Nationale 1A - competitie - speeldag 34 - Royal Antwerp FC-KRC Genk
Bosuilstadion - zaterdag 17 april 2021 - 20:45u.
(15/04/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Jimmy Cremers, Kristof Meers, Christof Dierick.

De kern: "Er heeft iemand boter op zijn hoofd", hoorden we bij Eleven aan het begin van de tweede speelhelft in het Stade du Canonnier. Kwam daarmee Maxime Le Marchand in het vizier na een stevige tackle op de bal? De verdediger werd op advies van VAR-Lardot uitgesloten en moet zelfs na een succesvol beroep dit weekeinde brommen. Ook minder prettig nieuws uit de blessureboeg. De kern van Frank Vercauteren en Rudi Cossey wordt geteisterd. Zo vielen op korte tijd immers Sander Coopman, Faris Haroun en vorige zaterdag nog Jérémy Gelin langdurig uit. Geen van de drie is al voldoende hersteld om volgend weekeinde een plaatsje in de kern te kunnen bemachtigen. Of Dieumerci Mbokani, die ongestraft van het terrein werd getrapt in Moeskroen, opnieuw wedstrijdfit zal zijn, moet de volgende dagen nog blijken. Wie neemt de linkerflank op sleeptouw? Jordan Lukaku, Koji Miyoshi of Bruny Nsimba? De technische staf houdt ook nog Alexis de Sart en Frank Boya achter de hand. Voor twee spelers dreigt schorsing op de eerste speeldag van PO I, als ze nog voor het einde van de reguliere competitie opgeschreven zouden worden. Doet GvA opnieuw een poging om de selectie op scherp te zetten?

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet,4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 7 Didier Lamkel Ze, 11 Lior Refaelov, 14 Nill De Pauw, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 22 Bruny Nsimba, 25 Alexis de Sart, 30 Aurélio Ulineia Buta, 46 Jean Butez, 70 Dieumerci Mbokani, 90 Felipe Avenatti, 94 Jordan Lukaku, 97 Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (65+1), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (4), roodgeschorst CO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Jérémy Gelin.

Nieuwssprokkels Online:
**Zaterdagavond verschijnt al de zeventiende digitale editie van Antwerp Clubblad met o.a. een uitgebreid portret van tegenstander KRC Genk. De jeugdopleiding mag opnieuw enkele ploegen en trainers voorstellen.
**Het verleden: de Antwerpfans wachten vol ongeduld op de eerste overwinning in de reguliere competitie sinds de 3-1 zege van 3 april 2004. "De thuisploeg, gedragen door de enthousiaste sfeer op de tribunes tikte snediger, maar soms iets minder precies. Kort, krachtig passenspel over de rechterflank bracht via Fangzhuo Dong de bal voor de voet van 'Super Johnson'. Eddie aarzelde niet en haalde vernietigend uit. Het had de jonge Brit precies vier minuten meer gekost dan tegen Moeskroen om het kanon te richten", aldus het matchverslag in het wedstrijdarchief van het RafcMuseum. Ook Tony Sergeant en Darko Pivaljevic, van wie vorige week nog een interview verscheen in een lokale krant, voegden er elk nog een doelpunt aan toe. Er was tussen de nederlagen en de remise sinds de promotie in 2017 toch ook die puntgave PO I-zege van begin april 2019. Scheidsrechter Boucaut was er voor een keer niet in geslaagd de vroege voorsprong via Lior Refaelov (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) uit te vegen: "Met het verstrijken van de tijd nam de zenuwachtigheid bij de competitieleider zienderogen toe. De rood-witte twaalfde man deed zijn duit in het zakje door de spelers aan te moedigen om voor elke morzel Bosuilgrond te blijven strijden. Dat deden ze ook, inclusief de waanzinnige vijf minuten blessuretijd. En ook daar was Sinan Bolat weer. Bij een uittrap viel hij geblesseerd op de grond. De tijd tikte voort in het voordeel van de Bosuilploeg. Bezoekend coach Clement probeerde met het inbrengen van stormram Gano nog wel de bakens te verzetten in de absolute slotfase, maar een stabiele Antwerpverdediging gaf geen krimp meer", aldus Frank Nicola bij De ANTWERPSUPPORTER Online.
**Dieumerci Mbokani voegde een grote dosis trefzekerheid toe aan het team dat maandag bij grensclub Excel Mouscron de deelname aan PO I veilig stelde. Hij scoorde niet voor het eerst in zijn lange carrière twee keer in dezelfde wedstrijd. De voorbereiding en de afwerking waren van grote klasse, al ging de defensie van de fusieclub niet geheel vrijuit bij de tweede goal. Ook doelman Koffi zag er niet best uit bij de sublieme kopslag van Abdoulaye Seck, auteur van vier goals in de (ten einde) lopende competitie. Dieumerci Mbokani (10) doet meteen haasje over bij ploegmaat Lior Refaelov, die negen treffers totaliseert. Onnodig de Antwerpdefensie te waarschuwen voor de trefkracht van de tegenstander. Naast Gouden Stier Paul Onuachu (27) aan top van de schutterstabel, prijkt Théo Bogonda met een indrukwekkende 14 goals hoog in de rangschikking op een gedeelde achtste plaats.
**De rode kaart op aangeven van VAR-Lardot lokte communautaire reacties uit bij Eleven. Terwijl verscheidene stevige ingrepen van de thuisploeg onbestraft bleven, haalde Boterberg wel de gele kaart boven voor Ortwin De Wolf. Het clubtotaal komt na de clean sheet van Paasmaandag nu dus op 66, KRC Genk hoeft slechts rekening te houden met 55 gele zondaars. Twee spelers van R.A.F.C. staan op scherp.
**Royal Antwerp FC kondigde dinsdag het vertrek van teammanager en pressofficer Frédéric Leidgens bekend. "De club heeft de voorbije dagen samen met Frédéric Leidgens vastgesteld dat het onmogelijk is geworden om zijn job naar behoren te blijven uitvoeren. Dit als gevolg van het artikel in GVA en de commotie die daarop ontstaan is omtrent zijn persoon. De club benadrukt nogmaals allerminst de tonaliteit en bedenkelijke tot foutieve inhoud van dit artikel te kunnen waarderen en beschouwt deze als compleet misplaatst. Omdat werkomstandigheden optimaal horen te zijn om in teamverband prestaties te leveren, is in onderling overleg beslist uit elkaar te gaan", aldus royalantwerpfc.be
**Abonnementen 2021-2022: de club maakte zopas de schikkingen voor de abonnementen voor het nieuwe seizoen bekend. Abonneehouders kunnen hun abonnement verlengen vanaf 19 april in hun ONE-account. In de week van 12 april krijgen ze een persoonlijke update met een gedetailleerd stappenplan zodat de abonnementsverlenging (en de verschillende opties) zonder al te veel stress bijzonder vlot kan verlopen.
**Het nieuwe Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers) rolde met een hele mooie kaft van de persen. De voorintekenaars kregen hun exemplaar door de goede zorgen van BPost afgeleverd. De publieke verkoop loopt inmiddels gestart in Dagbladhandel Geysbrecht (Gijsbrecht van Deurnelaan 35 te 2100 Deurne).
 
  
HOME