R. Antwerp F.C.

6 - 0

Vrij. 11/08/2023 20:45 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 15.447
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Nick Senecaut - Bryan Bijnens

Vierde official: Tom Stevens
 
Vincent Janssen opent rekening met drieklapper
Na de opener van de jaargang op zondag, was de Bosuil deze vrijdagavond bijna half augustus nu the place to be voor alle Antwerpfans. Met de halve buit na twee speeldagen, was team Mark van Bommel niet helemaal tevreden, al waren daar niet geheel onverwacht twee wissels in de basis. Maakte hij na langdurig blessureleed zijn heroptreden al een weekje eerder in het L.-Park, de finesse en het overzicht van Jurgen Ekkelenkamp liepen nu de startersrij in. Het strafbankje was eindelijk verlost van Gaston Avila. De grinta en de onverzettelijkheid van de stoere linksachter zorgden onmiddellijk voor een verschil ter linkerzijde zoals weldra al zou blijken. Ritchie De Laet werd centraal links gekoppeld aan Toby Alderweireld. Jelle Bataille heroverde zijn min of meer vast stek op rechtsachter. Diep in de spits moest Vincent Janssen deze avond maar eens het verschil gaan maken en het (lage) blok van de Kerels ontmantelen. Bezoekend coach Edward Still, ooit op de Bosuil nog assistent van Ivan Leko, wilde ondanks de magere puntenoogst uitgaan van eigen kracht en schoof twee nieuwe namen in zijn basis-XI. Zo mochten Atemona en De Neve samen met de ploegmaats beginnen aan de schier onmogelijke opdracht in het Bosuilstadion. Ex-Bosuilhuurling Avenatti moest de weg naar het doel van Jean Butez tonen. West-Vlaming Boterberg was orkestmeester voor deze eerste vrijdagse wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Aanvoerder Toby Alderweireld kwam terug van de toss met de aftrap voor Vincent Janssen. Dat beide ploegen van kamp moesten wisselen, viel vooralsnog niet in goede aarde bij de rood-witte achterban. De Great Old greep onmiddellijk naar de bal en trok gedecideerd richting het doel van Vandenberghe. Amper afgetrapt of Wasinski kon het aanstormende gevaar van Michel-Ange Balikwisha via zijn doelman ontzenuwen. Uitgesteld. Gaston Avila ging op aangeven van Jacob Ondrejka aan het spurten over de linkerflank, leverde centraal een perfecte assist af voor Vincent Jansen die de bal genadeloos in de rechterbenedenhoek joeg. De vroege voorsprong stond op het bord, maar was niet onmiddellijk een wake-up call voor de bezoekers. De Kortrijkse afweer zag niet veel later al een flitsende kopslag van Vincent Janssen naast hun getormenteerde doel belanden. Gyrano Kerk werd neergeduwd, Boterberg zwaaide de twijfels driftig weg. Het balbezit begon zowat in de twintigste minuut en na heel wat voetenwerk verschalkte rechtsachter Wasinski op aangeven van Michel-Ange Balikwisha zijn eigen doelman. Jacob Ondrejka probeerde. Zijn schicht klom over de dwarsligger. Vincent Janssen zag zijn poging gepakt worden door Vandenberghe. Aan de overkant was Jean Butez een aandachtig toeschouwer. Randje zestien stuurde Toby Alderweireld de vrijschop slim tot bij Jurgen Ekkelenkamp. Strandde de poging in eerste instantie op de doelman, ook de rebound van Ritchie De Laet vond een tegenstander onderweg. Zo groot was het overwicht van de troepen van Mark van Bommel, wat bezoekend coach Still ook aan instructies de wijde wereld instuurde. Op het half uur deed Gyrano Kerk een aardige poging, al zou ook hij nog voor de kantwissel zijn bijdrage leveren. Eerst was er nog die tweede van de avond van Vincent Janssen op rebound van de uithaal van Jurgen Ekkelenkamp. Gyrano Kerk had maar voor het inleggen en maakte zo de tweede periode al helemaal overbodig.

De bezoekers bleven ook na de kampwissel ter plaatse trappelen en dus monopoliseerde de Great Old het balbezit. Vincent Janssen kon helaas de knappe gestrekte voorzet van Jelle Bataille niet kaderen. Ondertussen dirigeerde verrassend genoeg Michel-Ange Balikwisha vanuit alle hoeken op het terrein het gebeuren. Liep de gelekaartenrekening van de bezoekers al aardig op, of Vincent Janssen was opnieuw daar om met links de rechterhoek te vinden. Het schot van Ekkelenkamp leek een hand te reken, maar ook in Basecamp Tubize bleef het oorverdovend stil. Vijf mooie doelpunten, al zou Arbnor Muja daar nog een pareltje aan toevoegen. Nauwelijks op het terrein na een swap met Jacob Ondrejka, of de rechtspoot haalde verschroeiend uit inde linkerbovenhoek. Schutters Vincent Janssen en Gyrano Kerk kregen vervolgens al een hele vroege applauswissel. George Ilenikhena en Anthony Valencia (na een hele lange revalidatie) waren de vervangers. De Bosuil maakte iets eerder al kennis met Chidera Ejuke. Wordt het nieuwe nummer negentien, na o.a. William Owusu Acheampong en Koji Miyoshi een collector's item? Royal Antwerp FC maakte deze zelfde vrijdag nog de overkomst van Mandela Keita en Soumaüla Coulibaly wereldkundig. De jonge Franse centrale verdediger moet team van Bommel een bijkomende optie centraal in de afweer bezorgen, maar eerst nog even genieten van deze demonstratie, zij het tegen een erg bescheiden tegenstander. Vincent Janssen opende alvast zijn rekening met een drieklapper.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2023)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld
2 Ritchie De Laet
22 Gaston Avila
48 Arthur Vermeeren
24 Jurgen Ekkelenkamp
17 Jacob Ondrejka
7 Gyrano Kerk - 43'
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen - 10' - 36' - 57'
 
62' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
19 Chidera Ejuke (in)
62' 17 Jacob Ondrejka (uit)/
11 Arbnor Muja (in) - 66'
71' 7 Gyrano Kerk (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
71' 18 Vincent Janssen (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
82' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
K.V. Kortrijk
1 Tom Vandenberghe
11 Dion De Neve
21 Martin Wasinski - 22' (O) - 48'
5 Christalino Atemona
66 Aleksandar Radovanovic
98 Raul Oprut
70 Massimo Bruno
6 Nayel Mehssatou
10 Abdelkahar Kadri
7 Dylan Mbayo - 53'
20 Felipe Avenatti
 
41' 98 Raul Oprut (uit)/
89 Lynnt Audoor (in)
71' 70 Massimo Bruno (uit)/
48 Lars Montegnies (in)
71' 21 Martin Wasinski (uit)/
8 Youssef Challouk (in)
82' 20 Felipe Avenatti (uit)/
44 Joao Silva (in)
82' 8 Youssef Challouk (uit)/
17 Habib Gueye (in)