Y.R. K.V. Mechelen

3 - 1

Woe. 26/09/2018 20:45 u.

Beker van België 1/16 finale

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Afas Stadion

Toeschouwers: 9.578
 
Scheidsrechter: Sébastien Delferičre

Lijnrechters: Yves De Neve - Stijn Hutsebaut
 
Bekeravontuur van korte duur voor Great Old

Eigen bericht - YRKV Mechelen mag dan een rijkelijke traditieclub met torenhoge ambities in 1B zijn, de rood-witte fans trokken met het nodige vertrouwen richting AFAS-stadion. Ook al verloor hun team kansloos tegen S.T.V.V. afgelopen weekeinde en YRKV Mechelen tekenen van wederopstanding tegen de reeksleider, ze waren talrijk aanwezig Achter de Kazerne, het support van de oudste club van 't land. Het werd een aparte belevenis, deze eerste opdracht in het bekerparcours van het seizoen 2018-2019. Coach Laszlo Bölöni, zij het heel wat duiten armer, terug uit schorsing en gooide meteen zijn hele selectie door elkaar. Enkel doelman Sinan Bolat en spits William Owusu Acheampong trokken de startersrij in met voor en achter zich een heel nieuw elftal. Rechtsachter Opare verhuisde naar links, Aurélio Ulineia Buta schoof opnieuw in op zijn vertrouwde stek, met naast zich Dylan Batubinsika en Abdoulaye Seck, die in meerdere opzichten laat denken aan vorig seizoen vertrokken Moustapha Sall. Ook hij werd in de luchtduels telkens (terecht?) teruggefloten door de wedstrijdleiding. De Great Old bond met heel veel technisch vermogen de strijd aan, maar had helaas weinig volk in de recuperatie, Faris Haroun en Sambou Yatabaré aan rusten toe. Voor diepste spits Dieumerci Mbokani werd het een tweeslachtige avond.

In balbezit wilde de Great Old nog wel aardige dingen laten zien, eens de rood-gele mist van over het terrein weggetrokken was. KVM zette daar strijdlust en drang naar voren tegenover, al bleef de dreiging lange tijd nogal steriel. Zo moest Daniël Opare al vroeg een eerste corner weggeven. Afgelopen zaterdag slaagde de tegenstander op zulke standaardfase te scoren, assistent-coach Wim De Decker dreigde met trainingsarbeid, maar dat leverde vooralsnog niet op. Net voor de dertigste minuut vond KVM aan de eerste paal centrale verdediger De Witte en die kopte zomaar raak. De moed zakte de fans nog niet onmiddellijk in de schoenen, want de geliefde kleuren trokken onmiddellijk in het offensief. Voor een keer werd Dieumerci Mbokani niet straffeloos aangevallen en hij buffelde slechts minuten later de voorzet af de rechterflank in de linkerhoek binnen. Viel het volume in de thuisvakken even terug, de rood-witte fans hervonden zo tot net na de kampwissel hun vocale vermogen.

Amper op het terrein voor het tweede deel van de beklijvende vertoning of KVM combineerde zich doorheen de bezoekende afweergordel. Engvall kreeg ter linkerzijde net voldoende vrijheid om Sinan Bolat een tweede keer te kloppen. Voegde de technische staf onmiddellijk de snelheid van Ivo Dos Santos Rodrigues aan de elf toe, Royal Antwerp FC maakte een wat verwarde indruk in de achtervolging. Dieumerci Mbokani kreeg in het duel nu wel de bescherming die hij node had moeten missen tijdens de eerste vijfenveertig minuten. Het leverde zijn kleuren enkele fraaie mogelijkheden op. Zo zoefde een raket van Geoffry Hairemans rakelings boven de dwarsbalk van de jonge Mechelse doelman Verrips. Beide goalies konden overigens volstaan met wat acrobatisch plukwerk, al zat er in de slotfase nog een onaangename verrassing voor Sinan Bolat aan te komen. Matthys had de ruimte op rechts, zwiepte voor doel en Van Damme kopte staalhard de keiharde eindcijfers op het bord. Dieumerci Mbokani liep voor het eerst de startersrij in, scoorde voor het eerst voor de Great Old, maar moest al na de eerste bekerronde der eersteklassers het toernooi verlaten...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/09/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta - 26'
3 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
4 Daniel Opare
29 Yehor Nazaryna
23 Omar Govea
11 Lior Refaelov
10 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong
70 Dieumerci Mbokani - 34'
 
53' 11 Lior Refaelov (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
64' 23 Omar Govea (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
72' 10 Geoffry Hairemans (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in)
Y.R. K.V. Mechelen
34 Michael Verrips
27 Laurent Lemoine
5 Arjen Swinkels
6 German Mera
18 Mamadou Bagayoko
7 Tim Matthys
4 Seth De Witte (K) - 27'
13 Joachim Van Damme - 54' - 86'
27 Laurent Lemoine
20 Gustav Engvall - 50'
10 Igor de Carmargo
 
66' 20 Gustav Engvall (uit)/
29 William Togui (in)
77' 10 Igor de Carmargo (uit)/
36 Mathieu Cornet (in)
89' 27 Laurent Lemoine (uit)/
22 Alexander Corryn (in)