K.F.C. Brasschaat

1 - 4

Woe. 27/06/2018 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Louis De Winterstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Bart Broeckx

Lijnrechters: Vincent Diels - Leo De Muyer
 
Doelpuntenkermis bleef uit

Eigen bericht - Hoewel KFC Brasschaat meestal, allicht altijd voor minder volk speelt, hield de Wereldbeker Voetbal 2018 waarschijnlijk net als voorgaande vrijdag een deel van de rood-witte fans aan de buis gekluisterd. Zelfs in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bleef de titelvoerend burgemeester afwezig. Het eerste balcontact was zodoende voor diens plaatsvervanger Koen Verberck. KFC moest al vlug de bal aan Royal Antwerp FC laten en onderging gedwee het gebeuren.

Bevangen door de hitte op en naast het terrein, ontwikkelde de Great Old weinig tempo en nog minder volume. De instructies van trainer Jo Van Dyck waren tot ver in de omgeving te horen, zo stil was het in het Gemeentepark. De eerste doelpoging volgde weldra van de voet van Yehor Nazaryna, veelvuldig betrokken in de actie, maar ook hij bleek weinig secuur in de afwerking. William Owusu Acheampong was in de rebound na een halfslachtig gekeerde poging van Geoffry Hairemans, sneller dan wie ook om de eersteling van de avond tegen het touwwerk te prikken. Vanuit de hoogte bekeken door Laszlo Bölöni en Wim De Decker ging ook Jonathan Bolingi zijn kans. Zijn kopbal belandde in het zijnet. Er was net voorbij het half uur een hele scherpe actie tot op de achterlijn van Faris Haroun. Yehor Nazaryna maakte het klusje simpel af.

Met een 0-2 tussenstand stuurde de rood-witte technische staf bij de kampwissel zeven verse krachten tussen de dungekalkte lijnen. Met Jelle Van Damme, Nader Ghandri en tester Janvier bleef nagenoeg de hele achterlijn van dienst. Geoffry Hairemans nam de aanvoerdersband over van Faris Haroun. Reda Jaadi knalde vanuit alle hoeken, maar het was KFC Brasschaat dat van een twijfelachtige teruglegger van Sambou Yatabaré profiteerde om de nul van het bord te halen. De Great Old stapelde de corners op, maar precisie in de afwerking belette grotere voorsprong. Die kwam er toch. In amper 90 seconden. Laurent Mendy kopte een hoekschop van Geoffry Hairemans keihard binnen. Vervolgens haalde Gouné Niangadou snoeihard uit na een afgeweerd schot van Reda Jaadi. Daarmee stond de eindstand meteen op het bord in het Gemeentepark.

De selectie oogde niet echt fris na de afgelopen trainingsperiode. Zaterdag gaat het richting Duitsland om de Mannschaft troost te brengen... Het zou zomaar kunnen dat doelman Jens Teunckens op stage trekt als Antwerpspeler.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/06/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
18 Nader Ghandri
37 Jelle Van Damme
14 Janvier (T.)
15 Ivo Rodrigues
29 Yehor Nazaryna - 33'
38 Faris Haroun (K)
20 Geoffry Hairemans
9 Jonathan Bolingi
19 William Owusu Acheampong - 9'
 
46' 29 Yehor Nazaryna (uit)/
11 Gouné Niangadou (in) - 80'
46' 15 Ivo Rodrigues (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
46' 30 Aurélio Buta (uit)/
17 Sébastien Siani (in)
46' 38 Faris Haroun (uit)/
60 Sambou Yatabaré (in)
46' 9 Jonathan Bolingi (uit)/
98 Laurent Mendy (in) - 79'
46' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
22 Antoine Bernier (in)
46' 1 Sinan Bolat (uit)/
39 Jens Teunckens (in)
K.F.C. Brasschaat
??? - 52'