Nationale 1A - Champions Play Off - speeldag 3 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV
Bosuilstadion - donderdag 13 mei 2021 - 18:30u.
(11/05/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Kevin Monteny, Yves De Neve, Wim Smet.

De kern: de Champions' Play-Off 2021 komt op toerental en de wedstrijden zullen zich de komende dagen en weken snel opvolgen. De technische staf zal voor de nu volgende wedstrijd nog geen spelers kunnen recupereren. Ondanks het equivalent van twee schorsingsdagen, hoeft de technische staf nog geen rekening te houden met gele overlast. Birger Verstraete werd inmiddels al een tweede keer geboekt en staat na amper twee speeldagen op scherp. De overige vier kaarten werden netjes verdeeld. Naast Sander Coopman, Faris Haroun Bruny Nsimba en Jérémy Gelin blijven ook Dylan Batubinsika, Frank Boya en Didier Lamkel Ze onbeschikbaar.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 14 Nill De Pauw, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 23 Opoku Ampomah, 25 Alexis de Sart, 30 Aurélio Ulineia Buta, 31 Maxime Le Marchand, 46 Jean Butez, 48 Ivan Pavlic, 63 Zeno Van Den Bosch, 70 Dieumerci Mbokani, 90 Felipe Avenatti, 94 Jordan Lukaku, 97 Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> (3+3), gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> niemand, rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Jérémy Gelin, Faris Haroun, Bruny Nsimba, Frank Boya, DLZ7, Dylan Batubinsika.

Nieuwssprokkels Online:
**De twintigste digitale editie van Antwerp Clubblad "rolt" deze donderdag van de "persen". De redactie volgde de afgelopen tien dagen uiteraard nauwgezet de belevenissen in en rond het Bosuilstadion. Heeft Michel Schepers een al terugblik op vier jaar Luciano D'Onofrio (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) in petto?
**De timing is allicht een verrassing het bericht niet. De club nam deze week afscheid van technisch directeur Luciano D'Onofrio op volgende manier: "De club en de heer D’Onofrio hebben in onderling overleg beslist de samenwerking niet te verlengen. De heer D’Onofrio blijft beschikbaar voor enige bijstand indien de club dit zou wensen. Voorzitter Paul Gheysens (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online): "Ik wens de heer D’Onofrio uitdrukkelijk te danken voor het belangrijke werk dat hij voor Royal Antwerp FC leverde: de uitstekende keuze van voetbaltalenten, de selectie en aanwerving van de nodige krachten om het elftal sportief uit te bouwen. De heer D’Onofrio leverde een belangrijke inbreng bij het behalen van het spectaculaire sportieve succes. Vier jaar is een eeuwigheid in voetbal en beide partijen kijken dan ook tevreden terug op de samenwerking." Ook wij kijken dankbaar terug op vier jaar succes in rood-en-wit!
**Het verleden: de voorlaatste uitwedstrijd van de reguliere competitie van de Great Old op Jan Breydel bracht onverwacht een (belangrijke) driepunter op. Het zette de Ploeg van 't Stad regelrecht richting Champions' Play-Offs, al was daarover pas zekerheid na de overwinning op Le Canonnier. Deze derde speeldag van de nacompetitie ontvangt Royal Antwerp FC de uittredende kampioen en verliezend bekerfinalist van het voorgaande seizoen. In de heenronde nam Club Brugge KV de driepunter mee huiswaarts na een vroege uitsluiting van Jérémy Gelin. Het wordt opnieuw een clash van twee traditieclubs waarbij Club Brugge KV nog steeds de statistieken en de uitslagen van de afgelopen seizoenen meeheeft, maar een verrassing was en is altijd mogelijk. De uitzege van november 1989 (doelpunten Alex Czerniatynski en Nico Claesen) rekenen we daar niet toe, wel die van 6 januari 1974. Nadat Roger Van Gool, René Desaeyere en Flemming Lund voor een ongelooflijke 0-3 ruststand brachten, knalde Karel Beyers even voorbij het uur de 0-4 eindstand op het bord in het Albert Dyserynckstadion. De radioverslaggever kon het zelf nauwelijks geloven! Van de inmiddels in totaal 180 onderlinge wedstrijden (PO-wedstrijden meegerekend) won blauw-zwart er 83, rood-wit klopte af op 54, 43 keer eindigde de partij op remise. Royal Antwerp FC scoorde zelf 252 doelpunten, maar moest ook wel 319 goals toestaan.
**Hoewel er voor velen, niet in het minst voor twee ex-topscheidsrechters, tenminste een van zijn twee afgekeurde doelpunten rechtsgeldig was, klokte Dieumerci Mbokani in Lotto Park wel nog af op een mooie tweeklapper. Zijn nieuwe persoonlijke totaal (11+2) levert hem een verdienstelijke veertiende plaats op in de topschutterstabel. Bij Club Brugge rekent de technische staf vooral op Noa Lang om te scoren op de Bosuil en de titelkansen gaaf te houden. Paul Onuachu (31) blijft logischerwijs met alweer een bijkomend doelpunt achter de naam de topschutterslijst aanvoeren.
**De rood-witte selectie beëindigde het seizoen met een recordaantal gele kaarten en daar zijn er tijdens de eerste twee wedstrijden van de Champions' Play Off alweer zes aan toegevoegd. Abdoulaye Seck (3'!) kwam als eerste in het boekje hoewel in de loop van de wedstrijd een veel duidelijker fout van Lokonga op Koji Miyoshi niet eens bestraft werd. Ook Birger Verstraete en Martin Hongla Yma II werd de gele kaart getoond. Schorsing volgt na ofwel een rechtstreekse uitsluiting, een uitsluiting na twee gele kaarten in dezelfde wedstrijd ofwel een totaal van drie gele kaarten (art. 11.6 van het bondsreglement).
**Abonnementen 2021-2022: Royal Antwerp FC maakte zopas bekend dat meer dan negenduizend rood-witte fans hun abonnement voor het nieuwe seizoen online of in het stadion hebben verlengd.
**"Er was slechts een echt blije Belg gisteravond na de finale van de Europabeker voor bekerwinnaars in Wembley: Georges Grün, verdediger bij Parma. R Antwerp FC verloor met 3-1 van Parma AC. De overwinning van het Italiaanse topteam was verdiend, de mannen van Walter Meeuws konden het Wembley-stadion met opgeheven hoofd verlaten", was de pers lovend voor de prestatie van Royal Antwerp FC in de finale van de Beker der Bekerwinnaars van 12 mei 1993, nu 28 jaar geleden. Een herinnering aan een top team om nog langer te koesteren.
 
  
HOME