Nationale 1A - competitie - speeldag 28 - Oud-Heverlee Leuven-Royal Antwerp FC
King Power at den dreefstadion - maandag 1 maart 2021 - 20:45u.
(26/02/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Jimmy Cremers, Dirk Gilon, Laurent Willems.

De kern: het wordt een helse opdracht voor de technische staf om een degelijke en gesloten verdediging op de been te brengen tegen een van de smaakmakers van de huidige voetbaljaargang. Jérémy Gelin is mogelijk voor langere tijd out. Er staat nog steeds een groot vraagteken achter de naam van Dylan Batubinsika. Dieumerci Mbokani kan mogelijk wel het aanvallende compartiment versterken en druk wegnemen van de schouders van Didier Lamkel Ze, auteur van een knap doelpunt na een even knappe doorsteekpass van Lior Refaelov afgelopen donderdag in Ibrox Stadium. Komt ook captain Faris Haroun opnieuw bij de selectie? Veel vragen, helaas momenteel nog maar weinig antwoorden. Abdoulaye Seck is alvast terug na zijn midweek schorsing. Jean Butez traint opnieuw voluit. Alexis de Sart en Sander Coopman oefenen verder o.l.v. de medische staf. De gele dreiging blijft voor enkele spelers, maar de coaches hoeven geen rekening te houden met schorsingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Bruny Nsimba, Nana Ampomah, Aurelio Ulineia Buta, Maxime Le Marchand, Jean Butez, Zeno Van Den Bosch, Dieumerci Mbokani, Davor Matijas, Felipe Avenatti, Jordan Lukaku, Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (59+1), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dieumerci Mbokani, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dylan Batubinsika, Sander Coopman, Alexis de Sart.

Nieuwssprokkels Online:
**De Europese campagne zit erop en dus kan ook de redactie van Antwerp Clubblad zich voluit concentreren op de binnenlandse voetbalactualiteit in en rond het Bosuilstadion.
**Het verleden: de Ploeg van 't Stad wisselde een aantal hele mooie met ook wat mindere resultaten af tegen fusieclub Oud-Heverlee Leuven. In het toenmalige nog Stadion Den Dreef geheten, boekte Warren Joyce en zijn selectie er allicht de allermooiste zege. Na een eerder pover gelijkspel in april 2006, was de Great Old dank zij doelpunten van Fangzhuo Dong (2)(foto: rechts in strijd met Sammy Greven - archief De ANTWERPSUPPORTER Online), Souleymane Mamam, Luciano Olguin en Gunter Verjans werd het een forfaitzege. Oud-Antwerpspeler Sammy Greven (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) verdedigde die middag de kleuren van de fusieclub. Mooi om die namen toch nog eens in herinnering te brengen. OH Leuven was en blijft een te duchten tegenstander in het Bosuilstadion. De Leuvenaars bleven er op uitzondering van de laatste twee wedstrijden, meermaals de baas. De rood-witte fans bewaren desondanks over 't algemeen goede herinneringen aan hun uitstap richting de studentenstad, maar nu maandag blijft het helaas opnieuw stil in het King Power @ den dreefstadion. Naast o.a. Sammy Greven heeft Jonas De Roeck en recenter ook Frédéric Duplus een verleden bij beide clubs.
**Reekstopschutter Paul Onuachu deelt in de huidige malaise bij zijn Limburgse topclub, maar liep afgelopen weekeinde toch weer een doelpuntje verder weg van reekstweede en OHL-schutter Thomas Henry, die 19 keer raak trof. De nieuwgevormde rood-witte defensie weet meteen wie in 't oog te houden. Dieumerci Mbokani verscheen afgelopen weekeinde tegen S.T.V.V. voor het eerst sedert half januari in de Ghelamco Arena voor een korte invalbeurt. Scoren deed hij (nog) niet, maar hij totaliseerde met acht treffers wel het grootste aantal in rood-wit shirt. Lior Refaelov volgt op een eenheid, Didier Lamkel Ze trof in de nationale competitie inmiddels al vier keer raak.
**Er viel afgelopen zondag nogal wat kritiek ten aanzien van de prestatie van de wedstrijdleiding te beluisteren in het Bosuilstadion. Met die ene overdreven strenge gele kaart voor aanvoerder Ritchie De Laet komt het clubtotaal inmiddels op zestig. Dat totaal staat in schril contrast tot de 44 publieke waarschuwingen van OH Leuven!
**Het nieuwe Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers) rolde met een hele mooie kaft van de persen. Inmiddels hebben de voorintekenaars hun exemplaar door de goede zorgen van BPost afgeleverd gekregen. De publieke verkoop start eerstdaags in Clubshop Bosuil.
 
  
HOME