Hoogstraten V.V.

1 - 5

Vrij. 22/06/2018 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Seminarie Hoogstraten

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Glenn Claes

Lijnrechters: Kristiaan Cannaerts - Jonas Willems
 
Wind, maar regen bleef uit, doelpunten druppelden binnen
't Leek wel vroege winter daar in het hoge noorden van het land. Neen, dit keer geen t-shirts en sloten bier om de hitte te bestrijden, al liep het stadion aan de Kathelijnestraat wel aardig vol met de komst van Royal Antwerp FC. Johan Lauryssen is en blijft een graag geziene gast in Deurne-Noord. De huidige hoofdtrainer van de Rooikens kwam eerder poolshoogte nemen en zag dat er hard gewerkt werd en wordt op en naast het oefenveld. De voorverkoop van tickets voor het begin van deze zomercampagne van de Ploeg van 't Stad werd doorkruist door de schrikbarende verkoop van seizoenskaarten, meer dan achtduizend stuks. Coach Laszlo Bölöni en zijn staf reisden met hun volledige potentieel, nieuwelingen Antoine Bernier en Jonathan Bolingi inbegrepen.

De rood-witte technische staf bracht tegen de club uit de stad van de aardbei en het Seminarie een mix van ervaren en jonge blijvers. Daartussen evolueerde jonge rekruut Antoine Bernier. Diens snelle benen deden de tegenstand pijn en waren meteen goed voor twee doelpunten over de eerste vijfenveertig minuten. Het begon met rustig meesterschap van de bezoekers tegen een jong en uitgeslapen Hoogstraten VV, luid aangemoedigd door een claxonmachine, die de gelijkenis met wat Germinal Ekeren ooit produceerde niet helemaal kon doorstaan. Knallen op doel leek de opdracht van de Antwerpspelers, maar het miste bij aanvang wat precisie. In tegenstelling tot zijn overbuur werd doelman Jens Teunckens tot weinig meer dan aandachtig toekijken gedwongen. Zo groot was het rode overwicht tegen de Rooikens. Dik kwartier gespeeld en spurtbommetje Bernier liet op aangeven van good old William Owusu (Acheampong) de netten voor het eerst dit seizoen trillen. Het half uur voorbij en de dekselse spits kopte krachtig de vrijschop van Yehor Nazaryna voorbij de grabbelende thuisdoelman Dietse Arnouts.

Volgens het wedstrijdblad werden daarmee de twee ex-Antwerpbeloften Michel Gysels en Vincent Van Dyck op dubbel gezet. Zij zouden evenwel pas na de kampwissel opdraven. Net voor de rust maakten de resterende Antwerpspelers zich stilaan op voor hun bijdrage erna. Zij zagen van kortbij hoe Antoine Bernier de derde na een combinatie met o.a. Sambou Yatabaré en Geoffry Hairemans, binnenwerkte.

Perspectief voor meer doelpunten en meer snelheid in de tweede periode? Het was toch wat aanpassen voor het team, enkele spelers op een wel heel ongewone positie. Spits Jonathan Bolingi had meteen de eerste baltoets bij de aftrap. Hij zou evenwel in de schaduw blijven van die andere debutant. Twee keer slechts zou Antwerpdoelman Sinan Bolat handelend moeten optreden. De rood-witte driemansverdediging werd na balverlies met een tegendoelpunt van de Rooikens geconfronteerd, maar dan stond het al 0-4 voor de bezoekers. Reda Jaadi kronkelde zich zomaar tussen drie verdedigers. Koud kunstje voor Ivo Dos Santos Rodrigues om de score aan de tweede paal op te drijven. De winger geraakte even later in een opstootje met de tegenstander verwikkeld, flauwtjes beslecht met twee gele kartons door Glenn Claes, goed bekend bij de volgers van de jonge rood-witte reserven. Weggestuurd door Sébastien Siani, draaide Antoine Bernier de tegenstanders tureluurs en dat eindigde op de strafschopstip. Reda Jaadi zette feilloos om voor een bevredigend 1-5 eindresultaat. De ruime schare fans had toegekeken en gingen gematigd tevreden naar huis.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/06/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
39 Jens Teunckens
12 Janvier (T.)
18 Nader Ghandri
2 Matheus Borges Domingues
22 Antoine Bernier - 18' - 41'
11 Gouné Niangadou
29 Yehor Nazaryna
60 Sambou Yatabaré
20 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong - 37'
98 Laurent Mendy
 
46' 39 Jens Teunckens (uit)/
1 Sinan Bolat (in)
46' 18 Nader Ghandri (uit)/
38 Faris Haroun (in)
46' 2 Matheus Borges Domingues (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
46' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
17 Sébastien Siani (in)
46' 98 Laurent Mendy (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
46' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in) - 52' - 66'
46' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
46' 29 Yehor Nazaryna (uit)/
7 Reda Jaadi (in) - 69'
Hoogstraten V.V.
20 Dietse Arnouts
4 Senne Van Dooren
2 Vincent Van Dyck
14 Jasper Cox
21 Nick Van Huffel - 66'
5 Ruben Meynendonckx
13 Nick Van De Walle
23 Jorne Laurijssen
17 Michel Gysels
11 Soleymane Diomande
9 Wim Bokila