R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 21/09/2019 20:00 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.398
 
Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters: Philippe Vandecauter - Lennert Becquet

Vierde official: Maarten Toeback
 
Dieurmerci, maar ook Didier streelt het hart van de Bosuilfan
De overvloed aan berichtgeving over de gewonnen wedstrijd in het Lotto Park beheerste afgelopen week de voetbalpraatprogramma’s, de columns in de kranten en de socialmediaplatformen. Je zou haast vergeten dat de Great Old ook nog gewoon voetbalde op een zonnige septemberavond op de Bosuil tegen laagvlieger Cercle Brugge KSV. Wie de randzaken vergeet en inzoomt op het voetbal en de prestaties van Stamnummer 1, kan niet anders dan concluderen dat zowel de club als de ploeg van de Roemeense zilvervos Laszlo Bölöni een uitstekende competitiestart heeft gehad. Met vier winstpartijen uit zes competitieduels oogt de tussenbalans positief. De grote leegloop na het vorige droomseizoen bleef uit, sterkhouders verlengden hun contract en de laatste dagen van de transferperiode werden nog enkele spelers aangeworven. Spelers met adelbrieven bovendien! Nu de eerste doelen zijn gehaald, kan de technische sportieve staf aan de (definitieve) afstemming van de speelwijze beginnen. Trainers hebben er het vaak over dat een elftal in elkaar moet vallen, waarmee wordt bedoeld dat spelers op bepaalde posities komen en het dusdanig goed uitpakt dat het elftal klopt, in balans is, goed begint te spelen en volop kansen creëert. Referentiematch is uiteraard de tweede helft tegen het prestigieuze bolwerk RSC Anderlecht. Een uitverkochte Bosuil ging er deze zaterdagavond eens goed voor zitten en rekende op een klinkende thuiszege. Voortgestuwd door een uiterst kalme en koelbloedige Didier Lamkel Zé kwam die er ook.

Verrassend genoeg kwam de Great Old aarzelend uit de startblokken. Het waren de spelers van de Vereniging die in de beginfase de wet dicteerden. Een aanval via Foster, afgewerkt door Gory belandde in doel werd na ingrijpen van een attente VAR van de tabel verwijderd. Het groenzwarte feestje niet door. Een gewaarschuwde thuisploeg vond het welletjes en nam het initiatief in handen. Kansen voor Kevin Mirallas en Lior Refaelov werden afgeweerd worden door de Brugse defensie. Na 20 minuten kreeg de thuisploeg loon naar werken toen Steven Defour met een unieke pass Didier Lamkel Ze in scoringspositie bracht. De Kameroener opende de score met een prachtig schot in de linkerbenedenhoek. Met acties als deze wrijft Didier Lamkel Ze over de harten van de trouwe Bosuilfans. Royal Antwerp FC ging evenwel niet door op het elan. Toen Gory afgezonderd werd aan de linkerkant belandde diens voorzet via een ongelukkige deviatie van Dino Arslanagic in doel. Een verbouwereerde Sinan Bolat zag zijn clean sheet in rook opgaan. In blessuretijd legde targetman Dieumerci Mbokani de bal panklaar voor kapitein Faris Haroun. De aanvoerder vond een uitmuntende keeper Badiashile op zijn weg.

Hoewel de Reds wederom niet konden pronken met het leeuwenaandeel aan balbezit werd in de tweede helft het verschil in intrinsieke klasse tussen beide elftallen merkbaar. In minuut 55 schilderde Lior Refaelov een vrije trap op het hoofd van de vrijstaande Dieumerci Mbokani. De Congolees zette met alweer zijn zesde treffer van het seizoen de Bosuil in lichterlaaie. De Vereniging kon geen vuist meer maken. Een unieke combinatie over verschillende spelers bracht 20 minuten voor tijd de eindcijfers op het bord. Het was eens te meer een bedrijvige Didier Lamkel Ze, die na een fraai omschakelingsmoment de netten deed trillen. Hoewel bezoekend coach Mercadal nog twee aanvallende wissels bracht, konden de bezoekers slechts in de voorlaatste minuut een schot binnen het kader afleveren. Een controlerende Bosuilploeg had nagelaten de score uit te diepen, maar wist niettemin komaf te maken met de zogenaamde Bosuilvrees. Dat mag ook verwacht worden van een geroutineerd elftal met een gemiddelde leeftijd van 28,5 jaar. Donderdag een bekeropdracht op de Bosuil en in het weekeinde naar het 'zeitje' om er tegen de Kustboys van KV Oostende de hoge positie in de Jupiler Pro League te verdedigen. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/09/2019)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic - 35' (O)
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerød
7 Didier Lamkel Ze - 20' - 69'
16 Steven Defour
38 Faris Haroun (K)
87 Kevin Mirallas
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani - 56'
 
76' 87 Kevin Mirallas (uit)/
93 Zinho Gano (in) - 79'
80' 11 Lior Refaelov (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
87' 16 Steven Defour (uit)/
20 Sander Coopman (in)
Cercle Brugge K.S.V.
40 Loic Badiashile
41 Giulian Biancone
4 Jérémy Taravel (K) - 79'
14 Jonathan Panzo
22 Kouadio Yves Dabila
18 Lassana Coulibaly
30 Godfred Donsah
8 Stef Peeters
19 Rominigue Kouamé
13 Lyle Foster
28 Alimani Gory
 
71' 41 Giulian Biancone (uit)/
7 Kylian Hazard (in)
71' 30 Godfred Donsah (uit)/
9 Idriss Saadi (in)
81' 13 Lyle Foster (uit)/
17 Jordi Mboula Querait (in)