier Lamkel Ze - 32'
6 Simen Juklerød
70 Dieumerci Mbokani - 41'
 
90' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
93' 11 Lior Refaelov (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
S.V. Zulte Waregem
1 Sammy Bossut
2 Davy De Fauw (K)
3 Marvin Baudry
62 Ewoud Pletinckx
14 Sandy Walsh
11 Nill De Pauw
22 Florian Tardieu
21 Ibrahima Seck
26 Stef Peeters
10 Theo Bongonda - 93'
40 Idrissa Sylla
 
61' 11 Nill De Pauw (uit)/
19 Mamadou Sylla (in)
61' 22 Florian Tardieu (uit)/
20 Hendrik Bjordal (in)
71' 14 Sandy Walsh (uit)/
19 Mamadou Sylla (in)