R. Antwerp F.C.

1 - 0

Din. 02/04/2019 20:30 u.

K.R.C. Genk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.355
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Laurent Conotte - Pieter Becquet

Vierde official: Christof Dierick
 
Sinan Bolat en twaalfde man zorgen voor driepunter

Met het inbrengen van de Mexicaan Omar Govea koos de Roemeense toptrainer Laszlo Bölöni voor meer creativiteit op het middenveld. Jonathan Bolingi verhuisde naar de bank. Bij de fiere reeksleider waren er basisplaatsen voor Aidoo en Uronen. Een vol Bosuilstadion ging onder een (helaas) niet aflatende regenval eens goed zitten voor de ouverture van de tweede speeldag van het kampioenenbal eens goed voor zitten. Tegen alle verwachtingen in begonnen de Limburgers vrij slap aan het duel. The Great Old eiste het initiatief op en werd daarvoor reeds in de vierde minuut beloond.

Een dubbelpass tussen een weer erg bedrijvige Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze werd foutief gestuit door Uronen. Een vrije trap in het halve maantje is gesneden koek voor een specialist als Lior Refaelov. De Israëliër knalde staalhard binnen vanop 20 meter. Het dient gezegd: keeper Vukovic ging niet vrijuit bij deze fase. De thuisploeg en de geweldige fans in extase na de vroege voorsprong, al was er nog een lange weg te gaan. De Reds bleven de gevaarlijkste ploeg in het openingskwartier. Amary Baby knalde een voorzet van Simen Juklerod over doel. Onverwoestbare krijger Jelle Van Damme kwam ook eens dreigend opzetten. Uiteindelijk kropen de bezoekers noodgedwongen uit hun verdedigende stellingen. Sinan Bolat moest gepast tussenkomen op acties van Samatta en Ito. Aan de overkant werd een verwoestend schot van Lior Refaelov in extremis afgeblokt door Dewaest. Even later opnieuw een doelrijpe kans voor de Israëliër, deze keer vond hij de vuisten van doelman Vukovic.

Een schotje van Kameroener Didier Lamkel Ze hobbelde nipt naast het vijandelijke doel. Gedreven en gestuwd door een fervent thuispubliek ging stamnummer 1 met een Arsenalscore de rust in.

In de tweede helft zou duidelijk worden wat de succesformule voor de Great Old deze jaargang inhoudt: een uitmuntende organisatie, spelers die bereid zijn om voor elkaar door het vuur te gaan en uiteraard een excellerende doelman Sinan Bolat. De Reds geraakten nog moeilijk uit de omsingeling van de Limburgers, die eindelijk de bal opeisten. De dubbele verdedigingsgordel stond echter pal. Sporadische tegenprikken via een goed spelende Daniel Opare brachten enig soelaas. Ito en de ingevallen Paintsil stuitten op twee mirakelsaves van Sinan Bolat. De bezoekers verloren zich al te vaak in breiwerk zonder het noodzakelijke portie gif in hun acties te steken. Toen ook Laszlo Bölöni zijn wisselcontingent aansprak, bracht dat opnieuw hoop in de Antwerpse gelederen. Met een frisse dynamiek en gebruik makend van omschakelingsmomenten kon de thuisploeg via Dieumerci Mbokani en de ingevallen William Owusu Acheampong aanspraak maken op een verdubbeling van de score.

De Congolees werd echter afgestopt door een monsterblok van de robuuste verdediger Dewaest. Comeback-kid Owusu kopte een voorzet onbesuisd over. Met het verstrijken van de tijd nam de zenuwachtigheid bij de competitieleider zienderogen toe. De rood-witte twaalfde man deed zijn duit in het zakje door de spelers aan te moedigen om voor elke morzel Bosuilgrond te blijven strijden. Dat deden ze ook, inclusief de waanzinnige 5 minuten blessuretijd. En ook daar was Sinan Bolat weer. Bij een uittrap viel hij geblesseerd op de grond. De tijd tikte voort in het voordeel van de Bosuilploeg. Bezoekend coach Clement probeerde met het inbrengen van stormram Gano nog wel de bakens te verzetten in de absolute slotfase, maar een stabiele Antwerpverdediging gaf geen krimp meer.

Een niet geheel logische en verdiende zege wellicht , maar wat een wilskracht en inzet de roodwitte falanx vanavond tentoon spreidde op de heilige Bosuilmat laat het beste verhopen voor de kraker van zondag in de hoofdstad. Dan geven we partij aan de meest prestigieuze voetbalclub van het land. Just be there

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/04/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme - 92'
6 Simen Juklerød
20 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K) - 51'
23 Omar Govea
14 Amara Baby
11 Lior Refaelov - 4'
70 Dieumerci Mbokani - 61'
 
72' 14 Amara Baby (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
78' 11 Lior Refaelov (uit)/
22 David Simão (in)
88' 20 Didier Lamkel Ze (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
K.R.C. Genk
1 Daniël Vukovic
31 Joakim Maehle
45 Joseph Aidoo
6 Sébastien Dewaest
21 Jere Juhani Uronen
28 Bryan Heynen
18 Ruslan Malinovskyi
25 Sander Berge - 96'
7 Junya Ito
10 Mbwana Samatta
14 Leandro Trossard (K)
 
35' 45 Joseph Aidoo (uit)/
33 Jhon Janer Lucumi (in) - 37'
67' 14 Leandro Trossard (uit)/
11 Joseph Paintsil (in)
83' 10 Mbwana Samatta (uit)/
93 Zinho Gano (in)