Nationale 1A - competitie - speeldag 27 - Royal Antwerp FC-K Sint-Truidense VV
Bosuilstadion - zondag 21 februari 2021 - 20:45u.
(19/02/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesli De Cremer, Lennert Becquet, Kristof Meers, Maarten Toeback.

De kern: het is momenteel nog niet geweten wat de invloed van de Europese wedstrijd zal zijn op de samenstelling van de wedstrijdkern voor deze zondag. Guy Mbenza vervoegde eerder deze week de Zwitserse tweedeklasser Stade Lausanne Ouchy en zal er tenminste tot het einde van het lopende seizoen blijven. Didier Lamkel Ze onderhield zijn conditie de afgelopen dagen apart van de groep. Dieumerci Mbokani, Alexis de Sart, Sander Coopman en Dylan Batubinsika waren toe aan verdere conditie-opbouw. Jean Butez en Faris Haroun werken elk op eigen tempo aan hun herstelprogramma's. Ondanks de belachelijke reeks gele kaarten van Van Driessche, blijft de strafbank deze zondag in het Bosuilstadion gelukkig opnieuw leeg. Op de vraag of de technische staf opnieuw beroep zal doen op enkele youngsters uit de kern van de u21 is er nog geen antwoord.

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Bruny Nsimba, Nana Ampomah, Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta, Maxime Le Marchand, Faris Haroun, Dieumerci Mbokani, Davor Matijas, Felipe Avenatti, Jordan Lukaku, Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (55+4), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dieumerci Mbokani, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dylan Batubinsika (?), Jean Butez, Sander Coopman, Alexis de Sart, Faris Haroun, Dieumerci Mbokani.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad volgt in deze veertiende digitale editie van het seizoen de recente actualiteit tijdens de wintermercato en de sportieve prestaties en resultaten tijdens dé Stadsderby en de wedstrijden van de Croky Cup 2020-2021. Veel leesgenot!
**Het verleden: hoewel de Truienaars een eerder wisselvallig seizoen doormaken, is hun passage in Deurne-Noord in het langere verleden zeker gekruid met verrassende uitslagen. Sedert de aansluiting van Royal Antwerp FC bij de Jupiler Pro League, wisten de Kanaries hun inzet slechts een keer (en met Alexis de Sart in de basis) met de volle buit te verzilveren. Met dank aan Botoka, Bezus en Garcia pakten ze begin december 2018 de driepunter mee richting Stayen. De wedstrijd van 1 maart 2014 brengen we liever niet in herinnering. Met een tussenperiode van vier jaar wonnen de Kanaries zowel in 2004 en 2008 met dezelfde 1-2 score in Deurne-Noord. Dank zij een treffer van Dan Coe en de drieklapper van Karl Kodat, boekte de Great Old de grootste thuiszege (4-1) in de jaren zeventig. Diens landgenoot Alfred Riedl demonstreerde in de jaren zeventig na een passage bij S.T.V.V. zijn neus voor goals bij de Great Old. Wie van de oudere supporters herinnert zich niet zijn doelpunt van de hoop tijdens de terugwedstrijd van de Uefa-beker tegen Ajax Amsterdam en diens onterecht afgekeurde goal tijdens diezelfde wedstrijd? Laszlo Fazekas (1985) beëindigde net als Harry Cnops (1992) zijn actieve carrière in het geel-blauw van stamnummer 373. Ook Alexis de Sart en Pieter Gerkens maakten kennis met de slogan "voetbal, volk en vuur" in Haspengouw, maar verdedigen inmiddels de kleuren van de Great Old. Junior Pius maakt momenteel deel uit van de kern van de Limburgers.
**Het verschil in aantal doelpunten tussen reekstopschutter Paul Onuachu (KRC Genk - 22) en eerste achtervolger Thomas Henry (OHL - 19) wordt steeds kleiner. Wordt het uiteindelijk nog een nek-aan-nek race tussen beide? Dieumerci Mbokani (8) verscheen nog geen enkele keer op het wedstrijdblad in het lopende kalenderjaar, maar blijft wel clubtopschutter met een doelpuntje voorsprong op Lior Refaelov. Runner-up Didier Lamkel Ze (4) werd zondag door omstandigheden van de tabel gehouden, maar leverde wel een schitterende assist voor de gelijkmaker van Nill De Pauw (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online), diens eerste goal in rood-wit shirt. Met veertien treffers en een gedeelde derde plaats in de reeksschutterslijst ligt man in vorm bij S.T.V.V. Yuma Suzuki op de loer om het de rood-witte defensie knap lastig te maken.
**VAR en scheidsrechter waren de Great Old niet goed gezind, afgelopen weekeinde. Bovendien moesten liefst vier spelers met een gele streep (t.o.v. slechts een voor de tegenstander) naar binnen. De technische staf moet inmiddels rekening houden met een totaal van 58 publieke waarschuwingen, waarvan er toch al een klein deel door de betrokkenen werd uitgeboet. Bij S.T.V.V. werden inmiddels al 67 spelers opgeschreven.
**De Gouden Schoen van Lior Refaelov haalde nog net het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) en is nu helemaal af. Het zou na de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, een nieuw historisch moment voor club en fans, eerstdaags in jullie brievenbus moeten vallen.
 
  
HOME