Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Kevin Dhondt - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Kevin Debeuckelaere

Geen punten na een moeilijke avond in het Dudenpark
Afgelopen midweek waren beide clubs nog actief geweest in het kader van de Croky Cup. Zowel Royal Antwerp FC op woensdag als Royale Union SG op donderdag hadden hun bekerduel gewonnen tegen een gereputeerde tegenstander. De Unionisten hadden het in eigen huis geklaard, terwijl de rood-witte karavaan daarvoor nog naar Midden-Limburg was afgereisd. Nauwelijks thuis of de twaalfde man, vrouw en kind stonden al opnieuw klaar om de troepen van team Mark van Bommel aan te moedigen in het Joseph Mariënstadion. Daarvoor hadden ze wel wat te verduren van de elementen. De striemende regen zou bijna doorlopend de supporterslijven pijnigen. Had de lokale selectieheer geschoven met de pionnen, de keuze beperkt door de vele blessures in hun potentieel, stuurden de bezoekende coach en zijn assistenten een perfecte doorslag van de starterself van de midweekopdracht tussen de lijnen. Kobe Corbanie (17) mocht zich in afwezigheid van Michael Frey verheugen in een eerste selectie voor de hoofdmacht van de Great Old. Nam Toby Alderweireld zoals gebruikelijk de honneurs waar in rood-wit shirt, Teddy Teuma droeg voor zijn kleuren de aanvoerdersband en drukte net als scheidsrechter Laforge zijn stempel op het verloop van de partij.

De thuisploeg bracht als eerste de bal aan het rollen, maar het was bezoeker Jurgen Ekkelenkamp die als eerste in de zestien opdook. Hij werd prompt door Laforge terug geloften met gele kaart bovenop voor onsportief gedrag. Na een eerste hoekschop voor de thuisploeg een identieke fase aan de overkant met Van Der Heyden in een dubieuze rol. Zeer tot ongenoegen van de Reds en hun technische staf vertikte Laforge het dit keer het bondsreglement in al zijn eenvoud correct toe te passen. Op aangeven van Lynen, knalde Boniface hoog over. Jean Butez moest even de armen strekken om de voorzet van Lynen vast te grijpen. Vincent Janssen vond ploegmaat Michel Ange Balikwisha die zich prompt tussen drie tegenstanders dribbelde en Moris verplichtte tot ingrijpen. Calvin Stengs verslikte zich in de stevige aanpak van de geel-blauwe. Lapoussin kon even aan de haal, Vanzeir zag zijn poging afgeblokt door Toby Alderweireld. Lazare stuurde de rebound naast. Bijna een half uur ver, mocht Teuma tot twee keer toe naar het cornerpunt. Arbnor Muja en vervolgens Antwerpdoelman Jean Butez ontzetten hun kamp. Arthur Vermeeren stuurde diep, Ritchie De Laet verlengde, Vincent Janssen kwam helaas in het zijnet uit. Ging Arbnor Muja in gestrekte draf richting doel, Laforge zag er een aanvallende fout in en floot de Bosuilspeler terug. Kamp ontzet na een beweging van Lazare leek het, of Teuma stuurde Vanzeir diep die verschroeiend uithaalde. Royal Antwerp FC moest nu in de achtervolging en dwong nog enkele hoekschoppen af voor Calvin Stengs, die een ongelukkige eerste periode afwerkte, tot scoren kwamen de bezoekers niet meer.

Had Royal Antwerp FC de aftrap voor de tweede periode, de thuisploeg kwam als eerste opzetten op vijandelijk terrein. Het schot van Lazare was te breed uitgemeten. Hielden beide verdedigingen de gordel gesloten, daar ging Muja plots in de geel-blauwe zestien neer. Laforge weigerde de gewettigde elfmeter toe te kennen. De wedstrijd terug op gang na de vervanging van Ritchie De Laet door Jelle Bataille, of Arbnor Muja dreigde op aangeven van Calvin Stengs in de korte hoek. Doelman Moris moest tot twee keer grijpen voor controle over het voorwerp. Corners over en weer voor beide clubs. Bleef de voorsprong van de thuisploeg desondanks enige tijd onaangeroerd, Laforge wees na een aangeschoten bal met enige omzichtigheid naar de stip. Het kostte net als zijn Nederlandse medespelers eerder, de gele kaart. Teuma zette de elfmeter ijzig kalm om. Leek de lokale voorsprong veilig, plots pakten de Unionisten uit met enkele minder fraaie overtredingen, waarbij ze met sprekend gemak de gele kaart van Laforge incasseerden. De afgeblokte doelpoging van invaller Christopher Scott, werd in de rebound door Calvin Stengs over het doel van Moris gestuurd. Diezelfde Christopher Scott verplichtte de Union-doelman vervolgens tot ingrijpen. Royal Antwerp FC dwong in de slotfase nog enkele hoekschoppen af, maar moest berusten in de nederlaag. Er zijn leukere momenten om te debuteren in de hoofdmacht, maar die eerste speelminuten zijn toch maar mooi meegenomen voor Kobe Corbanie met bijna een doelpunt bovenop!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/01/2023)

18 Vincent Janssen - 75'

57' 2 Ritchie De Laet (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
75' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
32 Christopher Scott (in)
75' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
84' 48 Arthur Vermeeren (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
84' 11 Arbnor Muja (uit)/
7 Victor Boniface - 78'

45' 44 Siebe Van Der Heyden (uit)/
28 Koki Machida (in) - 79'
71' 13 Dante Vanzeir (uit)/
29 Gustaf Nilsson (in)
71' 8 Jean Thierry Lazare (uit)/
23 Cameron Puertas Castro (in)
85' 7 Victor Boniface (uit)/
9 Dennis Eckert (in)
90' 10 Teddy Teuma (uit)/