Nationale 1A - Champions Play Off - speeldag 1 - Royal Antwerp FC-KRC Genk - Update Selectie
Bosuilstadion - vrijdag 30 april 2021 - 20:45u.
(28/04/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Laurent Conotte, Christophe Battiston, Jasper Vergoote.

De kern: Bij KRC Genk lieten ze zich ontvallen dat de voorbereidingstijd tussen bekerfinale en begin van de Champions' Play Off te kort was. Even scrollen door de wedstrijdkalender van het afgelopen seizoen: KRC Genk - R.A.F.C. werd op zondag 6 december gespeeld, amper tweeëneenhalve dag na de Europese overwinning van de Great Old tegen PFC Ludogorets. Niets gehoord over dat extreme voordeel vanuit de Luminus Arena. Brandde het licht niet? "Weral oep de moeilijke manier", liet Ritchie De Laet zich ontvallen na de remontada tegen KRC Genk op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Deze vrijdag kijkt de aanvoerder aan het begin van de Champions' Play Off dezelfde tegenstander opnieuw in de ogen op de Bosuil. De rood-witte technische staf zal het vooralsnog moeten doen zonder Sander Coopman, Jérémy Gelin en Faris Haroun. De transfer van Lior Refaelov zorgde (al dan niet op basis van onvolledige informatie) voor heel uiteenlopende reacties bij de achterban. Momenteel traint hij logischerwijs met de a-kern en dat heeft uiteraard niets te maken met voorrechten zoals een bepaalde pers meende te moeten suggereren. Hij behoorde oorspronkelijk wel tot de wedstrijdkern van Frank Vercauteren en Rudi Cossey, maar zal uiteindelijk niet meer aan de aftrap komen voor het restant van de competitie.

De (23) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Bruny Nsimba, Nana Ampomah, Alexis de Sart, Aurélio Ulineia Buta, Maxime Le Marchand, Jean Butez, Zeno Van Den Bosch, Dieumerci Mbokani, Felipe Avenatti, Jordan Lukaku, Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (4), roodgeschorst CO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Jérémy Gelin.

Nieuwssprokkels Online:
**Jef Van Gool werd eerder deze maand door zijn familie verrast voor zijn verjaardag met een gepersonaliseerd wedstrijdshirt van de Great Old. Hij is samen met Louis Lambert de enige landskampioen van het jaar 1957 (en niet van 1958 zoals GvA verkeerdelijk meldde!), maar of hij net als zijn teamgenoot-van-toen nog op latere leeftijd lezer is van Antwerp Clubblad konden we helaas niet achterhalen.
**Net als tegen RSC Anderlecht en KRC Genk, heeft Royal Antwerp FC voor de eerste thuiswedstrijd van de Champions' Play Off enkele plaatsjes gereserveerd voor kinderen met ASS en hun begeleider. Hopelijk krijgen ze opnieuw een beklijvende wedstrijd te zien.
**Het verleden: het geduld en de inzet van de achterban werd beloond. De Great Old begint deze vrijdag inderdaad als tweede gerangschikte aan de Champions' Play Off dank zij de eerste zege tegen KRC Genk in meer dan vijftien jaar tijdens de reguliere competitie. Het was al van april 2004 geleden dat Royal Antwerp FC de competitiepunten thuis kon houden tegen de Limburgse bekerwinnaar en meervoudig landskampioen. Vermelden we ter compensatie wel nog even de overwinning in de eerste thuiswedstrijd van P.O. I van (2 april) 2019 onder de bezielende coaching van Laszlo Bölöni (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). Niettegenstaande de bezoekers via Onuachu tot 0-2 uitliepen, mochten technische staf en spelersgroep op de laatste speeldag van de reguliere competitie de overwinning met een coronaproof dansje vieren in de kleedkamer. Didier Lamkel ze milderde, Dieumerci Mbokani zorgde voor gelijke stand en Dylan Batubinsika schouderde de overwinning op het scorebord. Ze deden daarmee bijna net zo goed als Eddie 'Super Johnson', Tony Sergeant en Darko Pivaljevic, die de zege al na 68 minuten veilig wisten te stellen. Van de 36 onderlinge partijen sinds de Limburgse fusie, wisten de rood-witten er 15 te winnen, liepen ze 13 keer tegen de nederlaag aan, acht keer eindigde het op remise. De allereerste wedstrijd tussen beide clubs stond in augustus 1988 op de kalender ingeschreven en verliep overtuigend in het voordeel van de oudste club van 't land: "Maker van dat eerste doelpunt: Dirk Goossens. Kort nadat hij door George Kessler van de bank werd gehaald dropte de woelige spits de bal voor het eerst voorbij een sterk keepende Gaspercic. "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld," aldus een tevreden Dirk Goossens. "Ook tegen Cercle Brugge KSV speelde ik een behoorlijk laatste kwartier en had ik met wat geluk gescoord. Toen vloog mijn kopbal echter tegen de staak. Nu kon ik, na eerst zelf uitgehaald te hebben, de terugspringende bal met het hoofd in doel droppen. Vergeet bij die doelpunten ook alvast de verdiensten van mijn medespelers niet. Eerst Frans van Rooij en later Hans-Peter Lehnhoff. Bovendien zit ik momenteel in een prima vorm", reageerde Dirk Goossens achteraf.
**Dieumerci Mbokani heeft de afgelopen weken zijn trefkracht hervonden, al was ook zijn aanwezigheid diep in de spits belangrijk voor zijn team. De clubtopschutter trof de voorbije campagne elf keer raak en springt daarmee opnieuw de top twintig binnen op een gedeelde zestiende plaats. Lior Refaelov (9) en Didier Lamkel Ze (7) moeten het qua aantal treffers afleggen tegen o.a. bekerwinnaar Théo Bongonda, maar waren ook belangrijk in aanloop naar de Champions' Play Offs. Gouden Stier Paul Onuachu (29) voegde er op de slotspeeldag van de reguliere competitie nog een tweeklapper toe aan zijn indrukwekkende totaal, maar kon niet verhinderen dat zijn club puntenloos huiswaarts moest.
**Didier Lamkel Ze en Abdoulaye Seck werden in extremis door D'Hondt alsnog toegevoegd aan het lijstje spelers op scherp bij de Great Old. Royal Antwerp FC klokte af op een eindtotaal van 69 gele bestraffingen. De spelers hoeven momenteel evenwel niet meer te vrezen, want iedereen gaat de Play Offs in met een propere lei. Volgens art. 11.6 van het Bondsreglement lopen spelers tijdens de Play Offs van de profclubs een schorsing op bij een totaal van drie gele kaarten!
**Abonnementen 2021-2022: de club maakte zopas de schikkingen voor de abonnementen voor het nieuwe seizoen bekend. Abonneehouders kunnen hun abonnement verlengen vanaf 19 april in hun ONE-account. In de week van 12 april krijgen ze een persoonlijke update met een gedetailleerd stappenplan zodat de abonnementsverlenging (en de verschillende opties) zonder al te veel stress bijzonder vlot kan verlopen.
**Het Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers) rolde met een hele mooie kaft van de persen. De voorintekenaars kregen hun exemplaar door de goede zorgen van BPost afgeleverd. De publieke verkoop loopt inmiddels gestart in Dagbladhandel Geysbrecht (Gijsbrecht van Deurnelaan 35 te 2100 Deurne).
 
  
HOME