K.R.C. Genk

4 - 0

Vrij. 03/05/2019 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Lumineus Arena

Toeschouwers: 21.635
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Pieter Becquet

Vierde official: Frederik Geldhof
 
Toekomstig kampioen demonstreert in de Luminus Arena
De toekomstige kampioen uit Limburg is er één met make-up. Nooit bleekjes, veel natuurlijke schoonheid en stevig gebouwd. Onder trainer Philippe Clement manifesteerde KRC Genk zich de voorbije maanden ondanks het vertrek van smaakmaker Pozuelo als de maestro’s van het maximalisme. De trainer is er in geslaagd om van zijn elftal een swingende en dwingende voetbalmachine te maken. Kortom, voetbal met franje, veel dominant spel en een hoog percentage aan balbezit. Na de 4-0 zege tegen een moedige Great Old is er (voorlopig?) een gat van negen punten met de nummer twee Club Brugge KV geslagen. De vierde landstitel uit de clubhistorie komt met rasse schreden naderbij. Dan doe je het goed als bestuur en technische staf. Behalve op de individuele kwaliteiten van spelers is het succes van KRC Genk gebouwd op een goede defensieve organisatie en een hechte gemeenschapszin erbuiten. Ook de spelers en fans van Royal Antwerp FC vertonen veel van die kenmerken. De Roemeense stuurman Laszlo Bölöni loofde voor de wedstrijd nogmaals de topmentaliteit van zijn poulains in de succesvolle PO 1 campagne tot dusver. Een goede kleedkamer, zoals hij dat noemde. De rood-witte falanx konden het karakter opbrengen elke wedstrijd weer tot het uiterste te gaan. De spelers van de Antwerpse trots konden het bovenal opbrengen om hun eigenbelang ondergeschikt te maken aan het collectieve geheel. Twee jaar na de promotie is R Antwerp FC een gevestigde waarde op het hoogste echelon van het Belgische voetbal.

Voor de wedstrijd in de quasi volgepakte Lulminus Arena koos de Antwerpse succescoach voor Sambou Yatabaré, David Simao en Ivo Rodrigues in de basisformatie. De geschorste Didier Lamkel Ze, Daniel Opare en Lior Refaelov keken vanuit de invallersbank of tribune naar het spektakel op de fraaie Limburgse grasmat. En het waren de bezoekers die resoluut de match in handen namen. Met een grote kans voor Dieumerci Mbokani na 11 minuten tot gevolg. Ivo Rodrigues was de man van de voorzet, en de Portugees ging 2 minuten later voor eigen succes maar zonder resultaat. Langzamerhand nam de thuisploeg het heft in handen en ontstond er een geweldige strijd om de knikkers. Met dominant spel, veel balbezit konden de Limburgers echter te weinig dreigen voor de kooi van Sinan Bolat. Tot de robuuste verdediger Dino Arslanagic in een duel met stormram Samatta handspel beging in een luchtduel. Malinovskyi kweet zich met brio van zijn taak en de thuisploeg stond gevleid op voorsprong. Een warrig fluitende scheidsrechter Boucaut gaf nadien Dieumerci Mbokani een geel karton in een fair duel met Aidoo. Opvallend was dat de Congolese superspits op geen moment het voordeel van de twijfel kreeg van de leidsman ondanks zijn grote naam en faam. De thuisploeg consolideerde dan de voorsprong en met een Arsenalscore gingen de 22 acteurs rusten.

Na de citroentjes waren de beginminuten opnieuw rood-wit gekleurd. Uiteindelijk nam de thuisploeg de regie over en dreef de score op naar overdreven 4-0 cijfers. Een mislukte terugspeelbal werd een geschenk voor de topschutter Samatta en de dubbele voorsprong was een feit. Twee minuten later vond kapitein Trossard aan de tweede zone de Japanner Ito en de 3-0 verdween achter een kansloze Sinan Bolat. R Antwerp FC toonde toen niet meer het heilige vuur, maar liet zich evenmin naar de slachtbank leiden. Dieumerci Mbokani probeerde nog met een sublieme individuele actie de kloof te verkleinen maar zijn schot zoefde millimeters naast de staak. Aan de overzijde moest scheidsrechter Boucaut naar goede gewoonte KRC Genk nog een tweede strafschop aanbieden en het was deze keer de verdedigende middenvelder Heynen die de overdreven 4-0 eindscore op het bord zette. Het wisselcontingent werd aangesproken, maar het kwaad was geschied. Zonder de geschorsten Faris Haroun en Dieumerci Mbokani moet in een kolkende Bosuilkuip volgende zondag de meest prestigieuze club van het land worden bekampt. Een sportieve revanche is dan vereist. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/05/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
60 Sambou Yatabaré
15 Dino Arslanagic - 81'
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues - 64'
38 Faris Haroun - 66'
23 Omar Govea - 53'
22 David Simăo
14 Amara Baby - 59'
70 Dieumerci Mbokani - 35'
 
62' 14 Amara Baby (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
67' 22 David Simăo (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
77' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
K.R.C. Genk
1 Danny Vukovic
31 Joakim Maehle
6 Sebastien Dewaest
45 Joseph Aidoo
21 Jere Uronen
25 Sander Berge
18 Ruslan Malinovskyi - 23' (P)
28 Bryan Heynen - 90' (P)
7 Junyal Ito - 57'
10 Mbwana Samatta - 55'
14 Leandro Trossard
 
66' 18 Ruslan Malinovskyi (uit)/
4 Dries Wouters (in)
83' 10 Mbwana Samatta (uit)/
93 Zinho Gano (in)
88' 6 Sebastien Dewaest (uit)/
23 Rubin Seigers (in)