R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zon. 04/08/2019 20:00 u.

KV RS Waasl.-SK Bev.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.762
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Florian Lemaire

Vierde official: Bert Put
 
Waaslanders krijgen net als KAS Eupen vierklapper om de oren
Het nog prille seizoen werd met rood-witte vlag en wimpel ingezet in Deurne-Noord. De bezoekers uit het Waasland hadden de traditie mee, maar tijdens de openingsspeeldag in het verre Eupen had het vertrouwen bij coach Laszlo Bölöni, zijn assistenten en spelersgroep een enorme boost gekregen. Wijzigingen waren dus niet aan de orde, al mocht jonge belofte Robbe Quirynen op het gras voor zijn allereerste speelminuten in de J.P.L. Bij fusieclub KVRS Waasland-SK Beveren haalde coach Custovic de trekker door de selectie na de pandoering in eigen huis op de eerste speeldag. Niet verwonderlijk dat precies de defensieve sector werd aangepakt. Bosuilheld Kevin Debaty kreeg bij intrede een stormachtige begroeting van zijn oude fans, maar dat had nauwelijks effect op het verloop van de partij, want...

precies als am Kehrweg wist Dieumerci Mbokani millimeterprecies zijn allereerste scoringskans te benutten voor een allervroegste voorsprong. Nog net geen drie minuten stonden er op de ultranieuwe stadionklok van de Bosuil of de stadionomroeper mocht met fierheid een eerste doelpunt van de spits aankondigen. Aurélio Ulineia kreeg met een beetje hulp van W.B. de bal tot bij Geoffry Hairemans die met buitenkant links vanop de achterlijn Dieumerci Mbokani perfect bereikte voor de openingsgoal in het rechterhoekje. In de reactie van bezoekers Forte en Badibanga kwam Antwerpdoelman Sinan Bolat heel even in beeld, al bleef het net zo goed opletten geblazen voor de (wankele) bezoekende defensie. Dieumerci Mbokani knalde richting Pirard, maar kwam helaas uit op de hakken van Faris Haroun. Via een streel bovenkant het hoofd van Dylan Batubinsika, kopte Faris Haroun uitvallend in handen van de attente W.B.-doelman.

Aan de overkant mocht ook Sinan Bolat even de handen uit de mouwen steken om Badibanga het scoren te beletten. Abdoulaye Seck blokte het voorbereidende werk Vukcevic in corner. Een hoekschop voor de bezoekers leidde een tegenprik in die Lior Refaelov in stelling bracht. Pirard ging goed plat, al was het gevaar daarmee nog niet bezworen. Een verre knal van Geoffry Hairemans kwam via een lichtgeraakt onderdeel van centrale verdediger Vukotic in beeld bij scheidsrechter Boucaut, de VAR en de stip. Een panenka van Lior Refaelov later stond er plots dubbele voorsprong op het scorebord. Waasland-Beveren ging net niet kopje onder, wel integendeel. De bezoekers spraken hun Wase kamplust aan. Nog voor het laatste fluitsignaal van de eerste periode hadden ze hun tegentreffer klaar. De corner van Badibanga werd aan de tweede paal teruggekopt, kwam langs de vuisten van Sinan Bolat voor de voeten van Verreth die zonder dralen de korte hoek torpedeerde.

Dieumerci Mbokani trapte de tweede helft op gang, maar al spoedig moesten de bezoekers dat ritueel, niet voor het laatst, overdoen. De combinatie had heel veel rood-witte voeten op het gras alvorens Dieumerci Mbokani in de zestien rechtsachter Aurélio Ulineia Buta bediende met een sublieme doorsteekbal voor diens allereerste treffer in rood-wit shirt. De dreiging bleef. Geoffry Hairemans tikte de rebound van een doelpoging van Dieumerci Mbokani naast. Ook Dieu moest zich aan de regels houden. Hij werd geheel in overeenstemming met het bondsreglement in de vlag gevangen. Geen erg. Even later stond hij al opnieuw paraat. Dit keer om de bal buiten het kader te plaatsen. De stemming zat er bij de supporters al van bij aanvang goed in en ging enkel nog crescendo. Enkele individuele spelers en leden van de technische staf scoorden een open doekje. Een hoekschop van Geoffry Hairemans werd door aanvoerder Faris Haroun omgebouwd tot een oogstrelende assist voor... Dieumerci Mbokani.

Met een onnavolgbare beweging van de rechter devieerde hij de bal voor de grijphanden van Pirard in doel. Ivo Rodrigues, uitstekend begonnen aan de nieuwe competitie, kon zijn ogen nauwelijks geloven. Coach Custovic had dan al zijn wisseloplossingen aangesproken, al werd Tuur Dierckx nauwelijks een kwartier gegund om het nieuwe Bosuilgras te voelen. Bij R.A.F.C. kregen aanvoerder Faris Haroun net als krachtpatser op rechtsachter Aurélio Ulineia Buta met het oog op de midweekopdracht in de Europa League, een vroege applausvervanging. Een tiental minuten voor tijd maakte 17-jarige Robbe Quirynen zo zijn grote debuut in de hoofdmacht van de Bosuilclub. Doelman Pirard joeg een sidering doorheen de bezoekende dug-out als hij doodgemoedereerd om terugspeler klemvast pakte. Ivo Dos Santos Rodrigues rook z'n kans op indirecte vrijschop, maar joeg de bal in de vlucht over het Wase doel. De Bosuil was dan immers al klaar voor een feest.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/08/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta - 50'
3 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
11 Lior Refaelov - 31' (P)
10 Geoffry Hairemans
70 Dieumerci Mbokani - 3' - 68'
 
69' 11 Lior Refaelov (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
75' 38 Faris Haroun (uit)/
20 Sander Coopman (in)
78' 30 Aurélio Buta (uit)/
17 Robbe Quirynen (in)
KV RS Waasl.-SK Bev.
21 Lucas Pirard
23 Maximiliano Caufriez
4 Moren Valtteri (K)
26 Aleksandar Vukotic - 31'
22 Andrija Vukcevic
52 Jur Schryvers
8 Djihad Bizimana
29 Matthijs Vereth - 41'
17 Aboubakary Koita
9 Francesco Forte
11 Beni Badibanga
 
65' 8 Djihad Bizimana (uit)/
14 Denzel Jubitana (in) - 72'
75' 11 Beni Badibanga (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)
82' 23 Maximiliano Caufriez (uit)/
28 Daam Foulon (in)