FC Viktoria Plzeň

2 - 1 nv.

Don. 15/08/2019 20:00 u.

1 - 0 na 90'

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Štruncovy Sady Stadion Plzen - Doosan Arena

Toeschouwers: 9717
 
Scheidsrechter: Davide Massa (It.)

Lijnrechters: Alessandro Giallatini (It.) - Damiano Di Iorio (It.)

Vierde official: Rosario Abisso (It.)
 
De voetbalgoden en Dieu himself bezorgen rood-witten nieuw mirakel
Een prachtgoal was het, Ivo Dos Santos Rodrigues de auteur. Hij bezorgde Royal Antwerp FC bij haar entree in Europa een gunstige, zij het nog niet geruststellende voorsprong voor de trip naar Tsjechië. De groep van Laszlo Bölöni reisde samen met de fans met vertrouwen richting Doosan Stadium van Viktoria Plzen. Het streek van de pils hield beloftes in voor de Ploeg van 't Stad. Dieumerci Mbokani, van wie de blessure nog niet bekend was bij de pers, moesten we van Patrick Goots (co-commentator bij de rechtstreekse uitzending bij ATV) vernemen, werd door de technische staf als scherprechter achter de hand gehouden in de dug-out. Terwijl bij R.A.F.C. voor het overige enkel nog Dylan Batubinsika de plaats innam van de zwaargeblesseerde en inmiddels geopereerde Junior Pius, opteerde coach Vrba voor Joël Kayamba in de startersrij. De snelle flankspeler zou zich, net als tijdens zijn invalbeurt in het Koning Bosuilstadion, onmiddellijk opwerpen als een gesel voor de linkerflank.

Ondanks de afwezigheid van haar speerpunt schoot Royal Antwerp FC aardig uit de startblokken. De aftrap was weliswaar voor thuisploeg Viktoria, maar al binnen vijftig seconden vuurde Lior Refaelov een eerste pegel richting Hruška af, diepe spits Jonathan Bolingi en Ivo Dos Santos in de voorbereiding. Luid aangemoedigd door de zeshonderd van Deurne-Noord ging Lior Refaelov even later al opnieuw zijn kans. Weer was de pegel te hoog gericht en bovendien gevangen in de eerste van een lange reeks offside-gevallen. Joël liet nog voor de tiende minuut zijn versnelling een eerste keer noteren, al kwam zijn voorzet wel in het zijnet uit. Een werkpuntje. Voor het kwartier had Viktoria een eerste hoekschop beet, door Faris Haroun onschadelijk gemaakt. Aurélio Buta verplichtte met een schuiver doelman Hruška tot een interventie. In een duel met Havel werd Simen Juklerřd als eerste in een ook al belachelijk lange reeks opgeschreven. Wekt het verbazing dat ook hierin de verhoudingen scheefgetrokken werden? Protest zorgde voor meer dan de helft van het aantal rood-gele boekingen... Nog lang niet bewust van het onheil dat hij over zich heen zou afroepen in de slotfase van de partij, knalde Abdoulaye Seck over het doel van Hruška. Hoewel Viktoria ook kennis maakte met de buitenspelval, veroverden ze gaandeweg terreinoverwicht. Pompen of verzuipen, Sinan Bolat en zijn verdedigers stonden pal tijdens de belegering. Net voor inrukken, moest Jonathan Bolingi zich laten vervangen na een onzacht contact met de Tsjechische bodem. Vroeger dan verwacht, maakte Dieumerci Mbokani zijn opwachting.

Kampwissel met een dubbele nul als tussenstand. Royal Antwerp FC probeerde net als in de eerste periode een vroege beslissing te forceren. Faris Haroun deed een poging, maar doelman Hruška doorzag het rood-witte manoeuvre. Aan de overkant werd Sinan Bolat op de kwaliteit van zijn handschoenen getest. Het leverde Viktoria een hoekschop op. In die statistiek bleven de lokalen baas. Pal in de tiende minuut leek R.A.F.C. de val nabij. De knal van Havel spatte uit elkaar op de dwarsligger. De voetbalgoden stonden blijkbaar aan de zijde van de Great Old, merkte Patrick Goots op. Faris Haroun werd ongenadig op de bon geslingerd. De navolgende actie van Kayamba kwam alweer in het zijnet uit. Een werkpuntje. Royal Antwerp FC had het duidelijk moeilijk het spel te heroriënteren. De tweede bal kwam in vijandige voeten. Viktoria zette duidelijk druk op de ketel, maar de afwerking volgde niet. Zo richtte centrale middenvelder Kalvach over het doel. Lior Refaelov deed 'm dat even later na. Tikte de tijd in het voordeel van de Ploeg van Deurne-Noord? Kayamba kwam op aangeven van 'Genkenaar' Hrosovsky alweer aan de verkeerde kant van het zijnet uit. Chory was de missing link voor Viktoria richting Alkmaar, zo leek het. Zoveel was ondertussen bekend. De volgende tegenstander voor een van beide protagonisten zou AZ worden. Nauwelijks op het terrein of hij verhinderde foutief Sinan Bolat in te grijpen op vrijschop van Hrosovsky. Rechtsachter Havel klom hoog aan de tweede paal. Zijn kopslag ging alles en iedereen behalve Krmencík voorbij. De spits bracht de totaalscore meteen in evenwicht.

Ook drie minuten extra-time leverde geen finale beslissing. Verlengingen en/of strafschoppen moesten raad brengen. Alexis de Sart had zijn doelpunt (verkeerdelijk!!) geweigerd horen worden vanwege buitenspel en opnieuw gingen de Tsjechen met dat reglement aan de slag. Antwerpcoach Laszlo Bölöni stuurde met Sander Coopman zijn laatste wissel tussen de lijnen. Ook de lokale technische staf zou nog wisselen, bij een dubbele voorsprong. Halverwege de eerste verlenging kon Viktoria tot vier keer toe in weinige seconden vuren. Krmencík kreeg na zijn tweede van de avond onmiddellijk een applausvervanging.Rood-wit moest in de achtervolging, maar werd pijnlijk getroffen door een dubbele boeking voor Abdoulaye Seck. Het leek over en out voor Faris Haroun & co., maar dat was zonder een goddelijke ingeving gerekend. Simen Juklerřd werd hardhandig aangepakt ter linkerzijde. Lior Refaelov gooide de bal richting tweede paal. Dieumerci Mbokani dook er als de gesmeerd bliksem op om overhoeks binnen te trappen. Het bezoekersvak ontplofte. De sociale media werden overspoeld door die rampspoed voor Viktoria. Na Vitosha Sofia had Royal Antwerp FC een nieuw mirakel gerealiseerd. De thuisploeg was inderdaad niet meer bij machte om in bijna tien minuten speeltijd het resultaat in eigen voordeel om te draaien...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/08/2019)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat - 82'
30 Aurélio Buta
3 Abdoulaye Seck - 101' - 101'
21 Dylan Batubinsika
6 Simen Juklerřd - 18'
10 Geoffry Hairemans - 57'
38 Faris Haroun (K) - 56'
25 Alexis de Sart
8 Ivo Rodrigues
11 Lior Refaelov
9 Jonathan Bolingi
 
44' 9 Jonathan Bolingi (uit)/
70 Dieumerci Mbokani (in) - 112'
84' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
7 Didier Lamkel Ze (in) - 117'
94' 10 Geoffry Hairemans (uit)/
14 Amara Baby (in)
106' 25 Alexis de Sart (uit)/
20 Sander Coopman (in)
FC Viktoria Plzeň
16 Aleš Hruška
24 MIlan Havel
2 Lukáš Hejda
22 Jakub Brabec
8 David Limberský
5 Joël Kayamba
23 Lukáš Kalvach
17 Patrik Hrosovsky - 117'
7 Thomas Harava
10 Jan Kopic
15 Michael Krmenčík - 81' - 97'
 
75' 23 Lukáš Kalvach (uit)/
18 Tomas Chory (in)
103' 15 Michael Krmenčík (uit)/
37 Ondrej Mihalik (in) - 93'
106' 5 Joël Kayamba (uit)/
3 Adam Hloušek (in)
114' 24 Milan Havel (uit)/
14 Radim Rezník (in)