R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 17/02/2024 20:45 u.

Y.R. K.V. Mechelen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 16.000
 
Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Lijnrechters: Kevin Monteny - Gianni Seeldraeyers

Vierde official: Hannes De Couvreur.
 
Bittere ontgoocheling
De provinciale derby heeft een geschiedenis in Mechelen, Brugge, Brussel en uiteraard in Deurne-Noord. De realiteit van de zesentwintigste speeldag van de lopende campagne riep de achterban en het sportieve personeel van beide clubs naar het Bosuilstadion. Beide clubs kenden een bevlogen start van het nieuwe jaar 2024. YRKV Mechelen liet onder nieuwe hoofdcoach Hasi mogelijke degradatiezorgen achter zich. Antwerpcoach Mark van Bommel en zijn technische staf behielden het uitzicht op een kwalificatie voor de Champions Play-Offs en daar is overal wat om te doen. Geen selectiezorgen voor een van beide coaches. YRKVM deed beroep op Slimani ten koste van Lauberbach en dat zou wel een slim counterwapen blijken te zijn. Vice-Afrikaans landenkampioen Alhassan Yusuf (Abdullahi) landde opnieuw bij zijn rood-witte club. Soumaüla Coulibaly en Eliot Matazo werden goed voor de dienst bevonden na blessure, al wijzigde de technische staf niets aan het elftal dat de voorgaande speeldag R.W.D.M. met gemak over de knie had gelegd. Een zitje in de indrukwekkende dug-out van de Bosuil was dus hun deel. De volgelopen Bosuil groette oud-speler Willy Van der Wee, afgelopen maand tachtig geworden, die na de plichtplegingen bij scheidsrechter De Cremer nog een keertje aan de aftrap stond.

Schoofs trapte de provinciale definitief op gang voor zijn rood-gele kleuren, al ging het balbezit weldra over in de voeten van de rood-witte concurrentie. De bezoekers loerden op de counter vanuit gesloten stelling. Jacob Ondrejka plaatste vanop zijn linkerflank een doelpoging richting doelman Coucke. De eerste hoekschop van de partij was eveneens rood-wit, al kende KVM weinig moeite om het luchtruim in het eigen doelgebied te beheersen en te ontzetten. Aan de overkant bracht een eerste corner een langdurige rood-gele combinatie op gang die in de buitenspelval liep. Pal op het kwartier zwabberde het schot van Owen Wijndal buiten het doelkader. Jacob Ondrejka mikte vervolgens op de vuisten van Coucke en dat leverde meteen een nieuwe hoekschop op, onmiddellijk afgefloten door De Cremer voor vermeende fout. Slimani worstelde opnieuw met de buitenspelval en werd eens te meer terug gefloten. Een zoveelste hoekschop van Jacob Ondrejka eindigde eens te meer in de grijphanden van de Mechelse doelman. Terwijl enkele rood-witte spelers aan hun eerste opwarmrondje toe waren, ging het zijn gangetje op het terrein. De verre poging van Jurgen Ekkelenkamp zwalpte naar de verkeerde kant van de staak, terwijl ook Mahamadou Doumbia na een persoonlijke inspanning zijn verre knal naast richtte. Bij een snelle collectieve uitbraak krulde Slimani vanop de achterlijn richting het doel van Jean Butez, waar het voorwerp netjes voor de doellijn door Toby Alderweireld uit zijn baan werd gehaald. Het leek het gevaarlijkste ogenblik van die wat benepen eerste periode te gaan worden tot... Vincent Janssen werd neergehaald in de zestien. Basecamp Tubize bevestigde de strafschop voor Toby Alderweireld die na bijna vier minuten uiteindelijk mocht aanleggen voor een schuiver naast doel. De zoveelste penaltymisser van het seizoen.

Rusten en terugkeren met een dubbele nul op het imposante scorebord. Vincent Janssen had de aftrap, maar het waren duidelijk de bezoekers die vertrouwen hadden getankt. Slimani stuurde slim voor doel, Mrabti knalde op de paal. Dichterbij kan je nauwelijks komen. Chidera Ejuke en Jacob Ondrejka liepen in de volgende minuten tegen geel van De Cremer aan. Slimani liep alweer de buitenspelval in. Jurgen Ekkelenkamp besloot het geharrewar in de rood-gele achterhoede over het doel van Coucke. Sein voor de bezoekers om via Antonio snel de diepte op te zoeken. Slimani vond Mrabti die prompt de bal in het dak van Jean Butez joeg. De uppercut zinderde na tot bij de technische staf die met George Ilenikhena en Alhassan Yusuf (Abdullahi) bijna onmiddellijk een dubbele wissel doorvoerde. De Great Old probeerde in de achtervolging te gaan, al liep dat niet gezwind. De organisatie van de bezoekers stond en wankelde nauwelijks. Jelle Bataille probeerde het van ver, maar ook hij richtte te hoog. Terwijl Victor Udoh mee de lijnen over rechts moest komen uitzetten, waren Pflücke en Lauberbach volop bezig de counters van KVM gestalte te geven en zij deden dat goed. Met razende vaart kwamen de bezoekers herhaaldelijk opzetten in de buurt van Jean Butez. Zo rondde invaller Walsh nog een snelle counter af in het zijnet van het rood-witte doel. Het slotoffensief leverde nog een hoekschop op voor nieuweling Eliot Matazo. De kopslag van Toby Alderweireld was slecht gericht. Van de zeven extra minuten gingen er meer dan helft verloren aan allerlei vertragingsmanoevers van de bezoekers. De Cremer stond er bij en greep niet in. Zo eindigde de partij op een bittere ontgoocheling in het rood-witte kamp.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/02/2024)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K)
5 Owen Wijndal
27 Mandela Keita
84 Mahamadou Doumbia
24 Jurgen Ekkelenkamp
19 Chidera Ejuke - 49'
17 Jacob Ondrejka - 53'
18 Vincent Janssen
 
60' 84 Mahamadou Doumbia (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
60' 19 Chidera Ejuke (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
71' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
60 Victor Udoh (in)
84' 27 Mandela Keita (uit)/
6 Eliot Matazo (in)
84' 19 Chidera Ejuke (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
Y.R. K.V. Mechelen
1 Gaetan Coucke
42 Munashe Garananga
27 David Bates
22 Elias Cobbaut
23 Daam Foulon
34 Ngal ayel Mukau - 43'
16 Rob Schoofs (K)
38 Bill Antonio
7 Geoffry Hairemans
19 Kerim Mrabti - 57'
13 Islam Slimani - 45'
 
70' 7 Geoffry Hairemans (uit)/
77 Patrick Pflucke (in)
70' 13 Islam Slimani (uit)/
20 Lion Lauberbach (in)
77' 19 Kerim Mrabti (uit)/
11 Nikola Storm (in)
77' 38 Bill Antonio (uit)/
5 Sandy Walsh (in)
84' 42 Munashe Garananga (uit)/
8 Mory Konate (in)