Sp. du Pays de Charleroi

1 - 0

Zon. 30/10/2022 21:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pays de Charleroi

Toeschouwers: 8.014
 
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters: Quentin Lesceux - Michael Geerolf

Vierde official: Jonathan Lardot
 
Vincent Janssen tegen de dwarsligger(s)
Team Mark van Bommel tastte een beetje in het duister over de intenties van de nieuwe (interim-hoofdcoach van Sporting du Pays de Charleroi, de tegenstander deze laatste zondag van een niet zo vruchtbaar verlopen maand oktober 2022. Na de maximum factuur van de voorgaande maanden, stonden er slechts zes punten uit vijf wedstrijden op de rekening van de Great Old. In het Stade du Pays de Charleroi moest er dus dringend geoogst worden, maar gemakkelijk zou dat alleszins niet worden. Met Frank Defays aan het roer bij de Zebra's zou de gewezen defensieve sterkhouder van begin deze eeuw vast en zeker opteren voor verdedigende stabiliteit. De mini make-over in het lokale kamp, kostte zelfs Morioka de basisplaats. Ondanks de nederlaag tijdens de vijftiende speeldag in de eigen Bosuil, stuurde de rood-witte hoofdcoach een perfecte doorslag van het basiselftal tussen de lijnen in het Stade du Pays de Charleroi, dat niet langer de grandeur van weleer uitstraalt Wel kwam Anthony Valencia opnieuw bij de achttien ten koste van Christopher Scott. amen met zijn ploegmaats-bankzitters moest ook jonkie Arthur Vermeeren dus zijn ongeduld verbijten in de bezoekende dug-out. Net als de afgelopen weken en maanden maakte Vic Mees, aan wie binnenkort een heuse tentoonstelling wordt opgedragen in het Bosuilstadion, ondanks de ultra-late aftrap, de verplaatsing mee met de vele honderden rood-witte fans. Scheidsrechter Van Driessche zou er tijdens zijn optreden wederom in slagen zijn gele-kaarten-reputatie te demonstreren.

Toby Alderweireld liet de aftrap aan de thuisploeg en mocht met de kop in de rug aan de partij beginnen. Nauwelijks afgetrapt of de bezoekers veroverden de bal om langdurig op en rond de middellijn te acclimatiseren. Het duurde wel even voor C-doelman Koffi voor het eerst de handen uit de mouwen moest halen. Weldra volgde wel een eerste hoekschop van Calvin Stengs die, verlengd door Vincent Janssen, voorspelbaar tussen een bos aan benen bleef steken. Het leek een ideaal moment voor een tegenprik, maar die werd gesmoord door Mickey Balikwisha. Bij een volgende uitbraak strandde de poging in de buitenspelval. Net voor het ingaan van het tweede kwartier mocht ook Jean Butez even de bal voelen. Het kostte de Antwerpdoelman nauwelijks moeite om een nieuwe aanval op gang te trappen. Werd de corner van Calvin Stengs in eerste instantie ontzet, een tweede werd door Vincent Janssen met het hoofd over het doel van Koffi gekatapulteerd. Halverwege de eerste periode ging de bal snel van voet tot lokale voet om uiteindelijk via Mbenza naast de rood-witte kooi te belanden. De tijdelijke lokale aanvallende inzet werd bekroond met een eerste hoekschop. Afgeslagen door Toby Alderweireld, vond de rebound van Ilaimaharitra te snel hoogte. Opteerde de Great Old voor langdurig balbezit, op aangeven van Vincent Janssen, kwam Calvin Stengs in kansrijke positie los in de lokale zestien. De afwerking was helaas slecht gericht. Niet zo aan de overkant. Sporting bestormde voor een enkele keer in aantal langs de linkerflank. Zorgane was ht aflossingspunt van Kayembe met de ideale assist voor Benbouali die simpel kon binnentikken. Nauwelijks afgetrapt of Van Driessche ging aan de slag met het gele karton voor Toby Alderweireld, al zag hij uiteraard geen graten in de vertragingsmanoeuvers van de thuisploeg. Desondanks kon Royal Antwerp FC nog eenmaal dreigen. De rebound van Alhassan Yusuf Abdullahi af de hoekschop van Mickey Balikwisha ontbeerde d kracht om Koffi te kloppen.

Bovenop het onmenselijk late aanvangsuur, meldde de thuisploeg zich met vertraging bij de kampwissel. Beide coaches vertrouwden op hun starterself zodat Vincent Janssen in ongewijzigde samenstelling de bal aan het rollen mocht brengen. De eerste poging van Micky Balikwisha werd weldra over de achterlijn gewerkt door het zwart-witte blok. Telkens stond weer een been, lichaam of hoofd in de weg. Opleveren deed dat veelvoud aan hoekschoppen evenwel niet. Op het kwartier leek de gelijkmaker in de maak. Op aangeven van Vincent Janssen stormde Calvin Stengs de lokale zestien binnen, maar richtte zijn poging pal op lokale doelman Koffi. Vincent Janssen kon even later zijn uithaal niet kaderen. Met een tussentijd van nauwelijks twee minuten gingen zowel Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp in het opschrijfboekje bij Van Driessche en ondertussen was ook Anthony Valencia zich komen melden met nieuwe aanvallende ideen. Diens eerste hoekschop werd ook al door Koffi uit de lucht geplukt. Enkel dank zij de milde nazomertemperatuur stond Jean Butez niet te koukleumen, al moest hij net dan opletten voor een aankomende hoekschop van de Zebra's. Diep in blessuretijd moest hij voor het eerst met de vuisten een verdubbeling vermijden. Op nauwelijks enkele seconden voor het finale fluitsignaal van Van Driessche knalde de kopslag op voorzet van Anthony Valencia pal tegen de dwarsbalk aan. De opgelopen achterstand bleef zodoende staan en dus moest de selectie, ondanks de manmoedige inzet van de achterban, opnieuw puntenloos naar binnen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/10/2022)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld (K) - 37'
51 Willian Pacho
21 Sam Vines
16 Pieter Gerkens
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Calvin Stengs - 67'
24 Jurgen Ekkelenkamp - 70'
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen
 
68' 14 Calvin Stengs (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
80' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
99 Michael Frey (in)
80' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
11 Arbnor Muja (in)
88' 2 Ritchie De Laet (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
Sp. du Pays de Charleroi
16 Herve Koffi
2 Jonas Bager - 86'
21 Stelios Andreou
31 Martin Wasinski
28 Ken Nkuba - 61'
6 Adem Zorgane
26 Marco Ilaimaharitra - 51'
12 Joris Kayembe
7 Isaac Mbenza
99 Amirhossein Hosseinzadeh
45 Ahmed Nadhir Benbouali - 35'
 
71' 45 Ahmed Nadhir Benbouali (uit)/
15 Anthony Descotte (in)
78' 7 Isaac Mbenza (uit)/
18 Daan Heymans (in)
78' 12 Joris Kayembe (uit)/
38 Jackson Tchatchoua (in)
88' 99 Amirhossein Hosseinzadeh (uit)/
8 Ali Gholizadeh (in)
88' 6 Adem Zorgane (uit)/
44 Ryota Morioka (in)