O.-H. Leuven

1 - 1

Zon. 26/02/2023 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: King Power At Den Dreefstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Ruben Wyns

Vierde official: Laurent Willems
 
Mooie dag in het voetballeven van Zeno Van den Bosch
Had team Mark van Bommel een week van hard nadenken en veel experimenteren achter de rug of was de keuze al vlug op Zeno Van den Bosch gevallen als vervanger voor aanvoerder en defensieve sterkhouder Toby Alderweireld? De naam van OHL-leenspeler in rood-wit shirt Mandela Keita was in aanloop naar de wedstrijd de revue gepasseerd, maar hij kreeg een plaats hogerop het terrein in steun van Arthur Vermeeren. De (fysieke) status van Calvin Stengs had zo zijn invloed gehad op de beslissingen van de technische staf, verduidelijkte coach Mark van Bommel na afloop. Ook Ritchie De Laet moest verstek geven vanwege gele overlast. Diens plaats werd ingenomen door Jelle Bataille. Ter linkerzijde kreeg Gaston Avila het vertrouwen van zijn coach. Na de nederlaag in het Afas Stadion had de lokale staf gesleuteld aan hun elftal. Zo moesten Ouedraogo en Gonzales (vanwege blessure) de baan ruimen voor Nsingi en Ricca in een voor de rest ongewijzigd elftal. Het goed gevulde bezoekersvak aan Den Dreef kreeg er met beide (geschorste) Reds twee heel bekende gezichten bij. Jean Butez in zwarte uitrusting nam voor eerst dit seizoen als aanvoerder van Royal Antwerp FC de honneurs waar en weldra klonk het eerste fluitsignaal van Verboomen.

Royal Antwerp FC mocht dan de aftrap hebben, de fusieclub claimde al snel de eerste hoekschop van de partij voor Schrijvers. Het was evenwel Michel Ange Balikwisha die aan de tweede paal de voorzet van Gyrano Kerk over het doel van Cojocaru richtte. Even later viel een nieuwe poging van de rood-witte nummer tien zo maar in handen van de lokale doelman. Die pareerde een stevige uithaal van Gyrano Kerk met de vuisten in hoekschop voor Jurgen Ekkelenkamp, die in afwezigheid van Calvin Stengs die taak voor zijn rekening nam. Gaston Avila kreeg na een ongelukkige handreflex het publiek over zich heen of was scheidsrechter Verboomen hier kop van jut? Even na het kwartier streelde Zeno Van den Bosch de hoekschop van Gaston Avila naast het Leuvense doel. Aan de overkant verlengde Suleiman de flankvoorzet van rechtsachter Patris in handen van Jean Butez. Echt gevaarlijk werk kreeg de Antwerpdoelman pas voorbij het half uur op te knappen. Nog geen schot tussen de palen, maar OHL kroop na een door de VAR afgedwongen strafschop na een vermeend contact in de zestien, op voorsprong via Thorsteinsson. De bezoekers hadden het even lastig om van de klap te bekomen om moesten met achterstand de rust in.

Team Mark van Bommel bracht meteen Calvin Stengs mee voor een actieve rol op het terrein. Royal Antwerp FC voerde de druk op. OHL kroop op advies van zijn coach achteruit, zo bevestigde de Leuvense selectieheer tijdens de persconferentie. Stengs & co. bepaalden het verloop, Jean Butez kwam nog nauwelijks in het stuk voor. Gyrano Kerk zette zijn landgenoot Jurgen Ekkelenkamp los in de Leuvense zestien voor een opgelegde kans. Het schot klom evenwel boven de dwarsbalk. Weg kans, maar niet getreurd voor de bezoekende aanhang. Calvin Stengs dwong de hoekschop af, trapte, het hoofd van ex-Bosuil Joren Dom aan de eerste paal verlengde ongewild tot bij Gyrano Kerk die overhoeks raak trapte. OHL reageerde bijna onmiddellijk. Gaston Avila zette lijf en leden in om Pletinckx het scoren spectaculair te beletten. Suleiman vuurde de wolken boven het steenkoude stadion aan. Arthur Vermeeren vond als tussenstation Michel Ange Balikwisha op weg naar een gekruld schot voorbij de tweede paal van Gyrano Kerk. De wedstrijd was dan al vervallen in pingpongspel aldus de Antwerpcoach. Pogingen van Vincent Janssen en Calvin Stengs werden in hoekschop afgeweerd. Ook OHL kreeg nog een enkele corner te trappen, maar dat veranderde niets meer aan de eindafrekening. Geen van beide coaches was uiteindelijk tevreden met het gelijke spel, al claimde Mark van Bommel wel de beste kansen met complimenten bovenop voor 'debutant' Zeno Van den Bosch. Het is inderdaad al van Colin Andrews geleden dat de Great Old nog piepjonge spelers uit de eigen opleiding tussen de lijnen kon sturen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/02/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez (K)
34 Jelle Bataille
33 Zeno Van den Bosch
51 Willian Pacho
22 Gaston Avila
27 Mandela Keita
48 Arthur Vermeeren
24 Jurgen Ekkelenkamp
7 Gyrano Kerk - 60'
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen
 
46' 27 Mandela Keita (uit)/
14 Calvin Stengs (in)
79' 7 Gyrano Kerk (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
79' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
32 Christopher Scott (in)
O.-H. Leuven
12 Valentin Cojocaru
25 Louis Patris
28 Ewoud Pletinckx
14 Federico Ricca
20 Hamza Mendyl
24 Casper De Norre (K)
6 Joren Dom
11 Musa Al-Taamari
8 Siebe Schrijvers
7 Jon Dagur Thorsteinsson - 34' (P) - 89'
43 Nachon Nsingi
 
83' 6 Joren Dom (uit)/
13 Sofian Kiyine (in)
83' 43 Nachon Nsingi (uit)/
21 Nathaniel Opoku (in)