Nationale 1A - competitie - speeldag 24 - Beerschot VA-Royal Antwerp FC
Stedelijk Olympisch Stadion - zondag 07 februari 2021 - 13:30u.
(05/02/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo, Wim Smet.

De kern: de samenstelling van de spelerskern onderging nog enkele wijzigingen voor en tijdens de ultieme transferdag van de wintermercato. Cristian Benavente en Louis Verstraete verlieten net als Benson Manuel tijdelijk of definitief het Bosuilstadion. Felipe Avenatti, Ortwin De Wolf en Maxime Le Marchand vervoegden het effectief van Frank Vercauteren. Alle nieuwelingen zijn inmiddels speelgerechtigd. Op uitzondering van de langdurig geblesseerden kon de technische staf ook dinsdagavond beschikken over een fitte wedstrijdkern. Met het oog op komende, zware opdrachten werd er desondanks heel stevig geroteerd. Enkele vaste waardes kregen rust of kwamen enkele minuten opdraven. Jérémy Gelin en Koji Miyoshi maakten hun heroptreden en werden zeker wedstrijdfit bevonden. Ondanks de gele kaarten van afgelopen weekeinde blijft de strafbank van het Antwerpkamp leeg. Jean Butez (enkel), Sander Coopman, Faris Haroun en Dieumerci Mbokani revalideren verder. Aurélio Ulineia Buta en ook Alexis de Sart zijn om uiteenlopende redenen onbeschikbaar.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): A. Safarbeiranvand, R. De Laet, A. Seck, B. Verstraete, D. Lamkel Ze, L. Refaelov, N. De Pauw, F. Boya, P. Gerkens, M. Hongla Yma II, K. Miyoshi, D. Batubinsika, O. Ampomah, J. Gelin, M. Le Marchand, D. Matijas, F. Avenatti, J. Lukaku, O. De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (49+2), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dieumerci Mbokani, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Jean Butez, Sander Coopman, Faris Haroun, Dieumerci Mbokani, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad focust allicht op de stadsderby en de afgelopen wintermercato voor de volgende, de veertiende digitale editie van het lopende seizoen.
**Het verleden: ondanks de indrukwekkend lange geschiedenis van het Antwerpse voetbal, trekt de Great Old voor het eerst naar het Stedelijk Olympisch Stadion (eindronde 2017-2018 - toen nog met volk in het stadion, deze zondag niet met Joaquin Ardaiz de los Santos, maar mogelijk wel met diens landgenoot Felipe Avenatti - foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) om er tegen de fusieclub Beerschot VA met het historische stamnummer te kampen, al gaan daar net als bij bekertegenstander RAAL La Louvière wel een aantal naamsveranderingen en enig gegoochel met stamnummers aan vooraf. Inzet van de wedstrijd van deze zondag (naar de media het willen), is de symbolische titel "Ploeg van 't Stad". Eerder dit seizoen kwam de promovendus al op bezoek in het vernieuwde, maar helaas lege Bosuilstadion. Dank zij doelpunten van Lior Refaelov, Simen Juklerod en Dieumerci Mbokani bleef de driepunter in Deurne-Noord.
**Royal Antwerp FC linkt aan de nationale competitie en beker ook nog een aantal Europese opdrachten. Lior Refaelov werd zodoende nu al lid van de club van honderd (officiële wedstrijden) bij de club. Hij begon op 2 september 2018 tegen recordkampioen RSC Anderlecht aan zijn eerste optreden als Antwerpspeler en op 26 januari stapte hij voor de 100e keer het veld op in rood-wit shirt. Hij trof 34 keer raak, waarvan 28 competitiedoelpunten.
**Club Brugge KV is de volgende tegenstander in de Croky Cup. De wedstrijd wordt volgende woensdag 10 februari betwist in het Jan Breydelstadion. Beerschot VA hoefde na het forfait van K Dessel Sport zelfs het terrein niet op om zich te plaatsen en heeft zodoende van een veel langere recuperatie kunnen genieten!
**Twee keer haalde KVRS Waasland-SK Beveren de doelpunten van de verguisde Didier Lamkel Ze op, maar na de late treffer van Dylan Batubinsika moesten ze de punten achterlaten in Deurne-Noord. Ondanks zijn inmiddels al langdurige afwezigheid, blijft Dieumerci Mbokani met acht treffers de productiefste Antwerpspeler van het lopende seizoen. Hij gaat ploegmaat Lior Refaelov met een doelpunt vooraf, maar moet wel Holzhauser (11) met twee goals laten voorgaan. Tissoudali scoort in de toekomst in de kleuren van KAA Gent. Paul Onuachu (KRC Genk - 22) trekt nog steeds de topschutterslijst met liefst zes goals voorsprong op de tweede gerangschikte Thomas Henry van OHL.
**De logica van Wesley Alen: zes overtredingen R.A.F.C. = 2 gele kaarten, twaalf overtredingen KVRS Waasland-Sk Beveren = 1 gele kaart! Het rood-witte clubtotaal komt daarmee op 51, liefst zes meer dan de tegenstander van zondag. In tegenstelling tot de technische staf van de thuisploeg, moeten Frank Vercauteren en zijn assistenten geen rekening houden met (gele) schorsingen, al staan Dylan Batubinsika, Jordan Lukaku en Dieumerci Mbokani wel op scherp.
**Het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) is nu helemaal af en verschijnt midden februari in aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, een volgend historisch moment voor onze club en onze fans, aldus uitgever Raf Willems. Naar we begrepen hebben, zouden de bestelde exemplaren eerstdaags de deur uitgaan.
 
  
HOME