S.V. Zulte Waregem

2 - 0

Zon. 01/09/2019 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Regenboogstadion

Toeschouwers: 6.209
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Christophe Baillieul - Nick Senecaut

Vierde official: Kevin Debeuckelaere
 
Afscheid in mineur voor Faris Haroun?
Donderdag was Kevin Mirallas nog een aandachtig toeschouwers in het Koning Bosuilstadion, nu al was hij lid van de oudste club van 't land. Hoewel de troepen van Laszlo Bölöni amper twee dagen recuperatie tegen de volle acht van SV Zulte Waregem achter de rug hadden, hield de rood-witte technische staf de nieuweling achter de hand voor een eventuele latere invalbeurt. Twee dagen van nadenken en uittesten leverde opnieuw een onuitgegeven elftal op, voor de gelegenheid in krakend heldere witte uitrusting. Marathonman Faris Haroun bleef eveneens in de luwte van de dug-out samen met o.a. Yves De Winter, Sander Coopman, Ivo Dos Santos Rodrigues, Simen Juklerød en Ritchie De Laet, donderdag nog meer dan 135 minuten in de weer op het Europese toneel. Of dat de wijten was aan zijn nakende vertrek, was niet geheel duidelijk. Sinan Bolat bleef achter in Deurne-Noord vanwege een blessure en ook Didier Lamkel Ze haalde de wedstrijdselectie niet. Lior Refaelov nam voor Royal Antwerp FC de honneurs waar in het Regenboogstadion, waar West-Vlaming Boterberg de fluit hanteerde.

Tegenstander SV Zulte Waregem begon bijzonder matig aan de campagne, maar had ondertussen de weg naar de linkerkolom ingezet. Royal Antwerp FC kon mits winst naar de top van de rangschikking klimmen en dat met nog de wedstrijd van de vijfde speeldag tegoed. Het bezoekersvak zat opnieuw afgeladen vol, maar om tegen de trom van Zulte op te gaan, zouden de fel geplaagde rood-witte kelen tot het uiterste moeten gaan, hoe belangrijk ook de steun op de hoofdtribune van o.a. Steven Defour, die zijn toekomstige ploegmakkers kwam aanmoedigen. Wordt hij de vervanger van Faris Haroun? Het slotoffensief van de mercato in het verschiet, had de Great Old nog een belangrijke opdracht te vervullen. De aftrap was voor de thuisploeg die er meteen een poging tot offensief aan koppelde. Veel werk leverde dat voor de hertimmerde thuisdefensie niet op. Uitkijken was het ook naar de actieradius van ex-Bosuil Omar Garcia Govea. Hij dirigeerde nadrukkelijk bij het Zulte van coach Dury. Nam ook de hoekschoppen die de rood-witte defensie moest toestaan. Beide doelmannen werden nauwelijks op de proef gesteld. Toch mocht de thuisploeg met een dubbele bonus naar binnen. Het begon met een rush over de achterlijn van Oberlin, aan de tweede paal buffelde Berahino binnen. Essevee had de bezoekers nu definitief in de greep. Hele rare bal die kwam aan waaien van de voet van Lior Refaelov. Na duel tussen Abdoulaye Seck en Zarandia moest Jens Teunckens in diens voeten, voldoende voor West-Vlaming Boterberg om de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Defauw zette de elfmeter feilloos in de rechterhoek.

De rood-witte aanhang had zich voor de kampwissel moeten opwarmen aan een felle schicht van Alexis de Sart, door Bossut met de vuisten in hoekschop verwerkt. De jonge Bosuilmiddenvelder werd samen met Geoffry Hairemans aan de rust gewisseld. Tot veler verrassing greep coach Laszlo Bölöni al vroeg in de partij in en haalde daarvoor naast Sander Coopman ook... Kevin Mirallas van de bank. De ex-Rode Duivel kende een aarzelend begin, maar zou in zicht van het wedstrijdeinde al een eerste keer de netten laten trillen in zijn spiksplinternieuwe nummer zevenentachtig. De vlag de hoogte in, de VAR geraadpleegd, het feestje en het moeilijke wedstrijdeinde voor de thuisploeg kwam er dus niet. Dat zou overigens de krachtsverhoudingen geweld aangedaan hebben. SV Zulte Waregem was ook in de tweede helft ruimschoots frisser en snediger dan het uitgewrongen elftal van de Great Old. Hoewel niet heel vaak mikpunt van de lokale aanvallen, kweet Jens Teunckens zich meer dan behoorlijk van zijn taak. Hoe hij nog een van kort ingeschoten en hernomen bal voor de doellijn wist te stoppen, verraadde talent en doorzicht. Of ook Faris Haroun deel zal uitmaken van die gestage ontwikkeling van de jonge doelman, bleek na de wedstrijd allerminst duidelijk... Afscheid in mineur voor de aanvoerder?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/09/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
39 Jens Teunckens - 43'
30 Aurélio Buta
3 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
17 Robbe Quirynen
14 Amara Baby
18 Martin Hongla
25 Alexis de Sart
10 Geoffry Hairemans
11 Lior Refaelov (K) - 38'
70 Dieumerci Mbokani
 
46' 25 Alexis de Sart (uit)/
87 Kevin Mirallas (in)
46' 10 Geoffry Hairemans (uit)/
20 Sander Coopman (in)
66' 11 Lior Refaelov (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
S.V. Zulte Waregem
1 Sammy Bossut
2 Davy De Fauw (K) - 43' (P)
45 Olivier Deschacht
21 Ibrahima Seck
24 Ewoud Pletinckx
23 Marco Burki
27 Dmitri Oberlin
38 Saido Beharino - 35'
10 Omar Govea
7 Luke Zarandia
9 Cyle Lari
 
74' 7 Luke Zarandia (uit)/
19 Gianni Bruno (in)
78' 27 Dmitri Oberlin (uit)/
20 Henrik Björndal (in)
90' 10 Omar Govea (uit)/
6 Abdoulaye Sissako (in)