R.S.C. Anderlecht

1 - 2

Zon. 07/04/2019 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Constant Vandenstockstadion

Toeschouwers: 19.710
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Ruben Wyns

Vierde official: Kevin Van Damme
 
Dieu en Didier imponeren in het Astridpark

De druk op de speler aan de bal was te passief, waardoor Najar op een kort genomen vrije trap van Kums in de 33e minuut vooruit kon kijken en de bal achter de toegesnelde verdedigers kon wegleggen. Het vervolg was van Brusselse schoonheid. Gerkens infiltreerde op zijn gekende manier in het strafschopgebied en kopte de bal staalhard in doel. Dat was meteen de enige noemenswaardige actie die de hoofdstedelingen tegen een collectief sterke Antwerpse falanx in elkaar wisten te knutselen. De rest van de wedstrijd bestond uit machteloze blikken van de Anderlechtspelers. Ze hadden immers veelal het nakijken. De positiewisselingen van het aanvallende blok bestaande uit Didier Lamkel Ze en Dieumerci Mbokani maakten van de Brusselse thuisploeg een kwetsbaar elftal. Met regelmaat sneden Dieu en Didier door de as en staken ze in rap tempo met een paar strakke en snedige passes, omringd door lopende mensen, het veld over.

RSC Anderlecht kon op geen moment het gewenste offensieve spel tonen, terwijl bij balverlies de onderlinge afstanden (te) groot waren. Door het ontbreken van een echte nummer zes kon er geen druk gezet worden op de bal en werd de ploeg bij vlagen compleet uit elkaar gespeeld. Op het einde van iedere speelhelft wist de Great Old zijn overwicht dan ook te concretiseren in doelpunten. Zes minuten na de openingstreffer bood een goddelijke Dieumerci Mbokani de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan Didier Lamkel Ze. De Kameroener benutte de kans en schoof naast Didillon in het doel. Aan het eind van het meeslepende duel gaven beide steracteurs weer acte de prťsence. Dieumerci Mbokani met een gelifte pass richting Didier Lamkel Ze. De Kameroener trof weliswaar de paal, maar de attent meespelende Congolees stelde de zege voor de Reds veilig.

Na Ollie Deschacht eerder dit seizoen mocht ook hij genieten van een warm applaus van de thuisaanhang in een stadion dat vele lege zitjes telde en waar de supporters met spandoeken de volle overgave van hun spelers eisten. Na de match kwamen er aan de hoofdingang enkele honderden paars-witte fans afgezakt om het ontslag van Marc Coucke te eisen.

R Antwerp FC begon aan de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van de stunt tegen de reeksleider KRC Genk. Jelle Van Damme was geveld door een buikgriepvirus en Amary Baby verhuisde naar de invallersbank. Matheus Borges Domingues en cultheld William Owusu Acheampong verschenen aan de aftrap. Een aftrap die werd gegeven door enkele coryfeeŽn van het huis. Adri Van Tiggelen, Patrick Vervoort en Stefan Demol waren present om de mauves aan te moedigen. Het mocht niet baten. Na een zenuwachtige beginfase van de Bosuilen, kreeg Didier Lamkel Ze de eerste kans. Zijn inzenden werd in extremis afgeblokt. Tevens had doelman Didillon een puike save in huis om de robuuste verdediger Dino Arslanagic het scoren te beletten. Ook William Owusu Acheampong en Lior Refaelov testten de thuisafweer. Zonder succes evenwel.

Na het ongelukkige thuisdoelpunt namen Dieu en Didier de regie in handen. Zo startte de Great Old buiten alle verwachtingen met een zes op negen in de eerste drie wedstrijden van de kampioenspoule. Club en aanhang reizen vol vertrouwen naar de Arteveldestad. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/04/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
6 Simen JuklerÝd
20 Didier Lamkel Ze - 39' - 62'
38 Faris Haroun (K)
23 Omar Govea
11 Lior Refaelov
19 William Owusu Acheampong
70 Dieumerci Mbokani - 83'
 
58' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
90' 11 Lior Refaelov (uit)/
22 David Sim„o (in)
R.S.C. Anderlecht
16 Thomas Didillon
3 James Lawrence
37 Ivan Obradovic
7 Andy Najar - 90'
2 Kara Mbodji
8 Pieter Gerkens - 33'
20 Sven Kums (K)
11 Yannick Bolasie
25 Adrien Trebel
51 Yari Verschaeren
40 Francis Amuzu
 
46' 3 James Lawrence (uit)/
45 Sebastiaan Bornauw (in)
65' 40 Francis Amuzu (uit)/
19 Ivan Santini (in)
85' 11 Yannick Bolasie (uit)/
99 Zakaria Bakkali (in)