Cercle Brugge K.S.V.

0 - 2

Zon. 11/09/2022 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 3.927
 
Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters: Romain Devillers - Michael Geerolf

Vierde official: Quentin Pirard
 
Dat hebben ze in Brugge gehoord, Haroun, Haroun.
Team Mark van Bommel en zijn selectie stonden al eens eerder dit seizoen met de prang op de neus en dat liep tegen Istanbul Basaksehir FK niet echt lucratief af. Deze zondag ging de uitstap richting West-Vlaanderen uit om er 'in het hol van de leeuw' niet zo maar Cercle Brugge KSV partij te geven. De jacht op de driepunter was er open verklaard en er stond bovendien een historisch record op het spel. Niet alleen Ken Bastin hoopte vurig dat het record van 'Nonkel Dis' deze zondag gebroken, nog niet verpulverd zou worden, ook een schare clubiconen wenste de roodwitten een productieve middag toe. "Dat record? Dat moest nu maar eens sneuvelen!", aldus de rood-witte achterban. Was Antwerpens Havenschepen Annick De Ridder speciaal met die missie naar de West-Vlaamse hoofdplaats afgereisd? Ze meldde zich samen met de 22 hoofdrolspelers in de middencirkel van Jan Breydel. Op de tribunes een hele grote delegatie fans van Stamnummer Een. Ook zij hoopten vurig en daarvoor pakte de technische staf toch uit met enkele onvermijdelijke personele ingrepen. Zo waren Calvin Stengs en Faris Haroun uitvallers van laatste moment en liepen Ritchie De Laet, Radja Nainggolan en Anthony Valencia in de startersrij. Jelle Bataille en Pieter Gerkens moesten hun ongeduld verbijten in de dug-out. Team D'Hondt moest de partij conform het bondsreglement laten verlopen.

Op het moment dat hun jonge collega's in het (verre) Lier met passie en inzet het laatste kwartier van hun partij tegen URSL Visť afwerkten, bracht Radja Nainggolan de bal in beweging, maar niet nadat ook Antwerps Havenschepen (wethouder in Nederland) Annick De Ridder haar opdracht had volbracht. De thuisploeg zorgde voor de eerste aanvalsgolven met alvast een eerste poging van Marcelin die hoog boven de dwarsligger van Jean Butez verdween. Werd de lokale aanhang al heel lang in volume overstemd door de bezoekers, bij de eerste kans voor de Great Old ging het crescendo, want het was meteen heel goed raak. Jean Butez bracht over rechts Koji Miyoshi aan het lopen. Jurgen Ekkelenkamp was het aflossingspunt om aan de tweede paal Vincent Janssen te vinden die de inlegger met links binnen prikte. Cercle reageerde met een kopbal naast het Antwerpdoel en een voorzet af rechts van diezelfde Ueda die in de handen van Antwerpdoelman Jean Butez viel. De wonderspons van dr. Wim Geerts en Jan Vandenhouten bracht Jurgen Ekkelenkamp slechts tijdelijk opnieuw ter been. De assistenspecialist van de Bosuil moest zich nog voor het half uur laten vervangen. Michael Van Damme kreeg ondertussen zijn welverdiend herdenkingsmoment, maar op het terrein liep de groenzwarte aanvalsdrift zich steeds vast op de rood-witte verdedigingsgordel. Zoals gezegd was Pieter Gerkens dan al druk doende om zich warm te lopen voor een vroege invalbeurt. Net voor halverwege de eerste periode leek de verdubbeling in de maak. Zowel Anthony Valencia als Jurgen Ekkelenkamp stuitte onderweg op een voet/been. Net als Vincent Janssen, stuurde ook Miangue in de vlucht over de dwarsligger. Na een aanslag op de benen van Alhassan Yusuf Abdullahi werd de dader door scheidsrechter D'Hondt met een schouderklopje beloond... Nog voor de rust werden Radja Nainggolan en Sam Vines getrakteerd op de gele kaart. In blessuretijd moest Jean Butez zich nog even strekken om een poging van Deman te neutraliseren.

Het liet zich tijdens de onderbreking aanzien en zo gebeurde ook: Jelle Bataille werd na de kampwissel de vervanger voor Ritchie De Laet. Ook bij Cercle volgde al een tweede vervanging. Jonge Ravych moest voor meer stabiliteit in de eigen zestien zorgen. De wedstrijd kabbelde over en weer, al zorgde Koji Miyoshi opnieuw in de zesde minuut voor gevaar. Vrij in de zestien op aangeven van Jelle Bataille plaatste hij naast. Van de verzorging van Deman maakten enkele spelers hun opwachting aan de zijlijn om een drankpauze te forceren. Radja Nainggolan was opnieuw belast met het trappen van de hoekschoppen, maar dat leverde voorlopig niet meer op dan een gevaartje in de groenzwarte rechthoek. Dinis da Costa Lima Almeida, Viktor Fischer en Christopher Scott stonden klaar: dan werd het pas echt gevaarlijk als Radja Nainggolan zowat aan de eerste paal het hoofd van Tony Alderweireld vond voor een overhoekse kopslag met diens eerste nationale competitiedoelpunt ooit tot gevolg. Invaller Abu probeerde vanop afstand wat terug te doen, maar belandde in de grijphanden van Jean Butez. Cercle trok nu doelbewust de buitenspelval open, al kon Sam Vines wel nog trappen op een nieuwe corner van Radja Nainggolan. Bruny Nsimba kreeg nog zijn speelminuutjes. Na de laatste wissels, viseerde Koji Miyoshi nog de vuisten van doelman Majecki. Van een fel slotoffensief van de thuisploeg was dan al lang geen sprake meer. Het record van 1930 gebroken, de driepunter mee naar Deurne-Noord en de fans waren toch een beetje door het dolle heen. "Haroun, Haroun, we worden kampioen!", klonk het tot ver buiten Jan Breydel.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/09/2022)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld (K) - 69'
51 Willian Pacho
21 Sam Vines - 45'
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
4 Radja Nainggolan - 41'
55 Anthony Valencia
24 Jurgen Ekkelenkamp
19 Koji Miyoshi
18 Vincent Janssen - 6'
 
30' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
16 Pieter Gerkens (in) - 84'
46' 2 Ritchie De Laet (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
63' 55 Anthony Valencia (uit)/
17 Bruny Nsimba (in)
85' 18 Vincent Janssen (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
85' 4 Radja Nainggolan (uit)/
32 Christopher Scott (in)
Cercle Brugge K.S.V.
1 Radoslaw Majecki
8 Robbe Decostere
5 Boris Popovic
24 Jean Harrison Marcelin
29 Louis Torres
23 Olivier Deman
22 Leonardo Lopes
10 Dino Hotic
28 Hannes Van Der Bruggen - 45'
36 Ayase Ueda
9 Kevin Denkey
 
27' 29 Louis Torres (uit)/
18 Senna Miangue (in)
46' 24 Jean Harrison Marcelin (uit)/
66 Christiaan Ravych (in)
46' 28 Hannes Van Der Bruggen (uit)/
17 Abu Francis (in)
57' 23 Olivier Deman (uit)/
11 Yann Gboho (in)
85' 36 Ayase Ueda (uit)/
38 Teun Wilke (in)