R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zon. 22/07/2018 16:00 u.

Panathinaikos Athene

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4850
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Koen Thys
 
Grieks tweeluik leverde tweede zege op, fans tevreden naar huis

Tweeëntwintig spelers schreef Panathinaikos Athene op het wedstrijdblad en bezoekend coach Georgios Donis zou het gros van die groep ook tussen de versgeschilderde Bosuillijnen sturen. Ondanks de loden hitte sprong Laszlo Bölöni zuinigjes om met zijn wisseloplossingen. Nieuweling Simen Juklerod mocht een heel eind na de kampwissel als eerste de dug-out verlaten, weldra gevolgd door Zotsara Randriambololona, Jelle Van Damme en Reda Jaadi. De aanmoedigingen klonken na de feestelijke fandag van zaterdag nog wat schor, de elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker hadden de aftrap en sloten de tegenstander bijna drie minuten op eigen helft op.

Het schot van Jonathan Bolingi klom rakelings boven de dwarsbalk. Ook de eerste corner kwam op het conto van Geoffry Hairemans. Groot gevaar leverde dat niet onmiddellijk op, al kon de Griekse verdediging net voor het kwartier een nieuwe doelpoging van Jonathan Bolingi ternauwernood op de doellijn keren. Een schuchtere Griekse uitbraak over links eindigde via de voet van rechtsachter Sambou Yatabaré aan het cornerpunt. Opgeschrikt door het klimmende schot van Geoffry Hairemans namen de Griekse supporters de Bosuil even over en oogstten applaus op alle stoelen en banken. Rechtsachter Coulibaly kopte net voor de eerste drankpauze de tweede bezoekende corner ver naast. Toch zouden de bezoekers met voorsprong de rust ingaan. Meer dan een kans hadden ze daarvoor niet nodig gehad. Balverlies ter linkerzijde, Mounier stuurde spits Chatzigiovanis aan en die liet Sinan Bolat geen schijn van kans. Ivo Dos Santos Rodrigues reageerde onmiddellijk. Het reboundschot klom over het doel van Dioudis.

Nauwelijks was de Griekse nummer een vervangen, of diens collega-doelman werd geklopt. Geoffry Hairemans zocht en vond centraal het hoofd van William Owusu Acheampong. Faris Haroun prikte de assist in het lege doel. Nauwelijks bekomen van de opdoffer of de bezoekers moesten al opnieuw incasseren. Sinan Bolat stuurde diep, William Owusu Acheampong verlengde en Geoffry Hairemans trof via de rechterpaal raak. De Griekse recordkampioen reageerde met een paar hele venijnige overtredingen, maar ook Jonathan Bolingi kreeg niet de bescherming van Verboomen die hij wel verdiende. Daniël Opare had net tevoren ook al zijn plekje moeten afstaan na een aanslag zonder bal, die in Griekenland beslist niet onbestraft gebleven was. Tijd voor nieuweling Simen Juklerod om zich aan de achterban te tonen. Zo'n tien minuten voor tijd kwam Sinan Bolat een (eerste) keertje in actie. De rood-witte defensieve organisatie had zich naar de inzichten van Laszlo Bölöni overtuigend gepresenteerd. Overmoed hoeft niet, maar de fans hadden toch een vertrouwenwekkende prestatie gezien.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/07/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
60 Sambou Yatabaré
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues - 44'
4 Daniel Opare
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K) - 49'
29 Yehor Nazaryna
10 Geoffry Hairemans - 53'
19 William Owusu Acheampong
9 Jonathan Bolingi
 
58' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
69' 4 Daniel Opare (uit)/
27 Zotsara Randriambololona (in)
79' 2 Matheus Borges Domingues (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
79' 9 Jonathan Bolingi (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
Panathinaikos Athene
1 Sokratis Dioudis
78 Osmane Coulibaly
2 Mattias Johansson
26 Dimitrios Kolovetsios
20 Evangelos Ekonomou
8 Stefanos Regkakos
6 Christos Donis (K)
39 Anastasios Chatzigiovanis - 44'
3 Emmanuel Insua
10 Anthony Mounier
9 Paschalis Staikos
 
46' 9 Paschalis Staikos (uit)/
5 Ergys Kace (in)
46' 39 Anastasios Chatzigiovanis (uit)/
46 Ioannis Bouzoukis (in)
46' 1 Sokratis Dioudis (uit)/
27 Kostas Kotsaris (in)
53' 20 Evangelos Ekonomou (uit)/
23 Elias Chatzitheodoridis (in)
69' 78 Osmane Coulibaly (uit)/
18 Christos Kountouriotis (in)
69' 8 Stefanos Regkakos (uit)/
37 Kostas Ekonomopoulos (in)