Nationale 1A - competitie - speeldag 31 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 21 maart 2021 - 13:30u.
(18/03/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Laurent Conotte, Christophe Battiston, Kevin Van Damme.

De kern: de kern bereidt zich onder winterse omstandigheden voor op deze eerste wedstrijd van de lente in het Jan Breydelstadion. De technische staf heeft in bijna twee weken tijds alle alternatieven de revue laten passeren voor de vervanging van de geschorsten Dieumerci Mbokani en Abdoulaye Seck. Koji Miyoshi kruidde zijn opvallende invalbeurt tijdens de oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren met drie doelpunten, wedstrijd die overigens met 3-1 werd gewonnen. Bij de tegenstander kreeg ook ex-Antwerpdoelman Bill Lathouwers speelminuten. Dylan Batubinsika lijkt helemaal klaar om mogelijks centraal in defensie te depanneren. Of ook Sander Coopman en Alexis de Sart inmiddels beschikbaar zijn voor de dienst, is nog niet helemaal duidelijk. Een zekerheid: Ritchie De Laet (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) gaat zondag weer voorop in de strijd. Enkele spelers ontvingen een pre-oproeping voor hun nationale elftal. Dieumerci Mbokani reist volgens GvA niet af naar zijn thuisland. Het lijstje spelers onder gele dreiging wordt kleiner, aangezien de Congolese spits zijn eerste schorsingsdag van het lopende seizoen uitzit.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Opoku Ampomah, Aurélio Ulineia, Buta, Maxime Le Marchand, Faris Haroun, Jean Butez, Zeno Van Den Bosch, Felipe Avenatti, Jordan Lukaku, Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (62+1), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> Dieumerci Mbokani, rode kaarten CO >> (4), roodgeschorst CO >> Abdoulaye Seck (1/1) - dokterscabinet >> Jérémy Gelin.

Nieuwssprokkels Online:
**de redactie van Antwerp Clubblad heeft ruim de tijd voor de zestiende digitale uitgave van het seizoen. De volgende thuismatch staat immers pas geprogrammeerd na de interlandbreak van volgend weekeinde. Mogelijks maken enkele Antwerpspelers de verplaatsingen met hun respectieve nationale ploeg.
**Het verleden: twee lage stamboeknummers uit het nationale voetbal staan dit weekeinde tegenover elkaar. Het wordt dus een clash van twee traditieclubs. Club Brugge KV heeft alvast de statistieken en de uitslagen van de afgelopen seizoenen mee, maar zat daar ook niet een bekerfinale bij die door Royal Antwerp FC onverwacht gewonnen werd nadat de pers de tegenstander tot grote favoriet had uitgeroepen? De belangrijkste wedstrijd en het mooiste resultaat in het toenmalige Olympiastadion werd overigens niet geboekt tegen een van beide Brugse clubs, maar werd behaald tegen KV Mechelen in de bekerfinale van 1992. Van de in totaal 179 onderlinge wedstrijden (PO-wedstrijden meegerekend) won blauw-zwart er 83, rood-wit klopte af op 53, 43 keer eindigde de partij op remise. Royal Antwerp FC scoorde zelf 250 doelpunten, maar moest ook wel 319 goals toestaan. Tijdens het vroegtijdig afgebroken seizoen 2019-2020 werd de clash beslist met een spookgoal die enkel door een "prima geplaatste" assistent werd waargenomen. Voor de laatste overwinning in het eigen Bosuilstadion moeten we terug naar november 2019, nadat een jaar eerder de bezoekers eerder fortuinlijk aan een gelijkspel waren geraakt. Voor de laatste uitzege moeten we terug naar november 1989. Onder leiding van Guy Goethals zorgden Alex Czerniatynski en Nico Claesen voor een overtuigende rood-witte zege in het Olympiastadion.
**Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani staan zij aan zij in de clubschutterstabel. Met acht treffers delen ze in de topscorerslijst de 18e plaats met o.a. Geoffry Hairemans. Vier plaatsen hoger in de tabel deelt Krépin Diatta (10) de veertiende plaats. Net in de top tien treffen we Noa Lang (12). Helemaal bovenaan de lijst pronkt Paul Onuachu die liefst 25 keer de trekker overhaalde voor KRC Genk.
**Abdoulaye Seck en Dieumerci Mbokani moeten (thuis?) toekijken. De spits werd na een karrevracht al dan niet bestrafte fouten volgeboekt voor zijn eerste overtreding van de wedstrijd. Daarmee komt het clubtotaal op 63, bijna het dubbele van de oogst van de tegenstander, die slechts 33 keer tegen een gele kaart aankeek! De discussie via de sociale media over de inconsequente houding van scheidsrechter Van Driessche afgelopen maandag 15 maart, lijkt inmiddels al bedaard. Twee spelers van R.A.F.C. moeten vrezen voor een volgende boeking.
**Het nieuwe Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers) rolde met een hele mooie kaft van de persen. De voorintekenaars kregen hun exemplaar door de goede zorgen van Bpost afgeleverd. De publieke verkoop is inmiddels gestart in Dagbladhandel Geysbrecht (Gijsbrecht van Deurnelaan 35 te 2100 Deurne).
 
  
HOME