Y.R. K.V. Mechelen

0 - 0

Zat. 30/09/2023 20:45 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Afas Stadion Achter de Kazerne

Toeschouwers: 14.963
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Kevin Dhondt - Michele Seeldraeyers

Vierde official: Arne De Beuckelaer
 
"All We Are Singin', Is Give US A..."
Niet voor het eerst in dit nog prille seizoen stonden beide clubs tegenover elkaar met inzet van een mooie prijs. Er vielen wel geen competitiepunten te rapen die 23e juli in het Bosuilstadion, maar wie wil er niet pronken met een mooie trofee. Dit keer mocht YRKV Mechelen zich in eigen huis opnieuw naar de inzichten van Steven Defour meten met landskampioen Royal Antwerp FC. De Mechelse hoofdcoach stuurde daarvoor een exacte kopie van het team dat de vorige speeldag ook al aan de slag was in de nationale competitie. Team Mark van Bommel heeft niet alleen al een lange tijd af te rekenen met blessures allerhande, ook de opeenvolging van de wedstrijden zorgt voor extra denkwerk. De Reds hadden alweer een midweekwedstrijd in de benen en dus kreeg Michel-Ange Balikwisha even rust ten voordele van het loopbereik en technische klasse van Mandela Keita, in steun van Gyrano Kerk en Arbnor Muja. Hopen op een vroeg doelpunt van Vincent Janssen en daarvoor waren de rood-witte fans en masse afgereisd naar het Afas Stadion Achter de Kazerne. Net als in het Stade Joseph Mariën mocht Antwerpaanvoerder Toby Alderweireld zich melden bij Boterberg voor de toss.

Vincent Janssen mocht als eerste de bal beroeren, op een enkele Mechelse voet na leidde dit raar maar waar bijna onmiddellijk naar een hoekschop voor de gastheren. Storm had de vuisten van Jean Butez een eerste keer getest. KVM dreigde meteen met een schot hoog over doel van Pflücke om onmiddellijk de organisatie op eigen helft te herstellen. "Defensief zat alles goed de afgelopen weken, nu nog die doelpunten scoren", aldus Antwerpcoach Mark van Bommel. Blijkbaar had de lokale technische staf heel wat geleerd van de voorbeelden van de voorbije speeldagen. Rood-witte actie van Jelle Bataille richting Coucke werd foutief afgestopt, Boterberg zag er geen graten in. Zou het alweer zo'n prestatie worden? De Mechelse drive werd onderbroken door Toby Alderweireld en dus kantelde de activiteit onmiddellijk de andere kant uit. Ondanks het overweldigende overwicht leverde dat pas na de tiende minuut een eerste gevaar(tje) op. Het schot van Arbnor Muja vond de weg naar de kruising, maar was net te hoog gericht. Arthur Vermeeren strooide net als de voorbije wedstrijden met de passes. Ook Owen Wijndal mocht weldra naar het cornerpunt ter rechterzijde. De verdachte ingreep in de zestien met Gyrano Kerk als slachtoffer leverde niet meer dan een nieuwe hoekschop op. Dan was Boterberg begin september duidelijk een andere mening toegedaan ten voordele van R.U.S.G. Toby Alderweireld pakte uit met een dropshot, dat helaas achter het doel van Coucke landde. Een doelpoging met links van Gyrano Kerk klom netjes over de dwarsligger. Owen Wijndal landde tussen de publiciteitsborden en kreeg ook nog het volk over zich heen. Snel combinatiespel zette Pflücke voor een quasi leeg doel, maar ook hij joeg de bal over en naast. Hier ontsnapte team Mark van Bommel aan achterstand, maar dat zou schromelijk onrechtvaardig geweest zijn. Op aangeven van konden zowel Jelle Bataille als Jurgen Ekkelenkamp in de rebound trappen, telkens liepen er benen in de weg. Een minuut extra tijd werden er weldra drie vanwege de bijstand van de wonderspons voor Soumaüla Coulibaly in de vijandelijke zestien.

Rusten en ongewijzigd terugkeren. De voorbereiding van invalbeurten trok zich meteen op gang. Inzet en inspiratie werden net na het uur verwacht van Michel-Ange Balikwisha, Anthony Valencia en Zeno Van den Bosch, maar dan hadden de Reds al heel wat pogingen ondernomen. Jean Butez kwam even in beeld voor een schuivertje van Storm richting zijn doel. Aan de overkant kreeg Coucke de knal van Gyrano Kerk niet onder controle, de rebound van Owen Wijndal was te hoog gericht. Arbnor Muja trok zich op gang voor een poging pal op Coucke. Aan de overkant kon Schoofs nog gevaar stichten al leek de bal ondertussen al een keertje de achterlijn te zijn gepasseerd. Diezelfde Schoofs zette Owen Wijndal op onreglementaire wijze van de bal. Onder luid publiek protest werd hij teruggefloten. De enige gele kaart van Boterberg viel even later Vincent Janssen ten deel. Michel-Ange Balikwisha begon dan al aan zijn lange reeks hoekschoppen. Mechelse hoofden wisten telkens weer te ontzetten, opleveren deed het dus niet. De rood-gele adem werd even ingehouden als Anthony Valencia kon vuren. Het schot viel uiteindelijk te breed uit. Toby Alderweireld was dan al volop actief op de Mechelse helft. Het slotoffensief werd nog gekruid door George Ilenikhena en Alhassan Yusuf Abdullahi. Konate probeerde van ver. Toby Alderweireld richtte zijn kopslag zowaar boven de dwarsbalk en trok even later nog een streep naast het doel van Coucke. Een afgeweerde bal van Michel-Ange Balikwisha viel op het dak van het Mechelse doel. In blessuretijd mochten KVM nog een keer richting Jean Butez. Alhassan Yusuf Abdullahi haalde de drive ook uit actie om met een dubbele nul te eindigen. De rood-witte aanhang had ernaar gekeken en kon de eigen ogen nauwelijks geloven...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/09/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld (K)
44 Soumaüla Coulibaly
5 Owen Wijndal
48 Arthur Vermeeren
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp
7 Gyrano Kerk
11 Arbnor Muja
18 Vincent Janssen - 64'
 
65' 11 Arbnor Muja (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
65' 5 Owen Wijndal (uit)/
33 Zeno Van den Bosch (in)
65' 7 Gyrano Kerk (uit)/
10 Michel-Ange Balikwisha (in)
80' 18 Vincent Janssen (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
80' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
Y.R. K.V. Mechelen
1 Gaetan Coucke (K)
5 Sandy Walsh (K)
30 Jordi Vanlerberghe (K)
22 Elias Cobbaut (K)
23 Daam Foulon (K)
8 Mory Konate (K)
16 Rob Schoofs (K)
77 Patrick Pflucke (K)
19 Kerim Mrabti (K)
11 Nikola Storm (K)
20 Lion Lauberbach (K)
 
79' 11 Nikola Storm (uit)/
7 Geoffry Hairemans (in)
79' 5 Sandy Walsh (uit)/
4 Toon Raemaekers (in)
91' 16 Rob Schoofs (uit)/
6 Jannes Van Hecke (in)
91' 20 Lion Lauberbach (uit)/
70 Norman Bassette (in)