R. Antwerp F.C.

2 - 0

Don. 11/08/2022 19:30 u.

Lillestrøm SK

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Duje Strukan (Kro.)

Lijnrechters: Bojan Zobenica (Kro.) - Alen Jaksic (Kro.)

Vierde official: Ivan Bebek (Kro.)
 
Eerste basisplaats, eerste doelpunt voor Anthony Valencia
Dag op dag drie weken geleden begon het seizoen voor team Mark van Bommel en zijn selectie. Op uitzondering van de thuiswedstrijd tegen Drita FK liet de Great Old een onberispelijk parcours optekenen. De heenwedstrijd van deze derde voorronde van de Conference League werd met bijna sprekend gemak en met overtuigende cijfers gewonnen in het Åråsen Stadion. Tijd voor een experimenteel elftal? Niet in hoofde van de technische staf. De volgelopen Bosuil zou een prestatie krijgen, aldus de hoofdcoach tijdens zijn pre-wedstrijd persconferentie. William Pacho Tenorio speelde zich de afgelopen weken in de gunst van zijn selectieheer en ook diens jonge landgenoot Anthony Valencia bevestigde zijn talent tijdens enkele mooie invalbeurten. Tijd dus voor de eerste basisplaats tegen Lillestrom SK. Bezoekend coach Geir Bakke was minder in zijn nopjes met de recente prestaties van zijn team. De borstel door de selectie: er werd gewisseld op vier plaatsen. Verrassend ook centrale verdediger Igoh Ogbu moest plaats ruimen, al bleef het tactisch concept met drie verdedigers wel overeind. Duje Strukan bediende het scheidsrechtersfluitje voor deze donderdagavondwedstrijd.

Geir Bakke had zich voor de wedstrijd optimistisch uitgelaten over de kansen die hij zijn elftal toedichtte. De bezoekers richtten ondanks de drukkende hitte van rond de dertig graden een blits openingsoffensief aan. Helland en Garnås probeerden onmiddellijk het doel van Jean Butez onder druk te zetten. Toby Alderweireld moest al meteen een hoekschop toestaan. Hoewel direct afgeslagen, kon Kairinen in tweede instantie nog een schotje afvuren. Steun vanuit het bezoekersvak moesten de spelers van Lillestrom SK tijdens deze openingsminuten evenwel niet verwachten. Er waren door een straf van de hogere voetbalautoriteiten immers geen bezoekende supporters toegelaten. De Antwerpfans lieten het even over zich heengaan, maar eens op temperatuur ging het volume crescendo. Bij een eerste gevaarlijke uitbraak plaatste Radja Nainggolan aan de verste paal voorbij. Doelman Christiansen mocht dan de bal wel terug in het spel brengen, de rood-witten waren bijna onmiddellijk terug met een poging van Alhassan Yusuf Abdullahi. Het leverde de rood-witten en Radja Nainggolan een eerste hoekschop op die stierf op de vuisten van Christiansen. Anthony Valencia combineerde zich naar een volgende hoekschop die hij zelf lanceerde. Pieter Gerkens miste van een haartje de openingstreffer. Slechts uitstel. Balverlies bij Lillestrom SK ging vliegensvlug van Alhassan Yusuf Abdullahi tot bij Radja Nainggolan richting zestienmetergebied. Anthony Valencia schakelde en trapte via de rechterstaak zijn eersteling tegen de touwen. Sam Vines en Michael Frey maakten van de gelegenheid gebruik om een slokje te nemen. Bijna een kwartier ver. Helland meldde zich opnieuw bij het cornerpunt, zonder evenwel gevaar te veroorzaken. Sam Vines werd randje zestienmeter neergehaald. Radja Nainggolan strekte de vrijschop aan het geel-zwarte doel voorbij. Even voor halverwege moest Christiansen even plat op een poging van Ritchie De Laet. De drankpauze werd ongewild ook een moment om Rosler op te lappen en neem dat maar letterlijk. Drie hoekschoppen later, kon Lillestrom SK nog eens uitbreken, al belandde de voorzet wel achter het doel van Jean Butez. Werkeloze doelman, want de actie voltrok zich aan de overkant met een inlopende Valencia die de voorzet van Sam Vines over het doel kopte. Een verre voorzet van Edh viel op het dak van Jean Butez. Michel-Ange Balikwisha kon Christiansen in blessuretijd nog even tot actie dwingen.

Viktor Fischer mocht zijn invalbeurt na de kampwissel dus beginnen met een kleine, maar ruim verdiende voorsprong. Ook een dubbele wissel bij de bezoekers, keurig aangekondigd door stadionomroeper Vincent Fierens. Het beginoffensief van de bezoekers werd onmiddellijk gesmoord. Viktor Fischer vond jongeling Anthony Valencia die de bal voorlangs joeg. Drukte aan de zijlijn: Zeno Van Den Bosch, Vincent Janssen en Dinis da Costa Lima Almeida liepen zich warm. De rood-witten schakelden een versnelling lager, maar behielden met sprekend gemak controle over de partij. Het bleef evenwel een tijdje stil in de buurt van beide doelen. Pas op het terrein of Vincent Janssen joeg de bal met links naast de geel-zwarte goal. De rood-witte verdediging moest zich nu instellen op een dubbele hoekschop van Helland. Een nieuwe dubbele wissel moest de bezoekers extra aanvallende power bezorgen. Op een ogenblik dat je meende dat ook de scheidsrechter controle had, werd Vincent Janssen onder protest van het publiek geboekt, een fout waarvoor een verdediger nooit dezelfde sanctie zou krijgen. Er zouden nog drie gele kaarten volgen, zodat die balans in evenwicht bleef. Birger Verstraete profiteerde van een ogenblik van grote verwarring in de geel-zwarte achterhoede om een door Vincent Janssen verlengde voorzet van Sam Vines in doel te werken. De schutter ging rond de cirkel meteen vol in duel na de aftrap en werd onmiddellijk opgeschreven. De drankpauze leverde inspiratie op voor nog een paar wissels en een hele mooie doelpoging van Viktor Fischer, helaas te hoog gericht. Met de moed der wanhoop lanceerden de bezoekers nog een slotoffensief. Jean Butez moest stevig redden op een poging van Langass Skogvold, al werd de actie uiteindelijk afgevlagd. Een laag schot van Helland zag er dan wel gevaarlijk uit, verontrusten deed het Antwerpdoelman Jean Butez niet. Zo kwam hij ongewild nog een derde keer in beeld voor een plukbal na voorzet van Nordengen Knudsen, in de heenwedstrijd goed voor de aanvankelijke gelijkmaker. Ook Viktor Fischer liep nog een keertje de buitenspelval in en zo eindigde deze terugwedstrijd met een zeer verdiende rood-witte zege.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2022)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld
51 Willian Pacho (K)
21 Sam Vines
4 Radja Nainggolan
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
16 Pieter Gerkens
55 Anthony Valencia - 11'
10 Michel-Ange Balikwisha
99 Michael Frey
 
46' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
59' 4 Radja Nainggolan (uit)/
6 Birger Verstraete (in) - 69' - 71'
59' 16 Pieter Gerkens (uit)/
48 Arthur Vermeeren (in)
59' 99 Michael Frey (uit)/
18 Vincent Janssen (in) - 66'
76' 2 Ritchie De Laet (uit)/
50 Laurit Krasniqi (in)
Lillestrøm SK
12 Mads Christiansen (K)
4 Espen Garnas (K)
3 Colin Rosler (K)
5 Vetle Dragsnes (K)
2 Lars Ranger (K)
6 Kaan Kairinen (K)
16 Marius Lundemo (K)
25 Eskil Edh (K)
7 Pal Andre Helland (K) - 81'
20 Ylldren Ibrahimaj (K)
21 Holmbert Aron Fridjonsson (K)
 
46' 16 Marius Lundemo (uit)/
8 Ifeanyi Mathew (in)
46' 20 Ylldren Ibrahimaj (uit)/
14 Magnus Knudsen (in)
65' 6 Kaan Kairinen (uit)/
11 Tobias Svendsen (in) - 84'
65' 21 Holmbert Aron Fridjonsson (uit)/
33 Henrik Langaas Skogvold (in)
77' 25 Eskil Edh (uit)/
24 Tom Pettersson (in)