Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Thibaud Nijssen - Jo De Weirdt

Vierde official: Lothar Dhondt

Dieumerci en maats kraken pas in eindfase

Royal Antwerp Football Club draait na de winterstop stroever dan ervoor. De resultaten zijn minder, er wordt minder gescoord en het team van Laszlo Bölöni krijgt meer doelpunten tegen. Tegenstanders stellen zich nog meer in op het viriele spel van de Reds, dat inmiddels met veel lange ballen richting spitsen te voorspelbaar oogt. In de tiende editie van het kampioenenbal mocht de Great Old de spits afbijten in de hel van Sclessin. En de thuisclub heeft een goede thuisreputatie maar verloor op Sclessin wel in de reguliere competitie van de Bosuilen. Na een verwoed eindoffensief kon de thuisploeg zegevierend het terrein verlaten. Alleen naar de 3-1 einduitslag kijken, is scorebordjournalistiek, maar ontkennen dat er iets aan de hand is in Antwerpen, is struisvogelpolitiek. Het is duidelijk dat de Antwerpenaren minder fris ogen dan in de eerste helft van het seizoen. Alleen tegen KAS Eupen werd er in de laatste wedstrijden met een kleine marge gewonnen. Met Daniel Opare, Amary Baby en zonder Geoffry Hairemans moest de klus geklaard worden.

Toch zijn de statistieken voor de Roemeense stuurman geen reden zijn speelwijze en/of zijn formatie te wijzigen. Met kapitein Faris Haroun en Didier Lamkel Ze beschikt hij overspelers die het rendement van het totale team omhoog brengen. Met Daniel Opare en Simen Juklerod beschikt de Great Old immers over aanvallende backs en op de creativiteit van Lior Refaelov kan de oudste club van het land altijd rekenen. In een afwachtende studieronde namen de Reds het initiatief en scoorden in de Hel van Sclessin de openingstreffer. De Congolese superspits Dieumerci Mbokani gaf enkele verdedigers het nakijken en deponeerde de bal ijskoud in doel. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor Marin. De vinnige Roemeen trof de paal vanop 20 meter. Op het einde van de eerste helft waren er reeds fluitconcerten te horen op de tribunes en dat was een sein voor de Bosuilboys om nog eens aan te zetten. Via een zeer bedrijvige Dieumerci Mbokani kwam de bal voor de voeten van Lior Refaelov. De Israelier knalde zijn inzet over het doel. Rusten met een Arsenalscore in het voordeel werd door een uitzinnig uitvak naar waarde geschat.

Michel Preud’homme zag 14 internationals op het einde van de week terugkeren van hun landenteams en bracht Djenepo in voor een bleke Cimirot. En dat zou lonen! Met een goede organisatie kon de Great Old nog tot minuut 71 standhouden maar dan was het hek van de dam. Het goudhaantje Marin was betrokken bij alle Luikse goals en bood de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan bij Djenepo. De middenvelder aarzelde geen seconde en scoorde met een hakje achter het steunbeen. Tien minuten later kon dezelfde Roemeen zijn kompaan diep sturen, de voorzet van Djenepo vond in de tweede zone de mee opgerukte Cavanda en de voorsprong voor de Rouches was een feit. Twee minuten voor tijd voltrok Laifis het te harde vonnis voor de bezoekers met een deviatie aan de eerste paal. Bij een gelijke stand kon R Antwerp FC nog eenmaal tegenprikken. Een ingestudeerd vrije trap nummertje werd aan de tweede paal ingekopt door krijger Jelle Van Damme. De robuuste verdediger zag zijn header nipt naast belanden. De Hel overleefde ook 4 minuten blessuretijd en ook het inbrengen van Ivo Rodrigues, Geoffry Hairemans en William Owusu Acheampong bracht geen zoden aan de dijk.

Nu moet Laszlo Bölöni zijn team klaarstomen voor een treffen tegen de reeksleider KRC Genk. De Roemeense coach houdt vast aan het adagium dat hij zijn spelers al het gehele seizoen voorhoudt. Onverstoorbaar blijven, altijd hetzelfde blijven doen in het vaste spelconcept, ook als het even wat minder gaat. Dat de ‘technische uitvoering’ met nog 9 lastige wedstrijden op komst dan een stuk beter moet, zal de trainer als eerste beamen. Tot dinsdag! Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/03/2019)

70 Dieumerci Mbokani - 25'

84' 14 Amara Baby (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
84' 20 Didier Lamkel Ze (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
87' 11 Lior Refaelov (uit)/
40 Paul-Jose Mpoku (K)

46' 8 Gojko Cimirot (uit)/
19 Moussa Djenepo (in) - 71'
72' 9 Renaud Emond (uit)/
7 Orlando Braga de Sa (in)
90' 40 Paul-Jose Mpoku (uit)/