R. Antwerp F.C.

0 - 0

Woe. 27/09/2023 20:45 u.

K.A.A. Gent

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 13.077
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Mathias Hillaert

Vierde official: Nathan Verboomen
 
Betonnen vesting bleef honderd minuten overeind
Precies vierendertig jaren en één dag na het mirakel van Vitosha Sofia, mochten team Mark van Bommel en zijn wedstrijdkern alweer aan het werk op eigen gras in dit miraculeuze jaar 2023. Jurgen Ekkelenkamp maakte zich op om voor de vijftigste keer zijn rood-witte shirt aan te trekken. Ligna Hout was matchsponsor met reeksleider KAA Gent als bezoeker in Deurne-Noord. Vroegen wij ons af of dat dat edele materiaal verband houdt met het bouwen van een foeilelijke betonnen constructie op de eigen helft als tactiek om resultaat te boeken in het Bosuilstadion? De blauwe armada liet vooraf heel luid van zich horen. De rood-witte achterban reageerde met een zee aan vuur tijdens de toss bij scheidsrechter Laforge en nog even later. De wedstrijd werd met enige minuten vertraging op gang gefloten, samenstelling der elftallen en tactieken dan al bepaald. Antwerpcoach Mark van Bommel had een dagje langer kunnen puzzelen dan diens collega in de bezoekende dug-out. Na een mini-makeover liepen Gyrano Kerk en Arbnor Muja een bijzonder offensieve veldbezetting tegemoet. Mandela Keita en Anthony Valencia mochten zich opmaken voor een tijdelijk verblijf buiten de rechthoek. Gewonnen het voorbije weekeinde, maar KAA Gent moest wel node de geschorste Orban missen en dus schoof Fofana een rijtje op voor de beproefde "aanvallende" (?) veldbezetting.

De aftrap viel (met enige vertraging) net als afgelopen zaterdag de bezoekers ten deel en we weten inmiddels hoe dat afgelopen is. Royal Antwerp FC veroverde al vlug de bal en zou die in de eerste periode nog nauwelijks lossen. Richting Nardi kiezen, leek een moeilijke opgave. Weldra acteerden op Antwerpdoelman Jean Butez na, alle spelers op de bezoekende speelhelft. Geen beweging in het Gentse blok, al zorgde Cuypers wel voor het eerste prikje richting het rood-witte doel. Zijn schot kwam te breed uitgemeten om Jean Butez ook maar te kunnen bedreigen. Toby Alderweireld reageerde op voorzet van Michel-Ange Balikwisha weldra aan de tweede paal met een krachtige kopslag, die evenwel aan het doel van Nardi voorbijging. Jurgen Ekkelenkamp probeerde beter te doen op achterwaarts aangeven van Gyrano Kerk. Ook zijn poging vond het kader niet. Jelle Bataille verplichtte de bezoekende doelman tot vuistenwerk. De wedstrijd was inmiddels iets meer dan half uur onderweg, of Jean Butez moest plots de doelpoging van Fofana aanpakken. Een oprapertje van Jean Butez en een gedraaide kopbal van Vincent Janssen later en de assistent ter rechterzijde stond plots met de vlag geheven. De buitenspellijn gevonden in Basecamp Tubize en het inrollertje van Kandouss werd onmiddellijk weer van de tabellen gehaald. Rusten met een dubbele nul. Opmerkelijk: Laforge was er in geslaagd welgeteld één overtreding van KAA Gent te bestraffen. Il faut le faire!

Hoewel de activiteiten tijdens de rustperiode anders lieten vermoeden, kwamen beide teams ook na een stevige opwarming van Zeno Van den Bosch, ongewijzigd terug. Owen Wijndal mocht onmiddellijk naar het halve maantje en bezorgde Nardi meteen vuistenwerk. Afwisselend met Michel-Ange Balikwisha zou dat zeker niet voor 't laatst zijn. Meer gaf de blauwe afweer niet toe. Na het uur kwamen Mandela Keita en Anthony Valencia het rood-witte offensief ondersteunen. De jonge invaller stuurde meteen Vincent Janssen de diepte in, maar werd na een uitzwaaier van Jurgen Ekkelenkamp alsnog gevangen in de vlag. Gyrano Kerk viseerde de korte hoek, maar stuitte eens te meer op een onverbiddelijke Gentse doelman. Dan maar van ver proberen, oordeelde Owen Wijndal na samenspel tussen Jelle Bataille en Mandela Keita. De netten trilden weliswaar, maar de schicht was in het zijnet geland. Mandela Keita werd onder verdachte omstandigheden in de zestien benaderd, Laforge sloot zedig de ogen tot hij plots de wedstrijd onderbrak voor een onderhoud met beide aanvoerders. Was de bezoekende dug-out under attack? Aanvallen deden de bezoekers erg sporadisch. Appel voor handspel in de zestien, werd door de wedstrijdleiding weggewuifd. De slotfase werd ingezet met nog wissels beiderzijds. Royal Antwerp FC deed beurtelings via Arthur Vermeeren, Jelle Bataille, Chidera Ejuke, Mandela Keita nog een gooi naar de volle buit, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een schamel punt. Laat losbarsten die negatieve commentaren!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/09/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld (K)
44 Soumaüla Coulibaly
5 Owen Wijndal
48 Arthur Vermeeren
24 Jurgen Ekkelenkamp - 82'
10 Michel-Ange Balikwisha
7 Gyrano Kerk - 46'
11 Arbnor Muja - 45'
18 Vincent Janssen
 
60' 7 Gyrano Kerk (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
60' 11 Arbnor Muja (uit)/
27 Mandela Keita (in)
80' 18 Vincent Janssen (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
80' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
19 Chidera Ejuke (in)
K.A.A. Gent
1 Paul Nardi
5 Ismael Kandouss
4 Tsuyoshi Watanabe
23 Jordan Torunarigha - 54'
18 Matisse Samoise
24 Sven Kums (K)
13 Julien De Sart
3 Archie Brown
17 Andrew Hjulsager
19 Malick Fofana
11 Hugo Cuypers
 
80' 11 Hugo Cuypers (uit)/
10 Tarik Tissoudali (in)
80' 17 Andrew Hjulsager (uit)/
8 Pieter Gerkens (in)
80' 18 Matisse Samoise (uit)/
22 Noah Fadiga (in)