Nationale 1A - competitie - speeldag 32 - Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht
Bosuilstadion - maandag 5 april 2021 - 18:15u.
(02/04/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Florian Lemaire, Philippe Vandecauter, Nathan Verboomen.

De kern: net op een ogenblik dat een aantal internationals terugkeerden van hun respectieve landenelftallen, was er slecht nieuws voor Sander Coopman. Amper terug bij de groep na een maandenlange revalidatie, moest hij op het einde van de donderdagochtendtraining het trainingsveld geblesseerd verlaten. Hij werd inmiddels opnieuw geopereerd en zal de mogelijk beslissende wedstrijd voor deelname aan POI tegen recordkampioen RSC Anderlecht aan zich voorbij moeten laten gaan. We wensen Sander uiteraard zeer spoedig herstel toe. Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov (foto: hier in strijd met toenmalig speler en huidig Anderlechtcoach Kompany - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) gingen in overleg met de club niet in op de uitnodiging van hun nationale bondscoach. De strafbank blijft dit keer wel leeg, want Dieumerci Mbokani is net als Abdoulaye Seck na een schorsingsdag weer beschikbaar. Jérémy Gelin hervatte de groepstraining en zo heeft de technische staf een aantal bijkomende alternatieven voor een bepaalde posities. Nana Ampomah maakte tijdens de interlandbreak de rood-witte goal tijdens een oefenwedstrijd tegen RWDM die eindigde op een (1-1) gelijkspel. Het bezoekende doelpunt werd voorbereid door Joeri Dequevy. Doelman Jean Butez speelde de volle negentig minuten. Nieuweling Jules-Anthony Vilsaint komt allicht nog niet in aanmerking voor een selectie. Vermelden we tot slot dat er nog twee spelers op scherp staan.

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Nana Ampomah, Alexis de Sart, Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta, Maxime Le Marchand, Faris Haroun, Jean Butez, Dieumerci Mbokani, Jordan Lukaku, Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (63+2), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (4), roodgeschorst CO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman.

Nieuwssprokkels Online:
**de redactie van Antwerp Clubblad volgde de afgelopen twee weken de rood-witte actualiteit en bereidde de zestiende digitale uitgave van het seizoen voor. De jeugdopleiding mag alvast opnieuw enkele ploegen en trainers voorstellen.
**Het verleden: na een ellenlange afwezigheid op het hoogste niveau, was het precies RSC Anderlecht dat in 2017 als eerste de vernieuwde Bosuil mocht komen verkennen. De technische staf met aan het hoofd Laszlo Bölöni had een strijdvaardig elftal voorbereid dat de uittredende kampioen op een verdienstelijk gelijkspel hield. Hoewel de Great Old in de reguliere competitie sindsdien zelfs in staat was te winnen in het Constant Vandenstockstadion (thans Lotto Park), wacht de trouwe achterban nog op de eerste zege in het eigen Bosuilstadion sinds de promotie. In september 2002 rekende Patrick Goots af met mak Anderlecht, lezen we in het verslag in het rafcmuseum.be. De voor de iets oudere supporters meest tot de verbeelding sprekende thuiszege van de Great Old dateert van november 1987, dank zij een geniale wissel van George Kessler: "Onmiddellijk sloeg de vlam terug in de pan. Dartel als een jong veulen, dolde Cisse Severeyns met de Anderlechtdefensie. Bij zijn tweede actie was het dan ook raak. Na een knappe solo bediende hij H.-P. Lehnhoff, die legde terug op Jan Poortvliet en de Nederlander prikte de bal hoog tegen de touwen. Daarmee was de partij gelopen. RSC Anderlecht was niet bij machte om terug te slaan en werd even later logischerwijze definitief K.O. geslagen. Frans Van Rooij stuurde Mark Van der Linden gevoelvol in het straatje, maar zag zijn lobbal over Munaron heen tegen de dwarsligger vliegen. Cisse Severeyns was attent gevolgd en duwde de verdiende nummer twee binnen", vatten we het verhaal van die zaterdagavondwedstrijd kort samen. Van de huidige rood-witte kern verdedigde Dieumerci Mbokani en Pieter Gerkens ooit het shirt van de tegenstander. De Bosuil maakte in juli 2016 al kennis met de jonge middenvelder en bij dezelfde gelegenheid kwam ook Alexis de Sart aan spelen toe in de kleuren van S.T.V.V.
**Abonnementen 2021-2022: de club maakte zopas de schikkingen voor de abonnementen voor het nieuwe seizoen bekend. Abonneehouders kunnen hun abonnement verlengen vanaf 19 april in hun ONE-account.
In de week van 12 april krijgen ze een persoonlijke update met een gedetailleerd stappenplan zodat de abonnementsverlenging (en de verschillende opties) zonder al te veel stress bijzonder vlot kan verlopen.
**Lior Refaelov verdubbelde de voorsprong in het Jan Breydelstadion vanop de stip en steekt daarmee Dieumerci Mbokani met een eenheid voorbij. Hij klimt daarmee eveneens naar een gedeelde zeventiende plek in de topscorerslijst. Dieumerci Mbokani deelt de twintigste plaats met o.a. Geoffry Hairemans. Bij RSC Anderlecht rekent de technische staf o.a. op Lukas Nmecha (13) om de Bosuilnetten te laten trillen. Paul Onuachu (KRC Genk) is met 25 treffers de absolute topschutter en Gouden Stier van de Jupiler Pro League.
**Felbetwist omschreef de pers het duel in het Jan Breydelstadion, al werden slechts twee Antwerpspelers opgeschreven voor... een uitgelokte reactie. De rood-witte technische staf moet rekening houden met een totaal van 65 boekingen en dat zijn er liefst 23 meer dan de tegenstander. Nog twee spelers van R.A.F.C. moeten tijdens de reguliere competitie vrezen voor een volgende boeking.
**Het nieuwe Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers) rolde met een hele mooie kaft van de persen. De voorintekenaars kregen hun exemplaar door de goede zorgen van BPost afgeleverd. De publieke verkoop is inmiddels gestart in Dagbladhandel Geysbrecht (Gijsbrecht van Deurnelaan 35 te 2100 Deurne).
 
  
HOME