Nationale 1A - competitie - speeldag 26 - R Standard de Liege-Royal Antwerp FC
Stade Maurice Defrasne - zondag 14 februari 2021 - 13:30u.
(12/02/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Kevin Monteny, Mathias Hillaert, Bert Put

De kern: door verschuivingen in de kalender volgt speeldag 26 op nummer 24 en de zestiende finales van de Croky Cup. Een mini-rotatie van de basis volgde op de overwinning in dé Stadsderby. Of coach Frank Vercauteren opnieuw spelers zal laten rusten voor de verplaatsing naar de Vurige Stede, zal moeten blijken tijdens en na de zaterdagtraining. Maxime Le Marchand maakte woensdag zijn debuut in rood-wit shirt. Felipe Avenatti en Ortwin De Wolf liepen de startersrij in. Hun prestaties oogstten heel uiteenlopende reacties op de supportersfora, mee aangezwengeld door de internet voetbalwebsites. Aurélio Ulineia Buta kwam terug uit quarantaine en maakte enkele speelminuten vol. Faris Haroun en Dieumerci Mbokani sluiten mogelijk eerstdaags aan bij de groepstrainingen. Jean Butez (enkel), Sander Coopman en Alexis de Sart werken verder aan hun herstelprogramma. Hoewel er enkele spelers onder dreiging spelen, hoeft de technische staf geen rekening te houden met eventuele schorsingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Guy Mbenza, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Bruny Nsimba, Opoku Ampomah, Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta, Maxime Le Marchand, Davor Matijas, Jordan Lukaku, Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (51+4), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dieumerci Mbokani, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Jean Butez, Sander Coopman, Alexis de Sart, Faris Haroun, Dieumerci Mbokani.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad focust allicht op de stadsderby en de afgelopen wintermercato voor de volgende, de veertiende digitale editie van het lopende seizoen.
**Het verleden: hoewel hun aantal afgelopen zomer kleiner werd, trekt Royal Antwerp FC ook deze zondag met een delegatie ex-Rouches naar de Vurige Stede die goede herinneringen bewaren aan eerdere confrontaties in het Stade Maurice Defrasne. Vorig seizoen liep het bekerparcours ook via R Standard de Liège en het was precies Dieumerci Mbokani die er na eerdere doelpunten van Benson Manuel en Ritchie De Laet (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) de eindcijfers op het scorebord trapte. De Luikenaars hadden daarentegen tijdens het competitietreffen aan een doelpunt van Oulare genoeg om de zege thuis te houden. Een seizoen eerder hield Bolat zijn netten schoon. Na doelpunten van Lior Refaelov en Didier Lamkel Ze mocht de Great Old met de driepunter huiswaarts. Georg Kessler was coach bij beide clubs. Onder diens leiding liep de oudste club van 't land er in 1996 tegen een van de zwaarste nederlagen van de traditionele affiche aan. Wordt hij heden ten dage door een lokale krant ter hulp geroepen om zijn mening te geven over de ontwikkelingen in en rond het Bosuilstadion, in 1991 zorgde Cisse Severeyns met vier doelpunten voor spektakel en een ongezien 1-5 overwinning voor Walter Meeuws en de zijnen. Dat betrokkene rond de eeuwwende middels een bloedtransfusie nog hand- en spandienst leverde in een shirt met een bepaalde kleurcombinatie, is hem in Deurne-Noord uiteraard al lang vergeven! Er zijn overigens ook een aantal Antwerpspelers die in het verleden de overstap naar de tegenstander van zondag maakten. Denken we daarbij uiteraard aan Wilfried Van Moer en Willy Geurts die nooit meer weerkeerden naar de Bosuil en Alex Czerniatynski die wel nog een tweede luik in Deurne-Noord aan zijn carrière toevoegde.
**Nog zo'n coole krijger die beide clubs diende. Zijn 21 gele kaarten in twee seizoenen Royal Antwerp FC spreken voor zich, maar dat éne doelpunt op Jan Breydel, ook al deed het er niet meer toe, zegt alles over zijn inzet voor de club. Jelle Van Damme kondigde zopas zijn 'voetbalpensioen' aan. Het is niet overdreven te stellen dat de Antwerpfans als een blok de oud-speler bedanken en hem een gezonde en stralende toekomst toewensen.
**Het verschil in aantal doelpunten tussen reekstopschutter Paul Onuachu (KRC Genk - 22) en DLZ7 is uiteraard groot. Toch is laatstgenoemde momenteel allicht de aanvaller met het beste gemiddelde per gespeelde minuut. Ook afgelopen woensdag scoorde hij tijdens de bekerontmoeting, maar zijn doelpunt in het Stedelijk Olympisch Stadion van enkele dagen eerder, brak de score voor zijn rood-witte club open. Dieumerci Mbokani staat al weken aan de kant, maar blijft met een doelpuntje verschil de clubtopschutter. Zijn acht treffers leveren hem een gedeelde zestiende plaats op met o.a. Geoffry Hairemans van YRKV Mechelen. Lior Refaelov volgt vlakbij in het overzicht op een gedeelde negentiende stek. R Standard de Liège rekent op jonkie Michel-Ange Balikwisha en Selim Amallah om zondag voor gevaar en doelpunten te zorgen in de rood-witte clash.
**Dé Stadsderby was volgens de media slappe kost, toch vond scheidsrechter Jonathan Lardot het nodig zeven keer de gele kaart te tonen. Daarvan vielen er drie een Antwerpspeler te beurt. Het clubtotaal komt daarmee op 54, liefst negen meer dan de tegenstander van zondag. Felipe Avenatti bracht een boeking mee van bij zijn vroegere club en zal er daar zondag door omstandigheden geen aan toe kunnen voegen.
**De Gouden Schoen van Lior Refaelov haalde nog net het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) en is nu helemaal af. In aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, een volgend historisch moment voor onze club en onze fans, zou het boek in jullie brievenbus moeten vallen.
 
  
HOME