Nationale 1A - competitie - speeldag 29 - Royal Antwerp FC-KV Kortrijk
Bosuilstadion - zaterdag 6 maart 2021 - 20:45u.
(04/03/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Christoph Dierick

De kern: na zes lange weken met midweekwedstrijden voor competitie, beker en Europa League, kon de spelersgroep van Frank Vercauteren deze week na de maandagavondopdracht even herademen. Deze 'langere' trainingsweek heeft mogelijk gunstige gevolgen op het herstel van de vele geblesseerden, al blijven Sander Coopman, Alexis de Sart en Jérémy Gelin waarschijnlijk ook deze zaterdag onbeschikbaar. Dieumerci Mbokani is inmiddels terug, maar nog een eindje verwijderd van zijn beste conditie. Zijn Alireza Safarbeiranvand, Martin Hongla, Jean Butez en/of Dylan Batubinsika dé namen van spelers die opnieuw dicht bij een basisplaats/selectie aanleunen? Net als vorige week (en geheel terzijde aanvoerder Faris Haroun heeft in dit gezegende jaar 2021 tot nog toe welgeteld twee volledige wedstrijden of honderdtachtig minuten op de teller en de selectie van Frank Vercauteren zit in twee maanden tijd nu aan VEERTIEN wedstrijden of 1260 officiële minuten zonder overtijd) stelt zich de vraag of ook de captain opnieuw bij de selectie komt. De gele dreiging blijft voor enkele spelers, maar de coaches hoeven geen rekening te houden met schorsingen.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Nana Ampomah, Aurélio Ulineia Buta, Maxime Le Marchand, Faris Haroun, Jean Butez, Dieumerci Mbokani, Felipe Avenatti, Jordan Lukaku, Ortwin De Wolf.


Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (60+2), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dieumerci Mbokani, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Alexis de Sart.

Nieuwssprokkels Online:
**Een terugblik op de Europese campagne en de binnenlandse actualiteit in en rond het Bosuilstadion, daarmee ging de redactie van Antwerp Clubblad aan de slag voor deze vijftiende digitale editie van het lopende seizoen. Veel leesplezier.
**Het verleden: bijna 115 jaar geleden stond de eerste onderlinge confrontatie tussen Antwerp FC en S.C. Courtraisien ingeschreven op de nationale voetbalkalender. Wie in welke kleuren speelde, hebben we niet kunnen achterhalen, ook de namen van de selectie blijven momenteel onbekend, maar het was wel Antwerp FC dat in de Kruisstraat de maat (3-2) nam van de bezoekers uit West-Vlaanderen. Royal Antwerp FC speelde in de periode 2015-2017 in haar zoektocht naar promotie enkele keren vriendschappelijk tegen de Kerels, maar een van de meest beklijvende onderlinge duels werd vorig seizoen in het kader van de Croky Cup opgevoerd. Pas in de laatste tien minuten kon Dieumerci Mbokani de gelijkmaker voorbij Jakubech sturen. De uitkomst van de terugwedstrijd (met een gratis biertje, lekker, voor Wesley Hoedt) en de afloop van de finale begin augustus in het Boudewijnstadion zijn meer dan bekend. Hoewel de Kerels ook al enkele keren wisten te verrassen in het Bosuilstadion, liep de laatste onderlinge confrontatie met de inzet van punten ook in het voordeel van de Great Old na doelpunten van Kevin Mirallas (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) (op strafschop!), Didier Lamkel Ze en Ivo Rodrigues.
**Thomas Henry deed afgelopen maandag zijn stinkende best, maar moest het scoren overlaten aan twee van zijn ploegmaats. Ook Paul Onuachu was trefzeker voor zijn kleuren en blijft ruim op kop in de reeksschutterslijst. KVK-topschutter Mboyo verruilde het rood-wit voor geel-blauw en zorgt nu voor doelpunten op Stayen. Terwijl Frank Vercauteren hoopt op goals van o.a. Dieumerci Mbokani, stuurt KVK Pape Habib Gueye in de loopgraven, hij zit inmiddels aan vijf treffers. Zinho Gano staat nog niet hoog in de tabel, maar wist sinds zijn overstap wel al te netten voor zijn nieuwe rood-witte kleuren. Dieumerci Mbokani verscheen ook maandag enkele minuten in de zandbak aan Den Dreef. Hij blijft clubtopschutter met acht doelpunten, een meer dan Lior Refaelov.
**VAR en scheidsrechter vonden het handspel van OHL onvoldoende voor een strafschop. De overtredingen van Abdoulaye Seck en Aurélio Ulineia Buta waren wel voldoende voor een gele kaart. Het clubtotaal komt daarmee op 62, liefst zeventien waarschuwingen meer dan tegenstander KV Kortrijk, bij wie slechts een speler tot nog toe volgeboekt werd. Drie spelers van R.A.F.C. spelen onder dreiging.
**Het nieuwe Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers) rolde met een hele mooie kaft van de persen. De voorintekenaars kregen hun exemplaar door de goede zorgen van Bpost afgeleverd. De publieke verkoop is inmiddels gestart in Clubshop Bosuil.
 
  
HOME