Nationale 1A - Champions Play Off - speeldag 2 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC - Update Selectie
Lottopark - zaterdag 8 mei 2021 - 20:45u.
(06/05/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Jo De Weirdt, Philippe Vandecauter, Jasper Vergoote.

De kern: er werd alweer geschoven met de wedstrijd, zodat de voorbereidingstijd opnieuw met een dag werd ingekort. Birger Verstraete (foto: centraal - De ANTWERPSUPPORTER Online) en Ritchie De Laet kwamen beiden niet ongeschonden uit de clash met KRC Genk. Hopelijk volstaat deze kortere periode om volledig te herstellen. Ritchie De Laet liet zich maandag alvast uitgebreid onderzoeken en kwam met enigszins geruststellend nieuws aangezien. Er werd immers geen spierscheur vastgesteld. Sloten ze beiden inmiddels al terug aan bij de groep? Hoewel Laforge alweer driftig kaarten trok ten nadele van Royal Antwerp FC, hoeft de technische staf nog niet te rekenen met eventuele gele dreiging of schorsingen. Naast Sander Coopman, Faris Haroun en Jérémy Gelin zijn ook Dylan Batubinsika, Frank Boya en Didier Lamkel Ze onbeschikbaar.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 14 Nill De Pauw, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 23 Opoku Ampomah, 25 Alexis de Sart, 30 Aurélio Ulineia Buta, 31 Maxime Le Marchand, 46 Jean Butez, 48 Ivan Pavlic, 63 Zeno Van Den Bosch, 70 Dieumerci Mbokani, 94 Jordan Lukaku, 97 Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> (0+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CPO >> niemand, rode kaarten CPO >> (4), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Jérémy Gelin, Frank Boya, DLZ7, Dylan Batubinsika.

Nieuwssprokkels Online:
**De negentiende digitale editie van Antwerp Clubblad is in volle voorbereiding. Michel Schepers, medeauteur van Het Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers), volgt ongetwijfeld opnieuw de rood-witte actualiteit in zijn editoriaal.
**Het verleden: sinds de terugkeer naar de Jupiler Pro League, boekte de Great Old een aantal verrassende en mooie resultaten tegen recordkampioen RSC Anderlecht in het Constant Van Den Stockstadion, thans Lotto Park. In eigen huis lukte dat minder, maar het was toch precies RSC Anderlecht dat in 2017 als eerste de vernieuwde Bosuil mocht komen verkennen. Laszlo Bölöni en assistent Wim De Decker waren voldoende gewapend om met een strijdvaardig elftal een verdienstelijk gelijkspel af te dwingen. Ging de wedstrijd op verplaatsing dat eerste seizoen nog verloren met het kleinste verschil, de volgende seizoenen ging het crescendo met een gelijkspel tijdens de reguliere competitie 2018-2019 en winst in P.O. I. Het verhakkelde seizoen 2019-2020 leverde opnieuw een zege op tijdens de reguliere competitie. Aan die mooie reeks kwam dit seizoen zowel uit als thuis een bruusk einde met als dieptepunt de off-day wedstrijd van speeldag 32. De tijd voor herbronnen is helaas kort, maar aan motivatie zal het bij spelers en achterban zoals in het recente en langere verleden niet ontbreken. Op een ogenblik dat Lior Refaelov bijna het shirt van de tegenstander zal omgorden, beschikt Frank Vercauteren nog over Dieumerci Mbokani en Pieter Gerkens die ooit de uitrusting van de recordkampioen verdedigden. In juli 2016 maakte de Bosuil naast Alexis de Sart kennis met de jonge middenvelder in de kleuren van S.T.V.V. De spits speelde overigens afgelopen weekeinde zijn honderdste wedstrijd in rood-witte uitrusting. De statistieken van de (165) onderlinge wedstrijden spreken met 48 overwinningen, 74 nederlagen en 43 gelijke spelen in het voordeel van de thuisploeg. Aan Frank Vercauteren en zijn selectie om er wat aan te doen.
**Dieumerci Mbokani begon de Champions' Play-Off met een opvallende prestatie, tot scoren kwam hij evenwel niet. Met elf treffers blijft hij evenwel clubtopschutter. Maxime Le Marchand en Koji Miyoshi troffen elk een keer raak, maar dat volstond evenwel niet voor puntengewin. Gouden Stier Paul Onuachu (30) bracht KRC Genk langszij en blijft uiteraard de topschutterslijst aanvoeren. Met vijftien treffers deelt Lukas Nmecha de tiende plaats in de lijst.
**De rood-witte selectie beëindigde het seizoen met een recordaantal gele kaarten en daar zijn er tijdens de eerste wedstrijd van de Champions' Play Off alweer drie aan toegevoegd. Aanvoerder Ritchie De Laet, Birger Verstraete en Frank Boya begonnen inmiddels aan een nieuwe reeks. Schorsing wordt bereikt bij een totaal van drie tijdens de eindrondes of een dubbele boeking tijdens een en dezelfde wedstrijd of een rechtstreekse rode kaart.
**Abonnementen 2021-2022: de schikkingen voor de abonnementen voor het nieuwe seizoen zijn bekend. Een groot aantal abonneehouders hebben inmiddels online of in het stadion hun seizoenkaart verlengd.
 
  
HOME