Club Brugge K.V.

2 - 0

Zon. 21/05/2023 13:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 20.772
 
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters: Romain Devillers - Ruben Wyns

Vierde official: Kevin Van Damme
 
Geen rood-wit succes in Jan Breydel
De Champions' Play-Offs, ed. 2022-2023, naderen stilaan de beslissende fase. Na drie opeenvolgende zeges had Royal Antwerp FC de achterstand van de reguliere competitie opgehaald en mocht als fiere leider aankloppen aan de poorten van het Jan Breydelstadion. Een moeilijke horde om nemen, de uittredende kampioen, zoveel was zeker na de ultieme treffer van Arthur Vermeeren van een week eerder. In Brugge wilden ze een vierde opeenvolgende zege ten koste van (bijna) alles vermijden. Antwerpcoach Mark van Bommel bleef bescheiden in zijn aspiraties voor de eindspurt van het bekerseizoen. Hij bracht daarvoor een bijna identiek elftal van de clash om de Bosuil van zondag 14 mei 2023 in lijn. Dit keer liep Calvin Stengs in de startersrij ten koste van Mandela Keita. Ook op de bank, de van blessure herstelde Ritchie De Laet. Zodoende kreeg Jelle Bataille de kans om zich opnieuw lang, heel lang te meten met de Brugse offensieve krachten op het gras van Jan Breydel. Ondanks de onheilsberichten over onbeschikbaar potentieel, hoefde de lokale coach slechts op een plaats te wijzigen. Hij stuurde de peperdure Yaremchuk richting rood-witte achterhoede.

Na de administratieve plichtplegingen in handen van scheidsrechter Van Driessche, mocht de Brugse spits de bal in beweging brengen. Hoewel de blauw-zwarte aanhang een herhaling van de opener op de Bosuil had gewenst, bleef het relatief rustig in de buurt van de beide doelen. De uittredende kampioen had middels Lang wel de eerste hoekschop beet, maar Jean Butez in zijn groene wedstrijduitrusting bedreigen, lukte voorlopig niet. Pas op het kwartier kregen de lokalen de handen op elkaar voor een stevige uithaal van centrale verdediger Sylla over de dwarsligger van Jean Butez. De Reds antwoordden enkele minuten later met een venijnige uithaal van Arbnor Muja die de Gouden Schoen moeizaam in twee tijden wist te stoppen. Even voor het half uur leek Vincent Janssen op weg naar de bekroning. Diens doelpoging scheerde de bovenkant van de dwarsbalk. Op het half uur smeet Mignolet zich op de bal om de Antwerpse clubtopschutter het scoren te beletten. In de slotfase van die eerste periode mocht Calvin Stengs nog een keer aanleggen af het cornerpunt en kopte Jurgen Ekkelenkamp een voorzet van Arthur Vermeeren over het doel.

Sprankelen deed die eerste periode niet en dus stuurde de lokale coach De Mil met Nielsen een gevaarlijk heerschap tussen de lijnen. De rood-witte afweer had moeite met deze omzetting. Weinige minuten later haalde de invaller verschroeiend uit en daverde Jan Breydel voor deze nieuwe voorsprong tegen de reeksleider. De Reds trokken ten aanval, maar hadden duidelijk moeite met de buitenspelval die de blauw-zwarte verdediging uitklapte. Met Gyrano Kerk, Mandela Keita en Ritchie De Laet stuurde team Mark van Bommel verse krachten tussen de lijnen. Het mocht helaas niet baten. Weinige minuten later plaatste de invaller zijn tweede treffer overhoeks voorbij Jean Butez. De Reds probeerden nog te reageren, verloren onderweg nog Ritchie De Laet met blessure, kregen nog een gele kaart voor aanvoerder Toby Alderweireld na baby-gedrag van Lang, maar moesten uiteindelijk berusten in de nederlaag. Het lot van de rood-witte leidersplaats hing vervolgens nog tot het einde van de avondpartij tussen KRC Genk en Royale Union SG in de lucht. Conclusie? De winnaar van de clash van de vijfde speeldag in het Bosuilstadion tussen traditieclubs R.A.F.C. en R.U.S.G. grijpt naar de oppergaai!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/05/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld - 90'
51 Willian Pacho
22 Gaston Avila
48 Arthur Vermeeren - 21'
24 Jurgen Ekkelenkamp
14 Calvin Stengs - 66'
11 Arbnor Muja
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen
 
57' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
57' 22 Gaston Avila (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
57' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
27 Mandela Keita (in)
70' 51 Willian Pacho (uit)/
33 Zeno Van den Bosch (in)
74' 2 Ritchie De Laet (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
Club Brugge K.V.
22 Simon Mignolet - 77'
77 Clinton Mata
94 Abakar Sylla
44 Brandon Mechele
14 Bjorn Meijer
15 Raphael Onyedika
6 Denis Odoi - 44'
26 Mats Rits
20 Hans Vanaken (K)
10 Noa Lang - 90'
70 Roman Yaremchuk
 
46' 77 Clinton Mata (uit)/
27 Casper Nielsen (in) - 51' - 62'
58' 70 Roman Yaremchuk (uit)/
76 Romeo Vermant (in)
90' 26 Mats Rits (uit)/
5 Jack Hendry (in)