K.V. Kortrijk

2 - 0

Zon. 17/03/2019 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 7.384
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Laurent Conotte - Florian Lemaire

Vierde official: Kevin Debeuckelaere
 
Geen loon naar werken

De media hadden het uitgerekend: Sinan Bolat had geen speelminuut gelaten aan een van z'n Antwerpcollega's doelmannen bij de Ploeg van 't Stad, geen speelminuut aan secondant Jens Teunckens (weldra op weg met de nationale u21), geen speelminuut aan doorwinterde Yves De Winter. Geen misse prestatie, al kwam die uitstap naar het Guldensporenstadion nog bijna in het gedrang. Niet door een onwel willende gele kaart, slechts drie stuks waren zijn deel, wel door een ongemak aan een van de lichaamsdelen. Hij stond gewoon tussen de palen, maar haalde bijna niet het einde.

Bij een onschuldig ogende diepe bal van de Kerels werd hij door Lepoint uit de lucht geblazen, goedgevolgde De Sart scoorde dank zij de plots neergevallen bal. Scheidsrechter Lardot zag er tot woede van de rood-witte technische staf geen graten in! Nog voor enig teken van leven uit 'hét busje' durfde de stadionomroeper met luid aplomb de goal aankondigen: "De scheidsrechter heeft naar het midden gewezen en dus is het doelpunt voor...". KVK mocht na een vrijschopdoelpunt nog een tweede keer juichen en had daar met het oog op het vervolg van de competitie allicht alle reden toe.

Royal Antwerp FC was al zeker van deelname aan Play-Off 1 en moet nu vanuit een underdogpositie partij geven aan de G5 van het Belgische voetbal, want ook KAA Gent was er ultiem in geslaagd zich voor de kampioenenronde te plaatsen. Sporza Radio wist nu al te melden dat de Great Old geen rol van betekenis te spelen heeft in de komende weken en maanden. Wie van de 'grote vijf' heeft tegen Royal Antwerp FC een onberispelijk parcours gelopen? Royal Antwerp FC had deze jonge talentjes Robbe Quirynen en Nando Nöstlinger wel voor het eerst in de selectie, zo diep had de technische staf moeten graaien...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/03/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic - 52'
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
10 Geoffry Hairemans
22 David Simão - 40'
21 Omar Govea
4 Daniel Opare
9 Jonathan Bolingi
14 Amara Baby
 
69' 22 David Simão (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
87' 21 Dylan Batubinsika (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
K.V. Kortrijk
1 Sebastien Bruzzese - 90'
13 Brendan Hines-Ike - 58'
23 Julien De Sart - 85'
4 Gary Kagelmacher
30 Christophe D'Haene
26 Elohim Rolland
20 Felipe Avenalti - 90'
5 Larry Azouni
14 Hannes Van Der Bruggen (K)
9 Teddy Chevalier
11 Jovan Stojanovic
 
30' 26 Elohim Rolland (uit)/
15 Christophe Lepoint (in)
64' 11 Jovan Stojanovic (uit)/
7 Aboubakary Koita (in)
82' 9 Teddy Chevalier (uit)/
29 Andriy Batsula (in)